کد خبر:۳۰۱۹۸۸
المیادین:

آمریکا ممکن است نشست سه جانبه با عربستان و ایران را پیشنهاد کند

شبکه المیادین گزارش داد: آمریکا ممکن است برای از بین بردن نگرانی‌های ریاض درباره مذاکرات هسته‌ای خواستار نشست سه جانبه با حضور ایران و عربستان شود.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، قاسم عزالدین گزارشگر شبکه تلویزیونی المیادین، درباره سفر باراک اوباما به عربستان گفت: وزرای دفاع و امور خارجه آمریکا به علت اختلاف نظر بین واشنگتن و ریاض درباره سوریه و ایران تلاش کردند به عربستان سعودی اطمینان بدهند که آمریکا به حفظ امنیت و شراکت راهبردی با آن پایبند است. اما ریاض درباره انگیزه‌های واشنگتن به علت عقب نشینی آن از حمله به سوریه، تردید دارد. به ویژه که نمایندگان جمهوریخواه دولت اوباما را به ضعف و سردرگمی در تعامل با پرونده سوریه متهم می‌کنند. باراک اوباما تلاش کرد ریاض را راضی کند که مذاکرات پرونده هسته‌ای ایران به ضرر شرکای واشنگتن در خلیج فارس نخواهد بود. بعضی از ناظران خوشبین پیش بینی می‌کنند آمریکا به عربستان پیشنهاد خواهد کرد نشست سه جانبه‌ای با ایران به صورت غیرعلنی برگزار شود.


در ادامه این گزارش آمده است: اختلاف بین آمریکا و عربستان بر سر بحران سوریه شدید‌تر است. ریاض خواهان دخالت نظامی در سوریه یا ارسال سلاح‌های پیشرفته برای مخالفان است. دیوید بلر کار‌شناس امور خلیج فارس پیش بینی کرد سفر باراک اوباما باعث دستیابی به راه حل‌های میانه شود. بلر می‌گوید سفر سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان به پاکستان امضای توافقنامه‌های دفاعی و قرارداد فروش سلاح برای مخالفان سوری را به همراه داشت. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه درباره این قراداد هشدار داده بود.


گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: جی کارنی سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد مذاکرات اوباما در عربستان فراگیر و عمیق است و باعث بازگشت اعتماد بین دو کشور خواهد شد. در این شرایط دیپلمات‌ها می‌گویند تعیین جانشین ولیعهد عربستان پیش از سفر باراک اوباما تاکید بر انتقال آرام قدرت در این کشور است، زیرا کاخ سفید نمی‌خواهد با شرایط غیرمنتظره روبرو شود. در هر صورت شرایط توافقنامه امنیت در برابر نفت که در سال 1945 بین آمریکا و عربستان امضا شد، تغییر کرده است.

 

منبع: واحد مرکزی خبر

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار