12 ميليون سيگاري در كشور وجود دارد
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر حسني در كنگره قلب و عروق كه از 27 خرداد ماه در سالن همايشهاي رازي آغاز به كار كرده است، اظهار داشت: روزانه 150 تا 180 نفر جان خود را از دست مي دهند كه دو سوم آنها بر اثر بيماريهاي قلبي و عروقي است
وي با بيان اينكه روزانه 150 تا 180 نفر در اثر استعمال دخانيات جانشان را از دست مي دهند، افزود: از اين تعداد، 30 درصد به دليل سرطان، 75 درصد به علت بيماريهاي ريوي، 90 درصد در اثر ابتلا به سرطان ريه و 50 درصد به دليل بيماريهاي قلبي و عروقي جان خود را از دست مي دهند.
عضو كميسيون بهداشت مجلس تصريح كرد: قلب هر انسان در سال سه ميليون بار تپش دارد و به طور متوسط در طول عمر يك ميليون بشكه خون پمپ مي كند و با هر ضربان به 300 تريليون سلول مواد غذايي مي رساند.
حسني علت 38 درصد از مرگ و ميرها را بيماري قلبي و عروقي خواند و بيان داشت: سالانه 13 ميليون نفر در دنيا به دليل بيماري قلبي و 700 هزار نفر به دليل سكته هاي قلبي جان خود را از دست مي دهند.
وي كل افراد سيگاري در كشور را 12 ميليون نفر خواند و گفت: سن مصرف سيگار در كشور كاهش چشمگيري داشته است.
عضو كميسيون بهداشت مجلس خاطرنشان كرد: سالانه معادل 30 درصد از بودجه عمراني كشور صرف درمان بيمارهاي ناشي از سيگار مي شود.
60 درصد مردم ايران الگوي تغذيهاي صحيح ندارند
حسني مصرف روغن را از ديگر دلايل بيماري قلبي خواند و بيان داشت: سالانه 80 درصد نياز داخلي روغن از خارج وارد مي شود كه به ميزان 1/5 ميليارد دلار است.
وي كشورمان را به عنوان اولين وارد كننده روغن در خاورميانه برشمرد و گفت: در سال 850 هزار تن روغن وارد مي كنيم
عضو كميسيون بهداشت مجلس با اشا ره به اينكه سرانه مصرف نان در كشور حدود 160 كيلوگرم است، تصريح كرد: ما بزرگترين مصرف كننده نان هستيم؛ اين در حالي است كه 60 درصد مردم الگوي تغذيه اي صحيح ندارند.
مصرف بالاي نمك از مهمترين عوامل قلبي و عروقي در كشور است
حسني در ادامه به مصرف بالاي نمك در كشور اشاره كرد و گفت: استانداردهاي جهاني مصرف نفت چهار تا پنج گرم در روز است كه اين ميزان در كشور ما بين 12 تا 15 گرم مي باشد؛ كه اين امر باعث شده 5/13 تا 20 درصد مردم ايران به فشار خون مبتلا شوند.
وي با اشاره به بيماري ديابت بيان داشت: در هر 10 ثانيه يك نفر به علت بيماري ديابت جان خود را از دست مي دهد و همچنين دو مورد جديد ابتلا به ديابت به وجود مي آيد.
عضو كميسيون بهداشت مجلس افزود: 14 تا 23 درصد افراد بالاي 30 سال به ديابت مبتلا هستند و همچنين 50 تا 60 درصد ديابتيهاي نوع دوم از بيماري خود اطلاع ندارند.
حسني با بيان اينكه سرانه جهاني مصرف شكر 30 كيلوگرم است، تصريح كرد: ميزان مصرف شكر در ايران سه كيلوگرم از سرانه جهاني بالاتر است و بعد از كشور روسيه، دومين وارد كننده شكر در جهان هستيم.
شاخص هاي سلامت ارتقا داشته اند
وي با اشاره به اينكه وزارت بهداشت با اجراي برنامه هايي سعي در بهبود وضعيت بيماري هاي قلب و عروق داشته است، اظهار داشت: افزايش 10 درصدي قيمت هر نخ سيگار، 20 درصد قيمت سيگار وارداتي و 10 درصد نوشابه هاي گازدار توليد داخل از جمله اين فعاليت ها بوده كه در كل مي توانيم بگوييم سياست هاي كلي برنامه پنجم سلامت بسيار پررنگ مطرح شده و شاخصهاي سلامت ارتقا داشته است./انتهاي پيام/