کد خبر:۳۰۳۱۸۸

عرضه حسگری برای تشخیص زود هنگام دو نوع سرطان

پژوهشگران دانشگاه یزد با همکاری محققان کشور رومانی حسگر فوق حساس برای اندازه ‌گیری پروتئین‌های سرطان‌های پستان و رحم را ارائه کردند و امیدوارند با استفاده از این حسگر اطلاعات معتبری در مورد ابتلا یا عدم ابتلا به این دو نوع سرطان را در اختیار پزشکان و بیماران قرار دهند.
عرضه حسگری برای تشخیص زود هنگام دو نوع سرطان

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، تشخیص زود هنگام بیماری سرطان، عاملی تعیین ‌کننده در کنترل موفقیت ‌آمیز این بیماری است. روش‌های معمول شناسایی نشانگرهای سرطانی، روش‌های پیچیده و کند آزمایشگاهی هستند که از دقت کافی برخوردار نیستند. از این رو برای تشخیص پروتئین‌های سرطانی، اخیراً از حسگرهایی به نام آپتاحسگر استفاده می‌شود که بسیار حساس هستند و مراحل ساخت ساده و کم هزینه‌ای دارند.  

 

آپتاحسگرها بر پایه رشته‌های کوتاهی از DNA و یا RNA به نام آپتامر تولید می‌شوند.

 

در این راستا محققان دانشگاه یزد با همکاری محققان کشور رومانی مطالعاتی را با هدف طراحی و ساخت یک آپتاحسگر فوق حساس و ساده برای اندازه‌گیری پروتئین سرطانی پستان و رحم (MUC1) با استفاده از نانوذرات طلا اجرایی کردند.


نتایج به دست آمده نشان داد که حسگر تولید شده از آپتامرهای تثبیت شده بر روی نانو ذرات طلا، وسیله‌ای مناسب و ساده است که قابلیت اندازه‌گیری پروتئین سرطانی در مقادیر بسیار کم در حدود 0.95 نانوگرم بر میلی‌لیتر و در مراحل اولیه بیماری دارد. نانو ذرات طلا زیست سازگار بوده و به راحتی به طیف وسیعی از مولکول‌های زیستی متصل می‌شوند.


این محققان امیدوارند پس از انجام آزمایش‌های اولیه بهینه ‌سازی، بتوانند از آپتاحسگرهای تولید شده برای اندازه‌گیری غلظت‌‌های کم پروتئین‌های مربوط درنمونه‌های حقیقی سرم خون استفاده کنند و در مدت زمانی کوتاه، اطلاعات معتبری در مورد ابتلا یا عدم ابتلا به نوع خاصی از سرطان را، در اختیار پزشکان و بیماران قرار دهند.


از این حسگر می‌توان در علوم مختلف داروسازی، تشخیص پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی استفاده کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار