کد خبر:۲۹۸۳۱۳
آژیر قرمز طلاق در تهران

زنگ خطر بحران طلاق به صدا در آمده است

«طلاق» حقیقت تلخی است که هم اکنون جامعه و کانون خانواده های ایرانی را درگیر خود کرده است. این معضل اجتماعی اما در برخی شهرها همچون تهران به شکل جدی تری مطرح می شود به گونه ای که معاون جوانان وزیر ورزش و جوانان هشدار می دهد؛ ۳۵ تا ۴۰ درصد ازدواج ها در تهران کمتر از ۴ سال دوام دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»،  طلاق از آن دست آسیب هایی است که هر چند معلول پاره ای از مسائل زمینه ای دیگر است اما رخداد آن منجر به بسترسازی برای بسیاری از آسیبهای دیگر می شود که در این میان زنان و کودکان آسیب بیشتری می بینند. این در حالی است که آمار و ارقام هشدار دهنده ای درباره افزایش این واقعه در کشورمان منتشر می شود و این موضوع کانون خانواده را به شدت با تهدید مواجه کرده است.

شیوع طلاق در 35 تا 40 درصد ازدواج‌های تهرانی ها

به باور محمود گلزاری وضعیت کشور ما از نظر آسیبهای اجتماعی نگران‌کننده است.

وی می گوید:‌ تحقیقات نشان می‌دهد که در تهران 35 تا 40 درصد ازدواج‌ها در کمتر از 4 سال به گسستگی می‌انجامد. معاون جوانان وزیر ورزش و جوانان با تقسیم خانواده به 3 حالت «گسستنی»، «آشفتگی» و «بالندگی» تصریح می کند: متأسفانه میانگین طلاق در کشور 20 درصد است و حتی در شهرهای بومی و مذهبی نیز طلاق زیاد شده این در حالی است که آسیب‌های طلاق برای دختران جوان بیشتر است.

سردی روابط زوجین معضلی که دماسنج ندارد

علی‌اکبر محزون مدیرکل آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور نیز در این خصوص می‌گوید: متأسفانه آمار طلاق در سال‌های اولیه زندگی رو به افزایش است و این روند در تحولات جمعیتی بسیار تأثیرگذار است. از سوی دیگر علاوه بر طلاق در سال‌های نخستین ازدواج کاهش عواطف و احساسات زوج‌ها پس از ازدواج هم از دیگر پدیده‌هایی است که در سال‌های اول ازدواج و به صورت تدریجی زندگی مشترک زوج‌ها را تهدید می‌کند.

لزوم آموزش مهارتهای زندگی به زوج های جوان

بر اساس تازه‌ترین آمارهای ارائه‌شده از سوی دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور، 20 درصد طلاق‌ها به علت نداشتن شناخت صحیح زوجین از یکدیگر مربوط به سال اول زندگی می‌شود. این در حالی است که مشاوره پیش از ازدواج تنها حدود یکی دو ساعت برگزار می شود و محتوای آن هم هیچ ربطی به شناخت زوجین از یکدیگر ندارد بلکه بیشتر مبتنی بر مسائل بهداشتی – جنسی است در حالیکه بر اساس آمار و اطلاعات ارائه شده فقدان مهارتهای زندگی یکی از اساسی ترین دلیل این طلاقهاست. بنا به تاکید گلزاری زوجین و خانواده ها دو ضلع مثلث هستند و کارشناسان مشاوره در ضلع سوم قرار می گیرند. از همین رو نیز قرار است سال آینده آموزشهای بعد از ازدواج برای 5 سال نخست برنامه ریزی شود و در پایان سال آمار طلاق که در کشورمان یکی از معتبرترین آمار از آسیبهای اجتماعی است پایش شود تا معلوم شود این آموزشها چقدر تاثیر گذار بوده است.
 

 

منبع: تهران پرس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار