کد خبر:۳۰۶۲۲۱

راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی در دستور کار کمیسیون مشترک ایران و ترکیه

وزیر توسعه ترکیه با تاکید بر حذف بوروکراسی‌ها در تجارت با ایران گفت: کمیسیون اقتصادی ایران و ترکیه در جهت ایجاد شهرک‌های صنعتی مرزی و چگونگی انتقال دارو به ایران پیگیری‌های لازم را خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، جودت یلماز، وزیر توسعه کشور ترکیه در افتتاحیه بیست و چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه با بیان اینکه دو کشور از تاریخ و تمدن مشترکی برخوردار است، گفت: این دو کشور به دلیل مشترکاتی که دارند از روابط عمیق بین المللی برخوردارند و با توجه به اینکه جمعیت این دو کشور بالغ بر 150 میلیون نفر است میزان درآمد مردم چیزی در حدود دو تریلیون دلار خواهد بود.

 

وزیر توسعه ترکیه با بیان اینکه همکاری های میان دو کشور از 10 سال گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است، خاطرنشان کرد: در سال 2002 میزان تبادلات تجاری میان دو کشور یک میلیارد و 200 میلیون دلار بوده که این رقم در سال گذشته به 14 میلیارد و 300 میلیون دلار رسیده است.

 

وی با اشاره به میزان صادرات و واردات دو کشور خاطرنشان کرد: رئیس جمهوری دو کشور در توافقات اخیر خود اهداف بزرگی را برای هر دو دولت تعریف کرده‌اند که بر این اساس وظیفه داریم این اهداف را عملی کنیم، بنابراین برگزاری این کمیسیون‌ها گام مثبتی برای اجرایی شدن این اهداف است.

 

یلماز افزود: در جریان سفر اردوغان به ایران با امضای تفاهم نامه‌ای توانستیم گام بزرگی در جهت هر چه بهتر شدن روابط دو کشور برداریم و امیدواریم در کوتاه‌ترین فرصت، تعهدات این تفاهم نامه عملی شود.

 

وزیر توسعه کشور ترکیه با اشاره به اینکه قراردادی میان ایران و ترکیه برای تسهیل روابط دو کشور امضا شده است، گفت: باید با حذف بوروکراسی‌ها و دیوان سالاری‌ها بتوانیم قرارداد تجاری میان دو کشور را عملی کنیم.

 

وی با ابراز امیدواری از افزایش سرمایه گذاری‌های دو کشور گفت: ایجاد شهرک‌های صنعتی مرزی، فعال کردن تجارت مرزی، توسعه همکاری‌ها در جهت روان شدن تجارت مرزی و قراردادهای تأمین اجتماعی و بیمه از اهداف مهم کمیسیون اقتصادی ایران و ترکیه خواهد بود؛ ضمن آن که این کمیسیون درباره چگونگی انتقال دارو به ایران و اخذ روادید میان دو کشور اقدامانی انجام خواهد داد. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار