کد خبر:۳۰۳۰۵۰
هشدار ایران به پاکستان درباره امنیت جانی مرزبان‌ها

سربازها آزاد شدند اما نیامدند!

استاندار سیستان و بلوچستان دیروز تصریح کرد: «تا زمانی که مرزبانان در جغرافیای کشور قرار نگیرند مسؤولیت جانی آنها برعهده کشور پاکستان است.»

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، 4 مرزبان ایرانی از چنگ تروریست‌های باقی مانده از گروهک عبدالمالک ریگی آزاد شدند اما هنوز اعلام نشده آنها کجا هستند! تنها خبری که تاکنون به صورت رسمی و از سوی مقامات مسؤول در این ماجرا اعلام شده این است که 4 مرزبان ایرانی از چنگ تروریست‌ها خارج شده و در اختیار «نیروهای مردمی» قرار گرفته‌اند اما هنوز تحویل جمهوری اسلامی ایران نشده‌اند. اما این «نیروهای مردمی» چه کسانی هستند و محل اقامت یا سکونت آنها کجاست؟ علی‌اوسط هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان دیروز درباره این موضوع اینگونه توضیح داد: «مرزبانان گروگان‌ گرفته‌شده از دست تروریست‌ها خارج و در اختیار نیروهای مردمی که فعالیت دوسویه و همسویه و نیت خیرخواهانه دارند، قرار گرفته‌اند، البته هنوز هیچ گروگانی در دست نیروهای رسمی کشور پاکستان یا جمهوری اسلامی ایران یا نیروهای مردمی که نماینده یا منتخب رسمی کشور باشند، قرار نگرفته است. در تلاش هستیم تا طریقی را برای تحویل این مرزبانان در یکی از نقاط مرزی کشور مهیا سازیم.» بر اساس اظهارات هاشمی، این نیروهای مردمی به دولت‌های پاکستان و ایران وابسته نیستند. دولت پاکستان نیز همین موضوع را بارها اعلام کرده و گفته است مرزبان‌های ایرانی تحویل مقامات این دولت نشده‌اند. البته تسنیم اسلم، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان از پذیرش مسؤولیت جان مرزبان‌های ایرانی شانه خالی کرده و باز هم مدعی شد سربازان ربوده شده ایرانی نه به پاکستان منتقل شده و نه در این کشور آزاد شده‌اند.

 

این اظهارنظر سخنگوی وزارت خارجه پاکستان البته از سوی مقامات ایرانی قابل توجه نیست. استاندار سیستان و بلوچستان دیروز تصریح کرد: «تا زمانی که مرزبانان در جغرافیای کشور قرار نگیرند مسؤولیت جانی آنها برعهده کشور پاکستان است.» بر اساس این اظهارات مشخص می‌شود این «نیروهای مردمی» در پاکستان حضور دارند. اما یک سؤال دیگر همچنان پابرجاست و آن اینکه نیروهای مردمی، چه کسانی هستند؟ «نیروهای مردمی» که وابسته به جمهوری اسلامی ایران و پاکستان نیستند؛ چه مناسباتی با گروهک تروریستی جامانده از عبدالمالک ریگی دارند؟ و مهم‌تر اینکه مطالبات آنها برای تحویل مرزبان‌ها به نمایندگان جمهوری اسلامی ایران چیست؟! به هرحال در کنار شفاف شدن این سؤالات برای افکار عمومی، این نگرانی و دغدغه باید در نظر گرفته شود که باید مانع آن شد که چنین اقدامات و سازوکارهایی به یک اقدام متداول و رایج تبدیل شود.
 

تردید درباره شهادت دانایی‌فر
 

اما در نشست خبری دیروز استاندار سیستان و بلوچستان، وی درباره شهادت جمشید دانایی‌فر تشکیک کرد. علی اوسط هاشمی گفت: اطلاعاتی که ما در دست داریم حکایت از شهادت درجه‌دار این گروه 5نفره به‌نام جمشید دانایی‌فر دارد، گروهک تروریستی هم با صدور اعلامیه این مساله را تایید کرده است اما هنوز در این زمینه تردید وجود دارد؛ تا جنازه را تحویل مسؤولان کشور ندهند پیش‌بینی قطعی نمی‌توان داشت. وی ابراز امیدواری کرد: بزودی با آزاد‌سازی گروگان‌ها نسبت به دریافت جسد این مرزبان نیز برای تسکین آلام خانواده وی اقدام ‌شود. استاندار سیستان و بلوچستان افزود: بین این گروهک تروریستی اختلاف افتاده است به‌گونه‌ای که شخص عبدالرئوف ریگی در مصاحبه‌ای اعلام کرده ما موافق کشتن دانایی‌فر نبودیم؛ این نشان از اختلاف این گروه بر سر اعدام وی دارد.

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار