به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، برای تغییر نگاه دنیا به زن مسلمان و ایرانی چارهای جز ورود مؤثر و چشمگیر و البته شاخص و قدرتمند زنانمان در عرصههای بینالمللی وجود ندارد. به عبارتی ترک لاک دفاعی و خروج از انفعال و خودباوری سه ضلع مثلثی هستند که داشتن آنها به زن مسلمان ایرانی کمک میکند تا در عرصههای گوناگون در دنیا بتواند الگویی متفاوت از حضور زن در اجتماع را به نمایش بگذارد. از طرفی این حضور باید به صورت همافزا و در قالب کارهای گروهی با زنان سایر کشورها، اما با محوریت ایران اسلامی صورت بگیرد. زیرا شرایط کنونی جامعه جهانی، فعالیتهای حوزه زنان و احقاق حقوق این دست از شهروندان جهان را تنها در قالب تشکلها و جمعیتهای مردمنهاد میپذیرد و چنانچه در جامعهای غیر از این باشد، حقوق زن در معرض خطر خوانده میشود. به بیان دیگر، مجامع جهانی در تلاشند که مسئله شهروندان جوامع از جمله زنان و کودکان را که آسیبپذیرترند از مسئله حکومت و دولتها جدا کند و همواره شکافی بین این دو تصویر کند.
از طرفی در حال حاضر ابتکار عمل در احقاق حق زن و برابری حقوق وی با مرد و بهرهبرداری از آن به عنوان یک ابزار سیاسی علیه دولت – ملتها در اعمال فشارهای سیاسی و اقتصادی به جوامع در انحصار دولتهای استعمارگر است. بنابراین باید زبانی برای معرفی فعالیتهای اجتماعی زن به شکل تشکل و جامعه ابداع شود. آن هم نه تنها برای تمکین به نسخه تحمیلی غرب برای حضور زن در اجتماع، بلکه برای برونداد قابل اعتنا در مجامع جهانی و حتی برهم زدن اهداف معادلات از پیش تعیین شدهای که به زن و حق او به چشم ابزار جنگی در جبهه حقوق بشر نگاه میکنند. نشست سالانه کمیسیون مقام زن که از دهم تا بیست و چهارم مارس در مقر اصلی سازمان ملل برگزار میشود، فرصتی در اختیار نمایندگان کشورمان بود که این ابتکار عمل انحصاری را بعد از سالها به دست بگیرد.
تلاش جهانی برای بهبود شرایط زنان
شهیندخت مولاوردی، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در جمعبندی دستاوردهای سفر خود در پنجاه و هشتمین نشست سالانه کمیسیون مقام زن که از دهم تا بیست و چهارم مارس در مقر اصلی سازمان ملل برگزار میشود، گفت: این اجلاس فرصت مغتنمی به منظور آشنایی با وضعیت جهان و رسیدن به راهکارهای مشترک برای بهبود شرایط جامعه زنان و برونرفت از وضعیت موجود است.
وی افزود: عصر دوشنبه در نشست مقامهای عالیرتبه با موضوع بررسی چالشها و دستاوردهای اهداف توسعه هزاره برای زنان و دختران سخنرانی خود را ارائه دادم و در حاشیه این اجلاس دیدارها و مذاکرات سازندهای را با رؤسای هیئتهای نمایندگی 10 کشور از جمله ایتالیا، آلمان، برزیل، مکزیک، ترکیه، آذربایجان، پاکستان و اندونزی و همچنین معاون دبیرکل سازمان ملل و مدیر اجرایی این نهاد بینالمللی در امور زنان انجام دادم. مولاوردی اضافه کرد: در این دیدارها و تبادلنظرها نکات بسیار خوب و ارزشمندی مطرح شد. با نمایندگان برخی کشورها توافقنامه همکاری امضا کردیم تا به یاری خدا بتوانیم همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در خصوص مسائل مربوط به حوزه زنان و خانواده را گسترش دهیم. وی افزود: همچنین با کشورهای همفکر و همسو با جمهوری اسلامی به ویژه کشورهای اسلامی در خصوص سند نهایی اجلاس و پیشنهادها و موضوعاتی که باید در این سند لحاظ شود، مذاکرات بسیار خوب و سازندهای انجام شد.
عدالت به جای تساوی جنسیتی
علاوه بر این، لاله افتخاری، عضو فراکسیون زنان مجلس نیز که یکی از اعضای گروه ایرانی حاضر در کمیسیون مقام زن سازمان ملل بود، از پیشنهاد ایران برای تشکیل پارلمان مشترک زنان در دنیا خبر داد. وی در گفت و گو با رسانهها افزود: ما در سخنرانیهای خود، پیشنهاداتی مطرح کردیم؛ از جمله اینکه به جای استفاده از واژگانی که بار منفی دارند مانند خشونت علیه زنان باید واژگان مثبتی مانند کرامت و منزلت زن را مطرح کنیم. افتخاری ادامه داد: همچنین پیشنهاد دیگر ما این بود که به جای مطرحکردن مباحثی مانند تساوی جنسیتی که به نفع زنان نیست و با در نظر گرفتن تساوی مطلق بسیاری از موقعیتها برای زنان از بین خواهد رفت، بهتر است عدالت جنسیتی مطرح شود تا بتواند باعث توانمندی زنان در جوامع گوناگون باشد.
افتخاری افزود: همچنین یکی از مسائلی که مورد انتقاد ما قرار داشت، این بود که چهره نامناسبی از زنان مسلمان و بالاخص زنان مسلمان ایرانی در شبکههای ماهوارهای ارائه میشود و سازمان ملل باید اقداماتی را انجام دهد تا چهره خلاف واقع از زنان ایرانی در رسانهها انعکاس داده نشود.
باید دید ایدهآلهای مطرح شده در نطقهای مسئولان دولتی حوزه زنان آن هم در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه کشور تا چه حد اهداف بلند نظام اسلامی در معرفی الگوی جدیدی از زن و حضور اجتماعی او را به دنیا معرفی میکند و آیا برنامههای تدوین شده این نگاه جامع و کمالگرا را شامل میشود یا خیر؟!
منبع : روزنامه جوان