به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدصادق کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در جلسه بررسی عملکرد سیاست خارجه دولت تدبیر و امید که در دانشگاه الزهرا(س) و به همت جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد، گفت: همانگونه که در بدن یک جاندار هر سلول باید با سلول پیرامون خود رابطه داشته باشد یک کشور هم باید با محیط پیرامون خود رابطه برقرار کند وگرنه جامعه مرده و بدون حیات میشود.
کوشکی ادامه داد: هر کشوری این ارتباط را به صورتی برای خود تنظیم میکند و در پی آن است که بیشترین منفعت را نصیب خود کند و اگر با استفاده از دادههای مناسب و مطلوب هر کشوری بتواند بر فضای بینالمللی منفعت بیشتری را برای خود کسب کند بهترین سیاست خارجی را داشته است و البته در هر کشوری ممکن است منفعت معنایی خاص داشته باشد.
وی اضافه کرد: ما برای برقراری رابطه چند مبنا داریم که مبنای اساسی و اصلی ما قانون اساسی است که نقشه راه را برای ما تعریف میکند و این قانون به عنوان یک سند ملی مشخص شده و حرکت بر خلاف آن خیانت به قانون اساسی محسوب میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: البته در کنار قانون اساسی بیانات امام خمینی(ره) و دیدگاهها و بیانات مقام معظم رهبری نیز وجود دارد که مطمئنا این بیانات و دیدگاهها جدای از قانون اساسی نیست و در یک راستا با آن قرار دارد.
کوشکی تصریح کرد: دولت تدبیر و امید با این سوال که با سیاست خارجه میتوان مشکلات کشور را حل کرد و توانست رای 50+7 درصد رأی مردم را کسب کند و دولت یازدهم از زمانی که به قدرت رسید مطرح کرد که قسمت حوزه سیاست خارجه و وزیر این حوزه جدیترین بخش دولت یازدهم است.
کوشکی با بیان اینکه روحانی آمریکا را کدخدای جهان میداند، افزود: با این بحث چند پیش فرض به وجود می آید. اول اینکه روحانی آمریکا را به عنوان ناظم، بزرگ و کدخدای جهان پذیرفته و هیچ اعتراضی نیز ندارد. فرض دوم هم همین است که مشکلات ما به خاطر این بوده که با آمریکا رابطه نداشتیم و فرض سوم اینکه ما راهی جز رابطه با آمریکا نداریم و اگر نتوانیم حسن نظر آمریکا را به خود جلب کنیم موفق نشدهایم.
وی ادامه داد: فرض بعدی که در این رابطه پیش میآید این است که اگر ما بخواهیم با آمریکا میتوانیم رابطه برقرار کنیم و فرض بعد هم اینکه تا به حال ما نخواستهایم با آمریکا رابطه داشته باشیم و اگر میخواستیم این رابطه ایجاد میشد.
وی تصریح کرد: روحانی از ابتدا ظریف را به عنوان وزیر خارجه در نظر داشت و او را به مجلس معرفی کرد و بعد از آن اتفاقاتی افتاد که در طول تاریخ سی و چهار سال گذشته بیسابقه بوده است مثل تماس تلفنی با اوباما و اینکه ظریف مطرح میکند که با طرف آمریکایی و 1+5 روابطی غیر از روابط رسمی داریم مانند رابطه تلفنی، ایمیلی و دوستانه.
کوشکی اضافه کرد: میخواهیم بدانیم این تلاشی که تیم وزارت خارجه داشته و منعی هم برای فعالیتشان نبوده است چه منفعتی تا به حال برای ما داشته است.
وی با بیان اینکه طرف ایرانی در مذاکرات اقدامات زیادی پس از توافقنامه انجام داده است، افزود: ایران توافقاتی را که با طرف مقابل داشته است مو به مو انجام داده و به همه آنها عمل کرده است اما طرف مقابل کدام تعهدات خود را به طور کامل انجام داده است و اگر این کار را کرده است چرا دولت قادر نیست چیزی بگوید.
وی خاطرنشان کرد: بررسی مسائل این چند ماهه اخیر مشخص کرد که پیش فرضهایی که داشتند اشتباه بوده و روحانی هرچه تلاش کرده و روی خوش نشان داده نتوانسته با آمریکا ببندد و کدخدا روی خوشی را به روحانی نشان نداده است.
وی با اشاره به اینکه اگر اتفاقات خوبی در چند ماهه اخیر در بحث مذاکرات رخ داده بود حتما در رسانههای دولتی منتشر میشد، گفت: رئیسجمهور سوگند یاد کرده که به قانون اساسی وفادار باشد ولی مشاهدات ما چیز دیگری را نشان میدهد که راجع به این موضوع در آینده صحبت خواهم کرد.
کارشناس مسائل سیاسی در ادامه در پاسخ به سوالات دانشجویان گفت: تا به حال سابقه نداشته است که مقامات آمریکایی اینچنین به ما بیحرمتی و توهین کنند و البته بعضیها خود را به نشنیدن زدهاند.
کوشکی اظهار داشت: روحانی در این مدت نه تنها عزت پاسپورت ایرانی را برنگرداند بلکه اعتبار پاس دیپلماتیک ما را هم پایین آورد.
وی ادامه داد: هر چقدر تشکلهای دانشجویی از اعضا یا طرفداران دولت دعوت میکند که در نشستهای پرسش و پاسخ از خود دفاع کنند آنها حاضر نمیشوند، چون حرفی برای گفتن ندارند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی کشور هیچ ربطی به تحریمها ندارد، اضافه کرد: پژوهان در گذشته اعلام کرد که 70 درصد مشکلات اقتصادی کشور به خاطر سوءمدیریت دولت احمدینژاد بود و مابقی آن به تحریمها برمیگردد و بعد از آن وزیر بازرگانی دولت فعلی نظر وی را قبول کرد ولی دو ماه پیش اعلام کرد که صددرصد مشکلات مردم به خاطر سوءمدیریت دولت احمدینژاد بود.
کوشکی تأکید کرد: اگر دولت احمدینژاد به جای اینکه ارز کشور را صرف واردات پورشه نمیکرد و به جای آن دارو و ... وارد کرده بود مشکلات مردم کمتر میشد.
کارشناس مسائل سیاسی در ادامه با بیان مطالبی در رابطه با محمدرضا پهلوی افزود: وی با آمریکا یک رابطه عالی داشت ولی با این حال مصاحبهای داشت که در آن در رابطه با مشکلات شدید اقتصادی حرف میزد که بد نیست دوستان آن را بخوانند.
کوشکی اضافه کرد: تا وقتی در کشور ما تولید جدی گرفته نشود و کشاورزی رونق نداشته باشد و دلالی پررونقترین شغل باشد، مشکلات اقتصادی ادامه دارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با دیدگاه مقام معظم رهبری نسبت به مذاکرات اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب فرمودهاند که به مذاکرات خوشبین نیستند ولی مانعی برای انجام مذاکرات ایجاد نکرده است. البته نقصهایی بوده که در همه کشورها عادی است.
وی اضافه کرد: روحانی که ادعای دیپلمات بودن دارد چرا قبل از مذاکرات کارهایی کرد و حرفهایی زد که گمان کنند ما ضعف داریم و این کار باعث شود بخواهند از ما امتیاز بگیرند. البته روحانی خائن و وطنفروش نیست ولی راه حلهایی که اتخاذ کرده غلط است.
وی با بیان اینکه دانشمندان هستهای ما پوزخند دشمنان را با غنیسازی 20 درصدی روی لبانشان خشکاندند، تأکید کرد: امروز دولت همرزمان احمدیروشن را اخراج میکند و در جواب اعتراض ما میگوید ما فقط چند مکانیک را بیرون کردیم.
کوشکی در ادامه افزود: تنها راه نجات کشور اقتصاد مقاومتی است و مردم به زودی متوجه این موضوع خواهند شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما در نهایت باید امکانات خود و کشور را بشناسیم. امکانات در کشور ما فراوان است و ما باید با استفاده از این امکانات مشکلات اقتصادی را حل کنیم و در یک جمله به خودکفایی برسیم.