به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، کارشناسان اندیشکده موسسه واشنگتن معتقدند تواناییهای روبه رشد نیروی دریایی ایران موجب تقویت قدرت نرم این کشور و ارائه راههای جایگزین تامین محور مقاومت در صورت قابل استفاده نبودن راههای سنتی حمل و نقل غیرنظامی خواهد شد.
مایکل آیزنشتات و آلون پاز در مقاله مشترک منتشر شده در پایگاه اطلاعرسانی این اندیشکده آمریکایی خاطر نشان کردند: ناوگان رزمی نیروی دریایی سپاه شامل صدها کشتی کوچک، دهها اژدر و قایقهای تندرو مسلح به موشکهای ضد کشتی و تعدادی زیردریایی کوچک است. نیروی دریایی سپاه برای جنگهای غیرمتعارف دریایی در خلیجفارس است.
این دو کارشناس موسسه واشنگتن با اشاره به اقدامات اخیر ایران در زمینه به نمایش گذاشتن پرچم این کشور در آبهای خارجی، ایجاد یک خط دفاعی دریایی و پایگاههای عملیاتی در ورای تنگنه هرمز و گشتزنی خطوط ارتباط دریایی ایران نوشتند: تا مدتها پیش بخش اعظم رزمایشهای نیروی دریایی سپاه و جمهوری اسلامی ایران با هدف نمایش توانایی ادعایی این دو بخش برای کنترل خلیجفارس و بستن تنگه هرمز به عنوان رکن اصلی سیاست بازدارندگی ایران بود، اما این کشور در سالهای اخیر با به نمایش گذاشتن پرچم خود و در پیش گرفتن دیپلماسی دریایی در چارچوب درخواست برای پهلو گرفتن در سواحل آبهای خارجی درصدد تقویت قدرت نرم و به نمایش گذاشتن تواناییاش برای انجام عملیات در گسترهای از تنگه بابالمندب در غرب و هرمز در شمال تا تنگه مالاکا در شرق است. سفرهای دریایی ایرانی در خلیجفارس، اقیانوس هند، شاخ آفریقا، دریای احمر و شرق مدیترانه موید تلاشهای ایران برای به تصویر کشیدن خود به عنوان قدرتی در حال سربرآوردن و نقشآفرینی در حال ظهور در عرصه دریایی جهانی است.
این تحلیل میافزاید: ایران و سوریه با انتقال تسلیحات پیشرفته به حزبالله برای تهدید منافع آمریکا در شرق مدیترانه در تلاشند. ایران در حال تقویت همکاری دریایی با روسیه است و این کشور را شریکی بالقوه در تلاشهای خود برای تحدید نفوذ آمریکا محسوب میکند. ایران با ایجاد شبکهای از کشورهای هم فکر، در سراسر جهان درصدد گسترش نفوذ خود در سراسر خاورمیانه و ماورای آن است.
منبع: کیهان