کد خبر:۳۰۶۲۰۱

ایجاد حمل و نقل ریلی از مرز بازرگان / افزایش حجم تبادلات ایران و ترکیه به دو میلیارد و 400 میلیون دلار

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ایجاد حمل و نقل ریلی در مرز بازرگان خبر داد و گفت: در سال گذشته حجم مبادلات ایران و ترکیه دو کشور به 2 میلیارد 4 میلیون دلار رسید و در مارس 2013 حدود 34 هزار خودرو از مرز بازرگان تردد کرده‌اند.
 به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی، در بیست و چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه با مثبت ارزیابی کردن روابط ایران و ترکیه،‌افزود: این سفر گامی بلند و سطح جدیدی در روابط ایران و ترکیه خواهد بود.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزایش همکاری‌های اقتصادی به 30 میلیون دلار و توجه به فضای مثبت میان دو ملت ایران وترکیه را از اهداف کمیسیون مشترک ایران و ترکیه ذکر کرد و اظهار داشت: در دی و بهمن ماه سال گذشته حجم تبادلات تجاری میان دو کشور به 2 میلیارد 4 میلیون دلار رسید. این در حالی است که تنها در ماه مارس 2014 حدود 34 هزار خودرو از مرز بازرگان تردد کرده‌اند که این موضوع نشان از تحقق نسبی هدفگذاری‌های آینده میان دو کشور دارد.
 
وی با بیان اینکه ایران آمادگی لازم برای مذاکره در زمینه تسهیل در روابط اقتصادی و رفع موانع میان دو کشور را دارد، ادامه داد: زمانی حجم روابط میان دو کشور افزایش چشمگیر خواهد داشت که توجه به بخش خصوصی افزایش یابد که در این زمینه بخش خصوصی ایران از همکاری با بخش خصوصی ترکیه استقبال می‌کند و دو کشور باید از بخش خصوصی حمایت کند و تسهیلات ویژه ای برای سرمایه گذاری دو کشور در نظر بگیرد.
 
واعظی با اشاره به اهمیت و ضرورت ایجاد شهرک‌های مرزی میان دو کشور، یادآور شد: با توجه به اهمیت توسعه حمل و نقل و ترانزیت در همکاری های دو کشور از این رو در کمیته حمل و نقل به توافقاتی در مورد ایجاد حمل و نقل ریلی از مرز بازرگان رسیده‌ایم.
 
تاکید وزیر ارتباطات به توسعه گردشگری
 
واعظی با بیان اینکه توجه به بحث گردشگری از مسائل مهم میان دو کشور است، یادآور شد: در این زمینه توافقات سه جانبه‌ای شده است که بر این اساس مقرر شد توریست‌های که به ایران می‌آیند به ترکیه هم سفر کنند و بالعکس. این امر زمینه ایجاد توریست تلفیقی را فراهم خواهد کرد.
 
ایجاد خط دوستی نفت و گاز
 
وی ایجاد خطوط مشترک لوله گاز ایران و ترکیه را از دیگر زمینه‌های همکاری این دو کشور نام برد و افزود: این خط لوله خط دوستی روابط ایران و ترکیه محسوب می‌شود و باید این همکاری‌های در بلند مدت افزایش پیدا کند.
 
وی خاطرنشان کرد: امضای موافقت نامه تلفیقی بعد از سفر اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در این دولت گام مهمی در راستای تقویت روابط ایران و ترکیه محسوب می شود.
 
وزیر ارتباطات در مورد سفر رئیس جمهور به ترکیه نیز گفت: طبق توافقات قبلی قرار است دکتر روحانی در فصل بهار سفری به ترکیه داشته باشد که این کمیسیون باید تا آن زمان روابط میان دو کشور را هر چه بهتر کند.
 
وی افزود: خوشبختانه در سفر رئیس جمهور ترکیه به ایران بخشی از توافقات مهم محقق شد که امیدواریم ما بقی این توافقات نیز با سفر دکتر روحانی به ترکیه منتقل شود.
 
واعظی با اشاره به اینکه هر دو کشور باید مکانیزمی برای اجرایی شدن و عملیاتی شدن تفاهم نامه ها و توافقات در نظر بگیرند، گفت: امیدواریم که تفاهم نامه جنبه تبلیغیاتی نداشته باشند و هر آنچه در آن ذکر می شود منطقی و عملی باشد همانطور که در این تفاهم نامه ها نیز قسمت هایی وجود داشت که هر دو کشور ایران و ترکیه در امضای آن تردید داشتند که هر دو طرف در حذف آن بندها توافق کردیم.
 
وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: وزیر توسعه ترکیه توافق خود بر ادامه کار چهار کمیته نفت و انرژی، حمل و نقل، ترانزیت، کمیته همکاری های بانکی و مالی و موارد کلی را اعلام کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار