دبیر ستاد توسعه فناوریها و صنایع دریایی با اشاره به توسعه صنایع دانشبنیان دریایی گفت: در این راستا پیشنویس سند ملی توسعه دریایی تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمد سعید سیف با اشاره به ایجاد توانمندیهایی در توسعه بنادر، ناوگان حمل و نقل، صنایع کشتیسازی و توسعه میادین نفت و گاز دریایی،افزود: با مساعدت ارگانهای دریایی کشور پیشنویس سند ملی توسعه دریایی تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوریها و صنایع دریایی با تاکید بر اینکه این سند در راستای اجرای نقشه جامع علمی کشور تهیه شده است،اظهار داشت: در این مطالعات محیط صنایع دریایی کشور بررسی و محورها و پتانسیلهای جدی و مهمی برای پیشرفت صنایع دریایی شناسایی شده است.
وی فناوریهای فراساحل در آبهای عمیق، توسعه پرورش ماهی در دریا، رباتها و تجهیزات دریایی بدون سرنشین و ساخت شناورها و کشتیهای مختلف را از جمله محورهای پژوهشی کشور در این حوزه نام برد و یادآور شد: رسیدن به این محورها مستلزم اجرای سیاستهای حمایتی و پشتیبانی از طرف مراجع و دستگاههای مربوط است.
سیف با تاکید بر استفاده مناسب و هدفمند از پژوهشهای دانشگاهی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حوزه دریا، حمایت از همکاریهای مشترک صنایع دریایی با دانشگاهها و مراکز علمی، تهیه و تصویب آیین نامهها و قوانین مناسب برای تسهیل در فعالیتهای فناورانه و شکل دهی یک شبکه جامع آزمایشگاهی در حوزه صنایع دریایی را از دستاوردهای این صنعت نام برد و ابراز امیدواری کرد که با کمک و حمایت مسئولان بتواننند برنامههای پیش بینی شده را با کیفیت و سرعت مناسب اجرا کنند.