کد خبر:۳۰۵۷۲۵

بررسی کیفیت پارچه با استفاده از حس لامسه مصنوعی

پژوهشگران دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر دستگاهی را عرضه کردند که با استفاده از حس لامسه مصنوعی 3 ویژگی و کیفیت مهم پارچه‌ها را به صورت عددی بررسی می‌کند.
بررسی کیفیت پارچه با استفاده از حس لامسه مصنوعی
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» سعید فتحی- مجری طرح با بیان اینکه این تحقیقات با عنوان ارزیابی زیر دست پارچه با استفاده از حس لامسه مصنوعی، اجرایی شد، گفت: ارزیابی کیفی پارچه معمولا به صورت تجربی و توسط افراد خبره با لمس پارچه صورت می‌گیرد ولی این افراد قادر به اندازه گیری میزان کیفیت پارچه به صورت کمّی نیستند.
 
وی ادامه داد: از آغاز تحقیقات علمی در صنعت نساجی محققان سعی کرده‌‌اند تا با پیدا کردن روابط بین ارزیابی‌های کیفی و کمی زیر دست پارچه کیفیت آن را به صورت کمّی بیان کنند.
 
فتحی از اجرای تحقیقاتی در زمینه اندازه گیری کیفیت پارچه خبر داد و اظهار داشت: برای این منظور دستگاه مکانیکی طراحی و ساخته شده است که قادر است با استفاده از حس لامسه مصنوعی به صورت عددی میزان کیفیت پارچه را اعلام ‌کند.
 
وی، با اشاره به جزئیات این دستگاه یادآور شد: در این پروژه سعی شد تا با به کارگیری دانش حس لامسه مصنوعی و ساخت ابزارهای ویژه، 3 خصوصیت مهم پارچه شامل زبری، نرمی و انعطاف پذیری را اندازه گیری کنیم که برای این منظور دستگاهی نیز برای اندازه گیری خصوصیات خمشی پارچه بر اساس نحوه حرکت انگشتان دست در ارزیابی انعطاف پذیری پارچه‌ها طراحی و ساخته شد.
 
مجری طرح به بخش حس لامسه مصنوعی دستگاه اشاره کرد و افزود: برای این بخش دستگاه از حسگرهای الکترونیکی استفاده شد که قادر است با اندازه گیری تغییرات در ضخامت، ارتفاع و فاصله تارو پودها و میزان مقاومت در برابر خمش پارچه، کیفیت پارچه را با استفاده از معادلات تبدیل ویژه به صورت عددی به کاربر اعلام کند.
 
وی با تاکید بر اینکه این دستگاه برای ارزیابی کیفی پارچه قابل استفاده است، خاطر نشان کرد: این دستگاه برای ارزیابی کیفی نخ نیز قابل استفاده است.
فتحی با بیان اینکه این دستگاه قابل استفاده در کارخانه‌های نساجی است، یادآور شد: این دستگاه برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در مراکز پژوهشی نیز قابل کاربرد است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار