کد خبر:۳۰۵۶۶۷
دستاورد جدید محققان؛

تولید سامانه‌ای برای تشخیص غدد لنفاوی سرطانی در حین جراحی/ کاربرد در دو بیمارستان

محققان کشور با طراحی و ساخت سامانه‌ پزشکی را عرضه کردند که با استفاده از اشعه گاما قابلیت تشخیص غدد لنفاوی سرطانی را دارد و در حال حاضر در دو بیمارستان کشور کاربردی شده است.
محمد رضا آی، مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه سامانه پزشکی گاما برای افزایش دقت جراحان هنگام برداشتن تومور ساخته شده است، افزود: در برخی موارد مشاهده شده است که با رشد تومورها،‌ غدد لنفاوی که تقویت کننده سیستم دفاعی بدن هستند سرطانی می‌شوند.
 
وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده در این زمینه توضیح داد: این امر موجب می‌شود که زمانی که پزشک اقدام به برداشتن تومور می‌کند در حین جراحی علاوه بر تومور، ‌غدد لنفاوی سالم نیز از بدن خارج می‌شود.
 
آی، یادآور شد: این اقدام باعث تضعیف سیستم دفاعی بدن بیمار می‌شوند و پس از مدتی تومور مجددا رشد خواهد ‌کرد.
 
وی از عرضه سامانه‌ای برای جلوگیری از این رخداد و افزایش دقت جراحان هنگام برداشتن تومور خبر داد و یادآور شد: این سامانه با عنوان سامانه پزشکی گاما ساخته و عرضه شده است.
 
مجری طرح با اشاره به عملکرد این سامانه اضافه کرد: پزشک پیش از آغاز جراحی رادیو دارو را به بدن بیمار تزریق می‌کند، وقتی این دارو در غدد لنفاوی سرطانی تجمع کند،‌سلول‌های سرطانی این غدد شروع به ساطع کردن اشعه گاما خواهند کرد.
 
وی، ادامه داد: پزشک با نزدیک کردن این دستگاه که شبیه خودکار است و شنیدن صدای هشدار آن  متوجه وجود غدد لنفاوی سرطانی می‌شود؛ چراکه غددی که صدایی از آنها شنیده نشود سالم هستند و پزشک می‌تواند به راحتی غدد لنفاوی سالم را از ناسالم هنگام جراحی تومور تشخیص دهد.
 
این محقق با تاکید بر اینکه امواج الکترو مغناطیسی گاما با چشم قابل مشاهده نیست، اضافه کرد:  از این رو این سامانه برای آشکار سازی اشعه گاما از طریق مونیتورهایی پزشک از محل تجمیع رادیو دارو و ساطع شدن اشعه از سلول‌های سرطانی مطلع می‌شود.
 
وی با بیان اینکه اشعه گاما نیز شبیه اشعه ایکس است، افزود: انرژی اضافی در هسته مرکزی هر اتم گاما نامیده می‌شود و از آنجایی که همانند اشعه ایکس انرژی مناسبی دارد از این رو این اشعه در حوزه‌های مختلف کاربردهای فراوانی خواهد داشت.
 
آی، با بیان اینکه مراکز درمانی کشور نیاز به 100 دستگاه از این سامانه دارند، خاطر نشان کرد: تاکنون دو دستگاه از این سامانه در بیمارستان‌های امام خمینی(ره) و شهدای تجریش کاربردی شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار