به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، آبریزش و خارش بینى، عطسه هاى فراوان، سرفه وسوزش گلو از علایم استنشاق گرده هاى آلرژى زا است. بهترین کار براى جلوگیرى از بروز آلرژی بهاره پرهیز از ارتباط با ماده ی حساسیت زا با استفاده از ماسک بر روى دهان و دورى از محیط هاى گرده زا است.
ورود این مواد به بدن اغلب منجر به افزایش ترشح هیستامین مى شود. هیستامین ماده ترشحى درون ریزى است که با تحریک اعصاب، پیام را در سراسر بدن منتشر مى کند. حالتى که موجب آشفتگى و برانگیختگى سیستم ایمنى مى شود. تقریباً تمام داروهایى که در مورد انواع مختلف آلرژی ها تجویز مى شوند تنها آرامش بخش و ضد التهاب هستند.
این داروها به طور موقت، شدت برانگیختگى سیستم ایمنى را کاهش مى دهند و فرد را کمى آرام مى کنند. اما تا زمانى که فرد در ارتباط با ماده آلرژى زا است و این ماده وارد بدن مى شود تحریک سیستم ایمنى ادامه خواهد داشت.
همچنین، برای درمان خارش و حساسیت های پوستی که در فصل بهار بیشتر می شود، بهتر است الگوی تغذیه اصلاح شود زیرا حتی نوع لباس، غذا، ورزش، میزان خواب و بیداری و همچنین استرس در این زمینه تأثیر دارد. برای جلوگیری از حساسیت فصلی باید از مصرف غذاهای پرادویه و غذاهای با طبع گرم پرهیز کرد.
مصرف سبزی های تازه، سبوس گندم، نان سبوس دار، انواع آش، مصرف کاهو و خاکشیر نیز برای کاهش خارش بهاری توصیه می شود. حسینی ادامه داد: مصرف نعناع تازه میزان خارش و درد ناشی از آن را کاهش می دهد، از طرفی مصرف روغن نارگیل و آب لیمو نیز از التهاب و خارش می کاهد چرا که خاصیت ضدویروسی و ضدقارچی دارد.
منبع: جام نیوز