به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، این روزها شاهد هستیم که در برخی از کلانشهرها در ساخت مساجد هم کوتاهی صورت میگیرد و در شرایط اسلامزدایی از معماری هستیم. در یکی از همین موارد مدتی پیش شاهد ساخت مسجدی بودیم که حتی یک آیه قرآن و اثری از محراب و کاشی سنتی ایرانی – اسلامی در آن نبود.
رحمتالله حافظی عضو شورای اسلامی شهر تهران درباه شهر ایرانی- اسلامی گفت: یکی از آرمانهای ما دستیابی به شهر ایرانی- اسلامی است و این موضوع از سوی مقام معظم رهبری هم بارها مورد تاکید قرار گرفته است.
حافظی ادامه داد: متاسفانه تا به حال این موضوع چندان که باید مورد توجه قرار نگرفته و در برخی از مواقع شاهد ساخت و سازهایی در شهر هستیم که سنخیتی نه با مبانی ملی ما دارد و نه با مبانی اعتقادی و مذهبی ما. به باور حافظی، بحث فرهنگ مردم و صیانت از مبانی اعتقادی و فرهنگی مردم که میتواند هم برگرفته از تمدن باشد و هم برگرفته از مذهب و دین در جامعه، از نظر محتوایی میتواند در دستیابی به شهر ایرانی ـ اسلامی بسیار اثرگذار باشد.
بنابر اظهارات این عضو شورای شهر، نکته دوم هم ظواهر امر است که این موضوع هم متاسفانه مورد غفلت واقع شده و شهرسازی ما از ظواهر دینی و مذهبی و حتی ملی که به آن پایبند هستیم، دور شده است.
حافظی در ادامه با بیان مثالی افزود: به جای اینکه مبانی دینی را در شهرسازی اعمال کنیم، شاهد هستیم در برخی از جاها در ساخت مساجد هم کوتاهی صورت میگیرد و در حال اسلامزدایی از معماری هستیم. مسجدی ساخته شده که هیچ نشانی از مبانی دینی ما در آن نیست، نه کاشی و نه محرابی و نه آیه قرآنی در آن به کار نرفته است.
وی با ابراز تاسف از این سبک ساخت و ساز از مدیران شهری خواست نظارت عالمانهای بر ساخت و سازها انجام دهند و اجازه ندهند از ساخت و سازها و معماری ما اسلامزدایی صورت گیرد. حافظی در پایان ضمن هشدار نسبت به اسلامزدایی در معماری، بیان داشت: ادامه این نحوه ساخت و ساز و بیتوجهی به مبانی ملی و دینی ما میتواند اثرات مخربی بر معماری و ظاهر شهرها داشته باشد.
منبع: وطن امروز