به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، منابع نزدیک به حکومت قطر فاش کردند این کشور هرگز تسلیم خواستههای عربستان، امارات و بحرین برای تغییر سیاست خارجی خود نخواهد شد و بهدنبال اتحاد با عمان برای مقابله با این کشورهاست.
روزنامه القدس العربی در گزارشی درباره اختلاف بین قطر با کشورهای عربستان، امارات و بحرین نوشت: هماهنگیهایی جهت مقابله با نفوذ عربستان بر تصمیمات کشورهای جنوبی حوزه خلیجفارس صورت گرفته است.
یک منبع آگاه به این روزنامه گفت: از کویت نیز برای حضور در اتحاد قطر و عمان دعوت شد اما این کشور به علت حفظ روابط بسیار نزدیکش با عربستان جانب احتیاط را رعایت میکند. این اتحاد سنگ بنای محکی برای کویت محسوب میشود اما تا زمان بازگشت امیر کویت از سفر درمانیاش باید صبر پیشه کرد.
منابع نزدیک در وزارت خارجه کویت فاش کردند که کویت سفیر خود را از قطر فرا نخواهد خواند و همواره میان قطر و سایر کشورهای حوزه خلیجفارس بهعنوان میانجیگر ایفای نقش میکند. شیخ تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر در تماس تلفنی با سلطان قابوس بن سعید پادشاه عمان درباره تحولات منطقه به بحث و تبادلنظر پرداخت.
یک منبع نزدیک به حکومت قطر تصریح کرد: قطر نهتنها در برابر مطالبات عربستان، امارات و بحرین سه عضو شورای همکاری خلیجفارس تسلیم نخواهد شد بلکه سیاست خارجی این کشور نیز با وجود فشارهای موجود، تغییر نخواهد کرد. این منبع افزود: قطر از میزبانی اعضای گروه اخوانالمسلمین از جمله یوسف قرضاوی که منتقد مقامات سعودی و امارات است، دست برنخواهد داشت.
گروهی از صاحبنظران سیاسی معتقدند که عربستان و قطر به علت نوع نگاه متفاوت آنها به مدیریت پروندههای منطقهای و روابط با گروه اخوانالمسلمین و ایران دچار اختلاف شدید شدهاند زیرا قطر میخواهد روابط خود با ایران را حفظ کند اما عربستان این امر را برنمیتابد.
به گزارش النشره، ولید عربید استاد روابط بینالملل دانشگاه لبنان در این ارتباط گفت: اصلیترین اختلاف عربستان و قطر درباره اخوانالمسلمین است زیرا قطر از اخوانالمسلمین حمایت میکند ولی عربستان و امارات مخالف سیاستهای اخوانالمسلمین هستند.
عربید افزود: مساله دیگر اینکه قطر در پی حفظ روابط خوب خود با جمهوری اسلامی ایران است ولی عربستان، ایران را خطر بزرگی برای امنیت کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس میداند. احمد موصلی، استاد علوم سیاسی و تحقیقات اسلامی دانشگاه آمریکایی لبنان نیز در این باره گفت: سیاستهای خارجی قطر باعث بروز تنش بین دوحه و ریاض شده است و مسائل اخوانالمسلمین و رابطه با ایران اصلیترین اختلافات قطر و عربستان هستند. عربستان و قطر درباره مسائل مصر، ترکیه و گروههای اسلامگرای فعال در منطقه نیز اختلافنظر دارند. برپایه این گزارش، در نهایت باید گفت که عربستان میخواهد این پیام روشن را به قطر بدهد که ریاض تنها تعیینکننده سیاستهای خارجی منطقه باید باشد.
منبع: وطن امروز