کد خبر:۳۰۷۱۰۴
یادداشت/

ایستادگی جنبش دانشجویی در مقابل جریان فاسد آقازاده‌‏ایسم/صدای پای عدالت شنیده می‌شود

جنبش دانشجویی مسلمان از ابتدای فتنه 88 در مقابل جریان فاسد آقازاده‌‏ایسم ایستاد و آن را مفسده‌ای می‌دانست که از کنارش فسادهای بزرگتری بیرون خواهد زد.
ایستادگی جنبش دانشجویی در مقابل جریان فاسد آقازاده‌‏ایسم/صدای پای عدالت شنیده می‌شود

گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» / علیرضا کریمی: بی‌شک همه به این امر اذعان دارند که یکی از اهداف والای انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ جلوگیری از ویژه خواری، فساد اقتصادی بوده است؛ اینکه امام راحل، انقلاب اسلامی ایران را حکومت پابرهنه‌ها و مستضعفین می‌خواند نیز ریشه در این امر دارد.

 

انقلاب به رهبری امام خمینی (ره) حماسه‌ای بود که نظام ظالم، ستمگر و طبقه اشراف جدا از ملت را زمین زد. انقلابی عدالت محور و فساد ستیز که برگرفته از آموزه‌های دین و ائمه بود و با بیان شیوای امام امت تبیین می‌شد که در آن هدف رسیدگی به وضع مستضعفان بود و حکومتش را حکومت کوخ‌نشینان می‌نامیدند نه مُلک کاخ‌نشینان. در این انقلاب غنی بودن ارزش نبوده و نیست بلکه متقی بودن ملاک برتری قرار می‌گیرد.

 

اما با روی کارآمدن دولت سازندگی خوی اشرافی‌گری دوباره در بین برخی از مسئولین نمودار شد و اولین زاییده این منش پدیده نامبارک آقازادگی و رانت‌خواری این قشر بود. هر چند انقلاب اسلامی بر نابرابری و بی‌عدالتی برخی افراد که به سبب جایگاه‌شان از امتیازاتی برخوردار می‌شدند، شورید اما در این دوران دوباره طبقه اشرافی بازتولید شد و در پیوند با پدیده قدرت، فساد را متولد کرد.

 

فساد اقتصادی و ویژه‌خواری برخی مسئولان و بعضاً منسوبین به مدیران چنان دامن‌گیر جامعه شد که رهبر انقلاب در نامه‌ای به سران قوای سه گانه خواستار مبارزه جدی با این پدیده شد؛ این نامه مهم رهبری که به فرمان هشت ماده‌ای شهرت دارد، با این حال و پس از گذشت چندین سال از صدور این نامه آنچنان که باید اتفاقی رخ نداده است و همچنان مظاهر آن در جامعه دیده می‌شد.

 

انتخابات ۸۸ شاید اوج این موضوع بود که فساد اقتصادی در فضای سیاسی نیز ریشه دوانید و تبدیل بر شورش اشرافیت بر علیه جمهوریت شد و در این مسیر نیز باز دست‌‌ همان طبقه موسوم به آقازاده‌ها در کار بود.

 

جنبش دانشجویی مسلمان از ابتدای فتنه ۸۸ در مقابل جریان فاسد آقازاده‏ایسم ایستاد و آن را مفسده‌ای می‌دانست که از کنارش فسادهای بزرگتری بیرون خواهد زد. این جریان پیشگام از‌‌ همان ابتدا مطالبه خود از قوه قضاییه را محاکمه آقازادگان فاسدی می‌دانست که نه تنها بیت المال مسلمین را ملک خود می‌دانست (و در اظهارات خود رسماً بر تملک بر بیت‌المال مدعی می‌شد) بلکه پا را فرا‌تر گذاشته و دیگر بر علیه رأی مردم هم شورش کرده بود.

 

 بنا به فرموده رهبر انقلاب خطاب به جریان دانشجویی که «هر پدیده ضدعدالت در واقعیت کشور باید مورد سئوال قرار گیرد»، ایستگاه اول مطالبه‌گری جریان دانشجویی مدیریت فساد در دانشگاه آزاد بود؛ مدیریتی که بیت‌المال مردم را دارایی خصوصی خود می‌دانست و سعی داشت بر این موضوع مهر قانونی نیز بکوبد که با تجمعات، بیانیه‌ها، طومار‌ها و استفتائات این جریان در مقابل مدیریت فساد جاسبی ایستاد و در ‌‌نهایت پیروز میدان شد؛ اگرچه این روز‌ها به لطف عالیجنابان، جناب عبدالله جعفرعلی جاسبی در حالی که اذهان دانشگاهی منتظر حضور وی در دادگاهی بودند تا به اتهامات مطرح شده پاسخ گوید اما وی به هیئت امنای دانشگاه آزاد بازگشته است.

 

در آن ایام گفته شد که مهدی هاشمی فرزند آیت الله هاشمی که نامش در چندین پرونده فساد اقتصادی خصوصاً نفتی برده می‌شود و فرماندهی اتاق مدیریت قسمتی از فتنه سال ۸۸ را بر عهده داشته، برای ماموریتی از سوی دانشگاه آزاد به لندن رفته است؛ اگرچه این موضوع را تنها پدر وی می‌گفت و توده مردم بر این باور بودند که سفر وی به لندن راه فراری برای گریز از پاسخگویی به قانون بوده است!

 

در نتیجه کار ویژه دیگر جریان دانشجویی این شد تا با پیگیری‌های خود مهدی هاشمی را پای میز محاکمه بکشاند. میزگرد‌ها، بیانیه‌ها، یادداشت‌ها، نشریات و نمایشگاه‌ها باعث شد در جامعه ولوله‌ای به پا شود تا ظرف مدت یک سال خانواده هاشمی مجبور به بازگرداندن وی شوند.

 

آن روز را در تاریخ نوشتند، روزی که دانشجویان به فرودگاه امام خمینی (ره) رفتند و بر پلاکارد‌های خود نوشته بودند؛ «آمده‌ایم تا مسیر دادگاه را به مهدی هاشمی نشان دهیم» و یا «مسیر پیشنهادی ما به آقازاده فراری؛ دربست تا دادگاه».

این حرکت دانشجویان باعث شد تا وی پروازش را یک روز عقب اندازد و از دلهره مواجهه با نخبگان، فردای آن روز در خفا وارد ایران شود.

 

اما این تجمع سرآغاز مطالبات جریان دانشجویی بود و جلسات متعددی دانشگاهی و طومار کشوری دانشجویان برای برگزاری محاکمه آقازاده هاشمی همچنان ادامه داشت تا آنکه مهدی هاشمی بازداشت شد.

 

اعلام خبر بازداشت مهدی هاشمی شاید برای کوخ‌نشینانی که دل در گره این انقلاب زده‌اند، خبر مسرت بخشی بود؛ خبری که نوید اجرای عدالت می‌داد اما چند روز بعد شخص هاشمی‌رفسنجانی وارد میدان شد و در حالی که برخی برای وثیقه‌های چند میلیونی برای دیه در زندان به سر می‌برند؛ وثیقه ده میلیاردی برای آزادی فرزند دلبند خاندان هاشمی به قوه قضاییه ارائه شد؛ خبری که آب سردی بود بر پیکره تلاش‌گر جریان دانشجویی؛ اگرچه آنکه هیچ‌گاه از پای نمی‌ایستد، جریان دانشجویی است.

 

اخیراً حجت الاسلام محسنی اژه‌ای دادستان کل کشور و سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرده که در خصوص پرونده مهدی هاشمی بخش اعظم قضیه در دادگاه انجام و کار ترجمه اسناد تمام شده و به زودی نواقص کیفرخواست رفع می‌شود و دادگاه حکم را صادر خواهد کرد.

 

این خبر مسرت بخش بیانگر آن است که صدای پای عدالت شنیده می‌شود.

 

امروز جریان دانشجویی بی‌صبرانه منتظر است این کیفرخواست صادر شود و احقاق حقوق ملت انجام گیرد و در این مسیر بر رسالت روشنگری مبتنی بر آرمان عدالتخواهی خود تکیه خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار