کد خبر:۲۹۸۴۴۹

بحران سوریه یا اخوان المسلین، عربستان چرا از قطر ناراحت است؟

بحران سوریه که کشورهای حاشیه خلیج فارس را کنار هم متحد کرده بود، حال بهانه‌ای شده است برای دور جدید تخاصمات دیپلماتیک میان این کشور‌ها.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، به دنبال علنی شدن اختلافات عربستان، امارات متحده عربی و بحرین با قطر و فراخوان سفرای این کشور‌ها از دوحه گمانه زنی‌ها در باره انحلال شورای همکاری خلیج فارس که قطر عضو تاثیر گذار آن است، قوت گرفت.

 

ماجرا از آنجا آغاز شد که عربستان، امارات و بحرین سفرای خود را به بهانه حمایت قطر از جریان اخوان المسلمین و گروه الحوثی از دوحه فراخواندند.

 

پس از این اقدام زمزمه‌هایی از سوی برخی کار‌شناسان و مقامات کشورهای عربی مبنی بر احتمال انحلال شورای همکاری خلیج فارس شنیده شد.

 

درچنین شرایطی مقام‌های برخی کشورهای منطقه نیز تلاش می‌کنند، موضوع اختلافات قطر، عربستان، امارات و بحرین را بر سرنوشت شورای همکاری خلیج فارس بی‌تاثیر جلوه دهند.

 

به گزارش العالم، یک منبع مسوول با تکذیب انحلال شورای همکاری خلیج فارس در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری «صدی البلد» گفت: این شورا به قوت خود باقی است و منحل نخواهد شد.

 

وی خاطرنشان کرد تصمیم گیری سه کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس برای فراخوانی سفرای خود از قطر، خارج از چارچوب تصمیم گیری‌های شورای همکاری خلیج فارس صورت گرفته و به خود این کشور‌ها مربوط بود.

 

این منبع افزود: در نشست دیروز وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، اختلافات کشورهای عضو این شورا و نیز مواضع قطر در دفاع از اخوان المسلمین و سایر گروه‌های دیگر در حضور خالد العطیه وزیر خارجه قطر بررسی شد و عمان و کویت برای حفظ اتحاد و همبستگی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از صدور بیانیه تند علیه قطر خودداری کردند.

 

وی افزود: کشور عمان با همه کشور‌ها دیپلماسی نرم اتخاذ می‌کند و قصد برخورد با کسی را ندارد و کویت هم سعی می‌کند اختلافات میان کشور‌ها را برطرف کرده و بین آن‌ها صلح و آشتی برقرار و مصر و قطر را نیز به هم نزدیک کند.

 

این منبع گفت: وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در پایان نشست اخیر خود علیه هیچ یک از اعضا قطعنامه صادر نکرد و همین امر باعث شد عربستان، امارات و بحرین بر اساس سیاست‌های خود عمل کنند و بی‌آنکه منتظر تصمیم این شورا بمانند سفرای خود را از قطر فرا خواندند.

 

وی همچنین پیش بینی کرد در صورتی که قطر از مواضع غیردوستانه خود در قبال سایر کشور‌ها دست بردارد نشستی فوق العاده میان وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای بررسی اتفاق اخیر برگزار شود.

 


او همچنین به اختلاف عمان با عربستان اشاره و خاطرنشان کرد عربستان در نشست شورا در اکتبر سال گذشته به تغییر نام شورای همکاری خلیج فارس به «اتحادیه کشورهای خلیج فارس» مبادرت کرد اما این موضوع از طرف عمان به شدت رد شد و اکنون پرونده این مساله بسته شده ولی این امکان هست که در شرایط کنونی این قضیه یک بار دیگر مطرح شود.

 

کشورهای عربستان، بحرین و امارات، به عنوان سه عضو شورای همکاری خلیج فارس، روز چهارشنبه (14 اسفند ماه) سفرای خود را به دنبال اختلاف نظر با قطر٬ دیگر عضو این شورا، از دوحه فراخواندند.

 

این کشور‌ها دلیل این اقدام بی‌سابقه و علنی کردن اختلافات خویش با قطر را عمل نکردن دوحه به توافقنامه میان کشورهای عربی خلیج فارس دباره عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر عنوان کردند.

 

چنددستگی میان اعراب

پیش از این رجانیوز در گزارشی (+) با اشاره به تغییر سیاست کشورهای عربی در قبال بجران سوریه از تضعیف اتحادیه عرب و شورای همکاری فارس در آینده نزدیک خبر داده بود.

 

در بخشی از این گزارش آمده با اشاره به اینکه شکاف کشورهای عربی در مواجهه با بحران سوریه عمق بیشتری پیدا کرده است، آمده است: اتحادیه عرب که زمانی تقریبا به صورت یکپارچه مخالف حکومت اسد بود و حتی کرسی سوریه در این اتحادیه را در اختیار مخالفان قرار داد در حال حاضر به سه گروه تقسیم شده است.

 

گروه اول شامل کشورهای عربستان سعودی، قطر، کویت، امارات و... که از مخالفان اصلی حکومت بشار اسد به حساب می‌آیند. با توجه به مواضع اخیر کشورهایی چون امارات و قطر و علنی شدن اختلاف این کشور‌ها با عربستان به نظر می‌رسد در آینده مرجعیت عربستان سعودی در این گروه تضعیف شود.

 

گروه دوم شامل کشورهایی که نه در زمره مخالفان اسد و نه در زمره موافقان اسد قرار دارند. اردن، یمن، مصر، عمان، لیبی الجزایر از جمله کشورهای اتحادیه عرب هستند که در این گروه قرار می‌گیرند.

 

گروه سوم نیز کشورهای موافق بشار اسد که شامل کشورهایی چون عراق و لبنان و تونس و سودان می‌شود.

 

با این حال به نظر می‌رسد با ادامه پیشروی ارتش سوریه در مناطق اشغال شده توسط تروریست‌ها و ثبیت موقعیت دیپلماتیک و سیاسی این کشور در کنار تعدیل سیاست‌های کشورهای عربی با حکومت اسد، اختلافات سیاسی موجود در میان کشورهای عربی بیشتر شود.

 

بانوان فهیم و مسلمان ایرانی می‌توانند الگو باشند به شرط آنکه خود روز جهانی زنان را به دنیا عرضه کنند. روز جهانی زنان در اسلام روزی است که زنان بخواهند به متن آفرینش خود یعنی زنانگی، حیا، اعتماد به نفس، خودباوری و عفت برسند و ریحانه آفرینش باشند.

 

منبع: رجانیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار