کد خبر:۳۰۶۳۸۷

حذف 75 درصدی مواد سمی از آب با فناوری نانو

پژوهشگران دانشگاه شهید چمران با ساخت نانوسیم‌های اکسید مس موفق به تجزیه و حذف 75 درصدی مواد رنگی سمی از آب شدند.
حذف 75 درصدی مواد سمی از آب با فناوری نانو
 به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» با توجه به آثار مخرب آلودگی‌های زیست‌محیطی، تجزیه آلاینده‌های آلی یکی از موضوعات اصلی تحقیقات جدید است. در این راستا استفاده از فتوکاتالیست‌های نیمه‌رسانا نسبت به مواد معمول توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است.
 
در ادامه این تحقیقات پژوهشگران دانشگاه شهید چمران اقدام به تولید نانوسیم‌های نیمه رسانای اکسیدمس (CuO)،کردند و از آن در حذف مواد رنگی سمی از آب نظیر رنگ‌ نارنجی متیل مورد استفاده قرار دادند.
 
تجزیه و حذف رنگ نارنجی متیل از آب از طریق نانو ذرات تیتانیا (TiO2) که به عنوان بهترین فتوکاتالیست شناخته شده است، به سختی انجام می‌‌گیرد ولی با استفاده از نانوسیم‌های اکسیدمس تولید شده در این طرح، حدود 75 درصد این ماده سمی در مدت زمان 180 دقیقه تجزیه خواهد شد.
 
از این نانوسیم‌ها می‌‌توان می‌‌توان در صنایع نانوالکترونیک و کشاورزی چون در تجزیه‌ ترکیبات بدبو، ازبین بردن رنگ‌های سمی و مخرب، تجزیه‌ قارچ کش‌ها، علف کش‌ها و آفت‌کش‌های مضر، استفاده کرد. تبدیل مواد مضر آلی به مواد معدنی بی‌‌خطر، تولید حسگرها و ایجاد خاصیت آب‌گریزی در سطوح ز دیگر کاربردهای این نانوسیم‌ها است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار