به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، سرهنگ سیدمحسن عرفانی رئیس پلیس فتای خراسان رضوی روز گذشته در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی با بیان این مطلب گفت: 80درصد جرایم اینترنتی سال گذشته در خراسان رضوی درحالی کشف شده که با توصیه های پلیس و همکاری رسانه ها جرایم مالی به طور چشمگیری در فضای سایبری کاهش یافته است.
سرهنگ سیدمحسن عرفانی، «اعتیاد اینترنتی» در بین جوانان 20 تا 25سال را موجب نگرانی مردم و مسئولان دانست و افزود: رشد 2درصدی استفاده غیرصحیح از شبکه های اجتماعی و افزایش جرایم غیراخلاقی نیز مرز نگران کننده ای دارد. این درحالی است که 60درصد مردم از فضای سایبری استفاده می کنند.
این مقام انتظامی با اشاره به این که بسیاری از آسیب دیدگان فضاهای سایبر افراد تحصیلکرده و به ویژه قشر پزشکان هستند، خاطرنشان کرد: دلیل این امر آن است که بسیاری از افراد متخصص و تحصیلکرده به دلیل مشغله های کاری، به رسانه های گروهی و هشدارهای پلیس فتا توجهی نمی کنند.
سرهنگ عرفانی همچنین ثبت نام های یارانه ای را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: شهروندان برای ثبت نام دریافت یارانه به مراکز معتبر و دارای مجوز مراجعه کنند و در صورتی که متصدیان ثبت نام از آنان شماره کارت عابر بانک و یا رمزهای بانکی را خواستند یقین بدانند که موضوع کلاهبرداری و سوء استفاده در میان است؛ بنابراین هیچ وقت شهروندان رمزها و شماره کارت عابر بانک خود را در اختیار متصدیان ثبت نام دریافت یارانه قرار ندهند چرا که این اطلاعات در سیستم های رایانه ای ثبت می شود و ممکن است مورد سوء استفاده قرار گیرد.
ارسال کارتن های خالی تلفن همراه
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی در ادامه این مصاحبه به شگردهای کلاهبرداران در فضای مجازی نیز اشاره کرد و گفت: در یکی از پرونده ها جوان 21ساله ای با دادن شماره حساب یکی از فروشندگان معتبر تلفن همراه درحالی اقدام به سرقت و کلاهبرداری می کرد که آدرس خود را در صفحه اجتماعی گذاشته بود و شهروندان پول ها را به حساب شرکت مذکور واریز می کردند اما گوشی تلفن همراه به آدرس جوان 21ساله ارسال می شد و او پس از سرقت گوشی تلفن، کارتن خالی را به آدرس خریدار ارسال می کرد.
سرهنگ عرفانی افزود: این جوان با شکایت یکی از شهروندان دستگیر شد و تاکنون به ارتکاب 29فقره سرقت با این شیوه اعتراف کرده است.
سرنخی از دختر گمشده
این مقام انتظامی همچنین با اشاره به یکی دیگر از کشفیات آزمایشگاه ادله دیجیتال پلیس فتای خراسان رضوی گفت: کارشناسان پلیس فتا که در حال بررسی رایانه مربوط به یکی از پرونده های پلیس آگاهی بودند به سرنخ هایی دست یافتند که مشخص می کرد تصویر دختر 5ماهه ای در آن وجود دارد وقتی متخصصان پلیس فتا این سرنخ را با دقت بررسی کردند محل اختفای دختر مذکور در سیستم رایانه ای پیدا شد و بدین ترتیب این دختر توسط کارآگاهان پلیس آگاهی به آغوش خانواده اش بازگشت. سرهنگ سیدمحسن عرفانی تاکید کرد آزمایشگاه پلیس فتا همچنان آماده ارائه خدمات به دیگر پلیس های تخصصی و شرکت های دولتی و خصوصی است که به بازیافت اطلاعات پاک شده در سیستم رایانه ای نیاز دارند.
دستبرد 30میلیونی به حساب بانکی زائر
رئیس فضای تولید و تبادل اطلاعات خراسان رضوی، اضافه کرد: در پرونده دیگری نیز یک زائر تهرانی که به مشهد مسافرت کرده بود متوجه شد از حساب بانکی اش مبلغ 30میلیون تومان سرقت شده است که پس از ردزنی های اطلاعاتی توسط کارآگاهان پلیس فتا مشخص شد خانم جوانی در شیراز و از طریق به دست آوردن رمز اینترنتی مالباخته، به حساب بانکی او دستبرد زده و پول های او را نیز در خارج از کشور به حساب بستگانش واریز کرده است که این فرد بلافاصله با دستورات قضایی دستگیر و وجوه مسروقه نیز به شاکی پرونده بازگردانده شد.
سرهنگ عرفانی یادآور شد: متصدی یک داروخانه نیز هنگامی که مشتریان مبلغ داروها را از طریق کارت خوان پرداخت می کردند بلافاصله اقدام به خرید شارژ می کرد و این مبلغ به حساب بانکی مسئول داروخانه نمی رفت که بعد از مدتی دکتر داروساز متوجه کسری های ده ها میلیونی در داروخانه شد و موضوع را به پلیس فتا اطلاع داد.
وی گفت: با پی گیری های کارآگاهان، این فرد هنگام ارتکاب جرم شناسایی و دستگیر شد. رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات خراسان رضوی در پایان این مصاحبه نیز نسبت به خرید بلیت های هواپیمای تقلبی هشدار داد و از شهروندان خواست بلیت های پرواز را حتما از مراکز مورد اعتماد و دارای مجوز خرید کنند چرا که در بسیاری از پرونده ها مشکلات خاصی برای شهروندان به وجود آمده است.
منبع: فرهنگ نیوز