محققان پژوهشگاه مواد و انرژی، موفق به ساخت نانوالیافی شدند که در تولید عایقهای حرارتی و الکتریکی، ساخت رزینها و سرامیکهای مختلف و تولید غشاها کاربرد دارد.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، محققان پژوهشگاه مواد و انرژی، موفق به ساخت نانوالیافی شدند که در تولید عایقهای حرارتی و الکتریکی، ساخت رزینها و سرامیکهای مختلف و تولید غشاها کاربرد دارد.
این نانوالیاف دارای ساختار یکنواخت و خلوص بالایی است و روش تولید آن ساده و ارزان است.
این گزارش حاکی است، یکی از الیاف پرکاربرد در صنعت، الیاف مولایت است، هر چقدر ساختار این الیاف مصنوعی یکنواختتر و دارای خلوص بالاتری باشد، بر بازده آن افزوده میشود.
پژوهشگران در این تحقیق، با بهینهسازی شرایط فرایند تولید این محصول، نانوالیافی یکنواخت و فاقد هرگونه عیب ساختاری، اعم از تشکیل مهره یا ساختارهای نواری شکل، تولید کردند، میانگین قطر نانوالیاف مولایت به دست آمده، کمتر از 100 نانومتر است و خلوص بسیار بالایی دارد.
جهت تولید این محصول، ازروش الکتروریسی بهره گرفته شده است، این روش در مقایسه با سایر روشهای ریسندگی معمول مانند ریسندگی تر، ریسندگی خشک و ذوب ریسی، منجر به تولید محصولی خالصتر و با محدوده ابعادی کوچکتر( حتی در مقیاس نانو) میشود، از دیگر ویژگیهای این روش، داشتن فرآیندی ارزان، پیوسته و نسبتا ساده است.
در پروژه حاضر، پارامترهای موثر بر فرایند، نظیر نوع و غلظت محلول پلیمری، دمای کلسینه کردن و نیز نوع عملیات حرارتی انتخابی، بر دمای کاربردی نانوالیاف مولایت و شکل آنها، به طور همزمان مطالعه و شرایط بهینه تولید محصولی با بهترین عملکرد، تخمین زده شده است.