به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، انگلیس هم به گزارشگران ضد حقوق بشری علیه ایران پیوست. بعد از اظهارات مداخلهجویانه وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور ایران، گزارش رسمی ضد ایرانی وزارت خارجه آمریکا، اظهارات دبیر کل سازمان ملل علیه روحانی، بیانیه حقوق بشری کاترین اشتون علیه ایران بعد از سنگ تمام دولت برای وی در سفر به ایران، گزارش ضد ایرانی احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران و بیانیه ضد ایرانی اخیر پارلمان اروپا، اینبار وزارت خارجه انگلیس در گزارش 2013 خود در ارتباط با وضعیت حقوقبشر و دموکراسی از وضعیت حقوقبشر در ایران ابراز نگرانی کرد.
در این گزارش همچنین با تکرار ادعاهای پارلمان اروپایی که انتخاب حسن روحانی در 24خرداد 92 را زیر سوال برده بود؛ تصریح شده انتخاباتی که روحانی پیروز آن بوده به صورت کاملا آزادانه برگزار نشده است. در گزارش وزارت خارجه انگلیس آمده است: انتخابات ژوئن سال 2013 آرام و مسالمتآمیز برگزار شد اما هنوز به طور کامل آزادانه نبود. انتخابات و فضای سیاسی که انتخابات در آن برگزار شد، بشدت از طریق گزینش و حذف نامزدها و سرکوب دیدگاههای مخالف در روزهای قبل از انتخابات کنترل میشد. 8 نامزدی که برای انتخابات تعیین صلاحیت شدند تعداد اندکی بودند که شورای نگهبان آنها را گزینش و تعیین صلاحیت کرده بود. این گزارش میافزاید: شماری از رسانههای بینالمللی با عدم صدور روادید از ورود به ایران برای پوشش اخبار انتخابات منع شدند. گزارشگرانی که توانسته بودند به ایران بروند، بشدت کنترل میشدند. گزارش مداخلهجویانه وزارت خارجه بریتانیا همچنین ضمن اشاره به آنچه افزایش امیدها به بهبود وضعیت حقوقبشر در ایران با روی کار آمدن حسن روحانی خوانده میشود، مدعی شده اقدامات اولیه ایران در زمینه بهبود حقوقبشر منجر به اقدامات اساسی نشده است. این گزارش همچنین با حمایت از اصحاب فتنه 88، اشاره میکند که در ماه نوامبر گذشته، حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی به هزارمین روز خود رسید. به گزارش فارس، دستگاه سیاست خارجه رژیمی که در هر دو جنگ بینالمللی به ایران تجاوز کرده بود، همچنین مدعی شده است این کشور در راس جبههای بینالمللی قرار دارد که به دنبال بهبود وضعیت حقوقبشر در ایران است. در این گزارش نسبتا طولانی، از مواردی همچون آزادی انتخابات، آزادی بیان و تجمعات، نوع برخورد با کسانی که فعال حقوقبشر خوانده میشوند، عدالت، مجازات اعدام، وضعیت اقلیتها و آزادی مذهبی در ایران انتقاد شده است.
نخستین مداخله غرب در دولت جدید
نخستین بار پس از روی کار آمدن دولت روحانی، وندی شرمن، معاون سیاسی وزیر خارجه ایالات متحده در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا با اظهاراتی مداخلهجویانه درباره وضعیت حقوقبشر در ایران گفته بود: «ما از ایران میخواهیم تمام زندانیان سیاسی را آزاد کند، از جمله میرحسین موسوی و مهدی کروبی را که نزدیک به سه سال است بدون اتهام رسمی در بازداشت خانگی به سر میبرند. ما همچنین به ثبت موارد نقض حقوقبشر در گزارشهای سالانه حقوقبشر و آزادی مذهبی ادامه میدهیم تا توجهات را به نحوه رفتار دولت ایران با مردم جلب کنیم». بعد از اظهارات شرمن، وزارت خارجه آمریکا نیز به صورت علنی گزارش مداخلهجویانه خود درباره ایران را منتشر کرد و خواستار رفع حصر سران فتنه شد.
بان علیه روحانی
بعد از بیانیه مداخلهجویانه اشتون و در تکمیل پازل پرونده حقوقبشر علیه ایران، گزارش حقوقبشری علیه ایران توسط دبیرکل سازمان ملل مطرح شد. به گزارش ایسنا، بانکیمون در گزارشی که به شورای حقوقبشر سازمان ملل ارائه داده است، با بیان این ادعا که پس از انتخاب روحانی شمار اعدامها در ایران افزایش یافته است، آزادی فعالان سیاسی، حقوقدانان و خبرنگاران که وی آنها را زندانی سیاسی میخواند را خواستار شد. دبیرکل سازمان ملل افزود: دولت جدید ایران هیچ پیشرفتی در زمینه اجرا و حمایت از حق آزادی بیان بهرغم وعدههایی که رئیسجمهور ایران در تبلیغات انتخاباتیاش داده بود، حاصل نکرده است. دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت: کروبی و موسوی از سال 2011 تاکنون حصر شده و حتی علیه آنها طرح اتهام نشده است. احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران نیز در ماه مارس متن گزارش 23 صفحهای خود را در سایت شخصیاش منتشر کرد. در این گزارش با دخالت آشکار در امور داخلی و مباحث قضایی کشورمان نسبت به عدم تطابق قوانین ملی ایران با قواعد بینالمللی و تعهدات دولت انتقاد شده است. احمد شهید در ادامه تحولات اخیر در روابط ایران را فرصتی برای همکاریهای آینده خوانده و از تعداد بالای اعدامها در ایران انتقاد کرده بود.
قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا
چندی پیش بود که پارلمان اروپا در اقدامی ضدایرانی قطعنامهای سراسر کذب و توهین به مقدسات وفرهنگ کشورمان به تصویب رساند. این قطعنامه که در حقیقت راهبرد اتحادیه اروپا را در قبال جمهوری اسلامی ایران مشخص میکرد واکنشهای بسیاری در کشور به همراه داشت. واکنشدهندگان که طیف وسیعی از نمایندگان مجلس، فعالان سیاسی و مراجع عظام تقلید را شامل میشد مهمترین دلیل برای چنین اقدامی از سوی پارلمان اروپا را انفعال دولت در قبال اظهارات ضد ایرانی غرب عنوان کردند. در همین رابطه آیتالله العظمی نوریهمدانی با اشاره به قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا گفته بود قطعنامه پارلمان اروپا نتیجه انفعال در مقابل غرب است.
واکنش افخم
مرضیه افخم سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران گزارش وزارت خارجه انگلیس درباره ایران را تکراری، مغرضانه و مبتنی بر نگاهی کاملا یکسویه به واقعیتهای جمهوری اسلامی ایران دانست و آن را تقبیح کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه با انتقاد از بی مسؤولیتی و برخورد تبعیضآمیز مسؤولان انگلیس نسبت به قتل فجیع شهروند ایرانی مقیم بریستول انگلیس، اظهار داشت: نقض روزمره حقوق اقلیتها، مسلمانان و مهاجران شواهدی عینی است که براساس آن دولت انگلیس نمیتواند مدعی دفاع از حقوق بشر بوده و برای دیگر ملتها و از جمله ملت بزرگ ایران و دولت برخاسته از آرای مردم راهکار تعیین کند.
منبع: وطن امروز