کد خبر:۳۰۳۴۳۰
برای فرهنگمان باید کاری کنیم؛

هوای آلوده کشو را نابود می کند!

فرهنگ مثل هوایی است که چه بخواهیم چه نخواهیم باید تنفس کنیم، بنابراین اگر تمیز باشد یا آلوده، اثر متفاوتی را برجامعه و کشور خواهد داشت.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»،  فرهنگ اسلامی عبارت است از: «مجموع آثار مثبت مادی و غیر مادی جوامع اسلامی که افراد آن عقاید، باورها، ارزش ها، آداب و رسوم، الگوها و شیوه های عمل خود را از قرآن کریم و سنت معصومین(ع) اخذ کرده و در پیروی از آن، هیچ گونه کوتاهی عمدی روا ندارند.» در حقیقت فرهنگ اسلامی انسان را به سوی آگاهی و آزادی مسئولانه سوق می دهد و او را از اطاعت و تمکین کورکورانه قواعد اجتماعی و فرهنگ های رشد نایافته باز می دارد. در فرهنگ اسلامی علاوه بر فضیلت محوری در اندیشه، الگوهای اخلاقی ـ معنوی فراوانی وجود دارد که هر یک برای تحولّ جامعه بشری کفایت می کند.

 

سبک زندگی ما بر اساس فرهنگ زندگی ما شکل می گیرد

 

بنابراین بر اساس این تعریف، فرهنگ با دین اُنسی دیرینه دارد و سعادت بشری در گرو پیاده سازی فرهنگ حقیقی اسلامی است. سبک زندگی ما نیز بر اساس فرهنگ زندگی ما شکل می گیرد و بسیاری از روش های زیستن به مدد فرهنگ ترویج می شود که زندگی را در مسیرهای مختلف قرار می دهد.

 

فرهنگ آنقدر مهم و تاثیر گذار است که به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی: «فرهنگ مثل هوایی است که چه بخواهیم چه نخواهیم باید تنفس کنیم، بنابراین اگر تمیز باشد یا آلوده، اثر متفاوتی را برجامعه و کشور خوا هد داشت.» (حرم مطهر رضوی - 93/1/1)

 

ما همگى به خودمان نهیب بزنیم

 

رفتارهای اجتماعی، آموزه های اخلاقی، سبک زندگی زناشویی، تربیت فرزند، ازدواج، نوع پوشش، احترام به حقوق یکدیگر، همه و همه در دین مبین اسلام دارای اصول و مبانی خاص خود است اما در این میان آن چیزی که باید وجود داشته باشد، حضور افراد دلسوز، متعهد، نخبه، خلاق و صبور است تا این مبانی و فرهنگ زندگی اسلامی را در جامعه فرهنگ سازی نمایند.

 

رهبر فرزانه انقلاب بسیاری از گروه های فرهنگی را برای ترویج این مهم دارای وظیفه دانسته اند ایشان در این باره می فرمایند:« نخبگان موظفند، حوزه موظف است، دانشگاه موظف است، رسانه‌ها موظفند، تریبون‌دارها موظفند؛ مدیران بسیارى از دستگاه‌ها، بخصوص دستگاه‌هائى که با فرهنگ و تربیت و تعلیم سروکار دارند، موظفند؛ کسانى که براى دانشگاه‌ها یا براى مدارس برنامه‌ریزى آموزشى میکنند، در این زمینه موظفند؛ کسانى که سرفصلهاى آموزشى را براى کتابهاى درسى تعیین میکنند، موظفند. اینها همه یک وظیفه‌اى است بر دوش همه. باید ما همگى به خودمان نهیب بزنیم. در این زمینه باید کار کنیم، حرکت کنیم. بنده طرفدار این نیستم که حالا در مورد لباس، در مورد مسکن، در مورد سایر چیزها، یکباره یک حرکت جمعى و عمومى انجام بگیرد؛ نه، این کارها باید بتدریج انجام بگیرد؛ دستورى هم نیست؛ اینها فرهنگ‌سازى لازم دارد. همان طور که گفتم، کار نخبگان است، کار فرهنگ‌سازان است. و شما جوانها باید خودتان را براى این آماده کنید؛ این، رسالت اصلى است.»

 

بسیاری از امور اجتماعی و ملی به مدد فرهنگ است که در یک کشور نهادینه می شود و امروز کشور ما سخت نیازمند فرهنگ سازی در بسیاری از زمینه های اجتماعی و اقتصادی است. تحکیم بنیان خانواده نیازمند فرهنگ سازی ازدواج آسان و پایدار و به دنبال آن فرزند آوری است . آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت، نویسندگان، فیلم نامه نویسان، رمان نویسان و نیز علما، روحانیون، خواهران مبلغ دینی، روزنامه نگاران، صاحبان مجلات و هفته نامه های پرتیراژ، پزشکان، کارآفرینان، دبیران و اساتید دانشگاه، نخبگان فرهنگی و همه و همه می توانند با خلاقیت و البته با بهره گیری از مشی اسلامی و سبک زندگی اسلامی در کار و فعالیت خود این نیازمندی های خانواده ای ایرانی را برطرف کنند.

 

از سویی دیگر مباحث اقتصادی از جمله اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی، پرهیز از اسراف و تجمل گرایی از اموری است که باید برای اقشار مختلف جامعه تعریف شود، بسیاری از افراد تعریف صحیحی از اقتصاد مقاوتی و شیوه های دست یابی به این امر مهم را نمی دانند. دانشجویان و دانش آموزان می توانند این موضوع را بنابر سطح علمی هم سالان خود تبیین و تعریف کنند و راه های دستیابی بدان را فرهنگ سازی نمایند. نویسندگان و گارگردانان توانا می توانند در قالب فیلم و سریال این موضوع را برای جامعه قابل لمس نمایند.

 

آشتی با کتاب

 

آشتی با کتاب یکی از مهمترین روش های فرهنگ سازی است که رسانه ها اعم از صدا و سیما و سایت های خبری و رسانه های مکتوب می توانند بسیاری از کتاب هایی که در زمینه فرهنگ زندگی اسلامی منتشر شده است را در میان اقشار مختلف جامعه اطلاع رسانی نمایند. افرادی که اهل مطالعه هستند می توانند با معرفی کتاب های مفید و ارزشمند این کتاب ها را به امانت در میان اقوام و دوستان به گردش در آورند.
 

در مجالس مذهبی می توان سیر مطالعاتی ترتیب داد و بخشی از جلسه را به این موضوع اختصاص داد. بزرگترها می توانند در مناسبات مختلف مانند ایام عید به عزیزان خود کتاب هدیه دهند و از آنها بخواهند که کتاب ها را در میان خود به گردش در آورده تا تعداد افراد بیشتری بتوانند از آموزه های آن بهره مند شوند.

 

فرهنگ غربى؛ سبک زندگى مادى، گناه‌آلود، هویت‌زدا و ضد معنویت

 

غرب دقیقا از راه فرهنگی کشورها را به خود وابسته می کند. رهبر معظم انقلاب، فرهنگ غربی را اینگونه تعریف می کنند: «فرهنگ غربی یک فرهنگ مهاجم است. فرهنگ غرب، فرهنگ نابودکننده‌ى فرهنگ هاست. هرجا غربى‌ها وارد شدند، فرهنگ هاى بومى را نابود کردند، بنیان هاى اساسىِ اجتماعى را از بین بردند؛ تا آنجائى که توانستند، تاریخ ملت ها را تغییر دادند، زبان آنها را تغییر دادند، خط آنها را تغییر دادند. فرهنگ غربى، ذهن ها را، فکرها را مادى می کند، مادى پرورش میدهد؛ هدف زندگى میشود پول و ثروت؛ آرمانهاى بلند، آرمانهاى معنوى و تعالى روحى از ذهنها زدوده میشود. خصوصیت فرهنگ غربى این است. فرهنگ غربى فقط هواپیما و وسائل آسایش زندگى و وسائل سرعت و سهولت نیست؛ اینها ظواهر فرهنگ غربى است، که تعیین‌کننده نیست؛ باطن فرهنگ غربى عبارت است از همان سبک زندگى مادىِ شهوت‌آلودِ گناه‌آلودِ هویت‌زدا و ضد معنویت و دشمن معنویت.»

 

غربی ها، فرهنگ سازی را بنابر آنچه که دوست دارند تا در کشورهای دیگر و به خصوص کشورهای اسلامی نهادینه شود از طریق هنر وارد کشور مورد نظر می کنند؛ رهبر فرزانه انقلاب این تلاش غربی ها را اینگونه تشریح می کنند:« یکى از نکاتى که باید در مواجهه‌ى با دنیاى غرب کاملاً به آن توجه داشت، عامل و ابزار هنرى است که در اختیار غربى‌هاست. اینها از هنر حداکثر استفاده را کرده‌اند براى ترویج این فرهنگ غلط و منحط و هویت‌سوز؛ بخصوص از هنرهاى نمایشى، بخصوص از سینما حداکثر استفاده را کرده‌اند. اینها به صورت پروژه‌اى یک ملت را تحت مطالعه قرار میدهند، نقاط ضعفش را پیدا میکنند، از روان‌شناس و جامعه‌شناس و مورخ و هنرمند و اینها استفاده میکنند، راههاى تسلط بر این ملت را پیدا میکنند؛ بعد به فیلمساز، به فلان بنگاه هنرى در هالیوود سفارش میکنند که بسازد و میسازد. بسیارى از فیلمهائى که براى ماها و براى کشورهائى نظیر ما میسازند، از این قبیل است». (91/7/23)

 

گام هایی بلندتر از دشمن در راه ترویج فرهنگ زندگی اسلامی

 

رهبر معظم انقلاب با اشرافی که در زمینه های گوناگون و از جمله رفتارهای دشمن در قبال کشور ما دارند و نیز تاثیری که فرهنگ در سبک زندگی ملت ها می گذارد، سال هاست که از اقشار گوناگون جامعه می خواهند که در این زمینه هوشیار باشند و ملت را نسبت به شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی، ناتوی فرهنگی و رخنه فرهنگی گوشزد نموده و از نخبگان و جوانان با غیرت کشور عزیزمان خواسته اند تا با بصیرت و هوشیاری در راه حفاظت از فرهنگ اسلامی و احیای آن تلاش کنند. امیدواریم ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی این بار نیز به فرمایشات رهبر عزیزشان لبیک گفته و با مدیریت جهادی و با عزم ملی گام هایی بلندتر از دشمن در راه ترویج فرهنگ زندگی اسلامی بردارند و از هویت و ملیت کشور جمهوری اسلامی ایران آنگونه که شایسته است پاسداری نمایند انشاالله.
 

 

منبع: فرهنگ نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار