کد خبر:۳۰۴۵۰۷
20 فروردین

روزی که انحصار سلطه‌گران را شکستیم

انرژی هسته‌ای سند شرافت مردم جمهوری اسلامی ایران است که توانستند ضمن دستیابی به پیشرفته‌ترین علوم دنیا، موفق شدند آن را تنها در جهت استقرار صلح و پیشرفت جامعه بشری به‌کار بگیرند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، روز بیستم فروردین براساس تصویب شوراى عالى انقلاب فرهنگى، در تقویم رسمى کشورمان، به پاس قدردانى از تلاش‌هاى افتخار آفرین دانشمندان جوان ایرانى در دستیابى کشور به فناورى صلح آمیز هسته اى، «روز ملى فناورى هسته‌اى» نام گرفته است.

 

سال 1385 بود که رسماً خبر تکمیل زنجیره غنی‌سازی در کشورمان به اطلاع عموم مردم رسید. نکته مهم در این می‌ان، استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدیدی بود که در داخل کشورمان تولید شد.

 

پس از ثبت این موفقیت عظیم دانشمندان جوان ایران و اعلام آن به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نام کشورمان در زمره کشورهای صاحب فناوری فوق‌پیشرفتۀ غنی‌سازی اورانیوم محسوب می‌شود.

 

در روز 20 فروردین سال 1385مراسم تاریخی اعلام این پیروزی بزرگ در مشهد مقدس و در جوار بارگاه ملکوتى ثامن الحجج حضرت امام رضا‌علیه‌السلام برگزار شد.

 

انرژی هسته‌ای چرا؟

کاربرد گسترده انرژی هسته‌ای در علوم مختلف و اثرگذاری مستقیم آن بر اقتصاد کشور‌ها، دلیل موجهی برای حرکت ایران به‌سوی دستیابی به آن محسوب می‌شود.

 

امروزه کشورهای محتلف دنیا به‌دنبال برخورداری ا زمواهب انرژی هسته‌ای هستند؛ انرژی‌ای که برخلاف بعضی تبلیغات، از پاک‌ترین و به‌صرفه‌ترین سوخت‌های موجود در دنیاست.

 

مسابقه میان ممالک مختلف برای تأسیس نیروگاه‌های تولید برق هسته‌ای تا آنجا پیش رفته است که بسیاری از کشورهای هم‌ردیف و حتی پایین‌تر از ایران نیز در تلاش برای دستیابی به انرژی هسته‌ای و یا گسترش نیروگاه‌های اتمی خود هستند.

 

ارمنستان، پاکستان، اسلوونی، تایلند، رومانی، فنلاند، مجارستان، چک، بلغارستان، کشور کوچک بلژیک و حتی سوازیلند از کشورهایی هستند که سالهاست برق هسته‌ای را وارد شبکه انرژی خود کرده‌اند. در این میان ترکیه، کره شمال، ویتنام، اندونزی و مصر هم برنامه دستیابی به این انرژی را با جدیت پیگیری می‌کنند.

 

آمریکا با 104 رآکتور، فرانسه50، ژاپن55، روسیه31، انگلستان23، کره جنوبی20، کانادا18، آلمان17، هند16، چین10، برزیل2و آفریقای جنوبی با 2رآکتور، از جمله کشورهای اصلی برخوردار از انرژی هسته‌ای محسوب می‌شوند.

 

البته رژیم صهیونیستی نیز به‌صورت گسترده از این انرژی برای اهداف نظامی استفاده می‌کند اما جزئیات آن را محرمانه نگه داشته و با تکیه بر حمایت کشورهای غربی و اروپائیان، از پاسخگویی به جهانیان سر باز می‌زند.

 

انرژی هسته‌ای چه فایده‌ای دارد؟

اگر چه برخورداری از انرژی هسته‌ای در آمریکا، انگلیس، فرانسه، رژیم اشغالگر قدس وروسیه، نهایتاً به تولید بمب اتم و کلاهک‌های هسته‌ای منتهی شد اما کاربردهای صلح‌آمیز نیروی نهفته در اتم‌ها، بسیار گسترده و قابل توجه است.

 

انرژی هسته‌ای در بهداشت:

در سترون سازی وسایل یکبارمصرف پزشکی از پرتوهای رادیواکتیو استفاده می‌شود. هم چنین در صورتی که مواد اولیه دارو‌ها و مواد بهداشتی یا محصولات استریل پزشکی آلودگی داشته باشند، این آلودگی با کمک مواد رادیو اکتیو قابل اندازه گیری است. با این روش آلودگی سبزیجات بسته بندی شده نیز قابل اندازه گیری است.

 

انرژی هسته‌ای در کشاورزی:

از طریق روش‌های هسته‌ای اصلاح بذر، بذرگیاهانی مثل گندم، برنج، جو و پنبه به نحوی تغییر داده می‌شوند که در برابر بیماری‌های قارچی، سرما، خوابیدگی و مقاوم باشند. هم چنین با استفاده از این روش بذر و نهال گیاهان شورپسند با هدف پرورش و برداشت محصول در شرایط نامناسب وبرای جلوگیری از افزایش بیابانی شدن اراضی تولید می‌شود.

 

انرژی هسته‌ای در دامپزشکی و دامپروری:

در تشخیص و درمان بیماریهای دام، تولید مثل دام، اصلاح‌نژاد دام در جهت بازدهی بیشتر مثل اصلاح‌نژاد گاو‌ها به صورتی که گوشت قابل استفاده آن‌ها به حداکثر برسد، از روش‌های هسته‌ای استفاده می‌شود. درخصوص بهداشت وایمن سازی­ خوراک­ دام از­پرتوهای رادیواکتیو، می‌توان بهره جست.

 

انرژی هسته‌ای در صنعت:

چشمه‌های رادیواکتیو در صنعت برای بررسی جوشکاری‌های صنعتی، جوش لوله‌های نفت و گاز و نشت یابی لوله‌های انتقال به کار می‌رود. از میکروسکوپ‌های الکترونی می‌توان در اندازه گیری لایه‌های اپتیکی، کالیبره کردن دستگاه‌های اندازه گیری، تعیین خواص مکانیکی مواد، سطح سنجی و ضخامت سنجی استفاده می‌شود. در سازمان انرژی اتمی دستگاه‌هایی وجود دارند که بررسی خوردگی فلزات، تعیین کیفیت فرآورده‌های صنعتی، مواد اولیه و آلیاژ‌ها را انجام می‌دهند.

 

انرژی هسته‌ای در امنیت:

کشف می‌ن‌های ضد نفرو حتی بررسی تراکم گلوله‌ها و خمپاره‌ها از دستگاه‌هایی که بر مبنای فیزیک هسته‌ای کار می‌کنند، امکان پذیر است.

 

انرژی هسته‌ای در باستان‌شناسی:

کارهایی از قبیل بررسی نمونه‌های باستان‌شناسی مانند سکه، سفال و غیره جهت عمرسنجی و تجزیه و تحلیل آن‌ها از طریق علم هسته‌ای امکان پذیر است. برای تشخیص نمونه‌های تقلبی آثار باستانی و فسیل‌ها و عمرسنجی آن‌ها، میزان کربن رادیواکتیو موجود در نمونه‌ها اندازه گیری می‌شود.

 

 انرژی هسته‌ای در اکتشافات:

با بکارگیری روش‌های هسته‌ای می‌توان محل دقیق معادن مختلف و حوزه‌های آب زیرزمینی را کشف کرد. برای شیرین کردن آب‌ها نیز می‌توان از فن آوری هسته‌ای استفاده کرد.

 

 انرژی هسته‌ای در تولید برق:

اگرچه ایران یکی از کشورهای غنی از لحاظ ذخایر نفت و گاز به شمار می‌رود اما باید پذیرفت که این منابع دائمی نیستند. بنابراین اگر نسل امروز هم چنان به امید سوخت‌های فسیلی دست روی دست بگذارد، نسل‌های آینده با بحران انرژی روبرو خواهند شد. بهترین و مطمئن‌ترین راه حل، ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای و استفاده از سوخت هسته‌ای است. مقدار انرژی تولید شده توسط نیروگاه‌های هسته‌ای قابل مقایسه با نیروگاه‌های آبی یا گازی نیست. در یک واکنش سوخت هسته‌ای، بیست هزار برابر سوخت فسیلی انرژی تولید می‌شود.

 

 انرژی هسته‌ای در صنایع غذایی:

 کیفیت مواد غذایی، بهداشتی و آشامیدنی از جمله مواردی است که با فن آوری هسته‌ای قابل تعیین است. با استفاده از سیستم‌های جذب اتمی تعیین مقدارعناصر سمی کم مقدار در مواد غذایی، تشخیص پرتودیدگی مواد غذایی امکان پذیر است. پرتودهی مناسب به مواد غذایی موجب پاستوریزه و استریلیزه شدن و افزایش زمان ماندگاری آن‌ها می‌شود.

 

جایگاه ایران در میان باشگاه دارندگان فناوری هسته‌ای

پیشرفت‌های دهه اخیر در ایران سبب شد تا کشورمان تا رده سیزدهم تولید علوم مرتبط با انرژی هسته‌ای رسیده و برگ زرین دیگری بر اسناد بیشمار افتخارات خود بیفزاید.

 

در حال حاضر ایران اسلامی، یکی از پنج کشور دنیاست که به فناوری چرخه کامل تولید سوخت هسته‌ای دست‌یافته.

 

انرژی هسته‌ای سند شرافت، نشانه استقلال و باعث افتخار

دسترسی ایرانیان به انرژی هسته‌ای که در سایه تلاش جوانان و جان‌فشانی دانشمندان شهید هسته‌ای حاصل شده است، چنان تحفه گرانقدر و گوهر پرقیمتی محسوب می‌شود که هیچ‌کس را توان قیمت‌گذاشتن بر آن نیست.

 

انرژی هسته‌ای سند شرافت مردم جمهوری اسلامی ایران است که توانستند ضمن دستیابی به پیشرفته‌ترین علوم دنیا، موفق شدند آن را تنها در جهت استقرار صلح و پیشرفت جامعه بشری به‌کار بگیرند.

 

 انرژی هسته‌ای نشانه استقلال میهن ماست. ایرانیان ثابت کردند که حتی در کسب علم نیز مستقل عمل می‌کنند و در شرایط تحریم نیز می‌توانند قله‌های دانش را فتح کنند.

 

انرژی هسته‌ای در ایران اسلامی، باعث افتخار برای همه مسلمانان و تمامی مستضعفان عالم است.

 

انرژی هسته‌ای و فناوری پیشرفته آن متعلق به همه کسانیست که نمی‌خواهند در برابر استکبار جهانی سر تسلیم فرودبیاورند.

 

منبع: فرهنگ نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار