به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، «ویلیام برنگام» خبرنگار شبکه تلویزیونی PBS «آمریکا که اخیرا به مدت ۲ هفته به ایران سفر کرده است در مصاحبه با این شبکه از نتایج مشاهدات خود درباره ایران گفت: هیچ نشانی از تحریم «فلجکننده» در ایران وجود ندارد.
این خبرنگار آمریکایی با اشاره به اینکه در ظاهر هیچ نشانی از این نیست که ایران تحت تحریم است گفت:» خیابانها شلوغ، فروشگاهها پر از اجناس و ترافیک زیاد خیابانها هیچ نشانی را در ظاهر از یک کشور تحت تحریم «فلج کننده» نشان نمیدهد.
به گزارش عصر ایران، وی میافزاید: «مردم اینجا میگویند مشکل اصلی از نبود کالا نیست بلکه از تورم زیاد است، قیمت اجناس در مقایسه با زمان قبل از تحریمهای شدید (بانکی و نفتی) دو تا سه برابر شدهاند. با یک صاحب مغازه در تجریش گفتگو میکردم، او میگفت این تورم روی فروش او تاثیر گذاشته و با توجه به 3 یا4 برابر شدن قیمت اجناس در دو سال گذشته مردم دیگر مثل گذشته خرید نمیکنند.
برنگام به بازار لوازم الکترونیک تهران (خیابان جمهوری) اشاره میکند و میگوید:» ما اینجا گویی در بازار الکترونیک در حومه نیویورک هستیم. تقریبا هیچ محصولی نیست که اینجا نباشد. شما نمیتوانید حجم کالاهای عرضه شده در این بازار را حتی تصور کنید. تولیدات اپل، سامسونگ و آخرین مدلهای گوشی تلفن همراه. اینجا را باید دید. یکی از مغازهداران اینجا که محصولات «MAC» را میفروشد گفت یک «هدست» بلوتوث دارد که تنها مشابه آن در فروشگاههای شرکت «اپل» در نیویورک است.
خبرنگار پی بیاس درباره سانسور اینترنت در ایران نیز گفت: در ایران دسترسی به برخی سایتها محدود شده است و وقتی مثلا میخواهی وارد سایت فیسبوک یا توییتر بشوی یک صفحه باز میشود که میگوید دسترسی به این سایت امکانپذیر نیست و به جای این سایتهای فیلتر شده، سایتهایی به شما پیشنهاد میشود که از نظر دولت ایران مجاز محسوب میشوند. ولی این فیلترینگ در عمل باعث نشده سایتها محدود شود و شما اینجا به وسیله VPNها میتوانید محدودیتها را دور بزنید و به سایتهایی که میخواهید دسترسی داشته باشید.
وی افزود: «منطق حکومت ایران در فیلتر کردن برخی سایتها واقعا از یک الگوی مشخص پیروی نمیکند. مثلا سایت» NPR «(رادیو دولتی آمریکا) فیلتر است، اما وب سایت شبکه» پی بیاس «فیلتر نیست. یا مثلا سایت شبکه» ان بیسی نیوز «آمریکا فیلتر نیست، اما سایت شبکه»ای بیسی نیوز «فیلتر است و از این جهت واقعا نمیتوان به درستی درک کرد مبنای این فیلترینگها چیست.
منبع: تسنیم