پژوهشگران دانشگاه تهران حسگری را عرضه کردند که قادر به تعیین میزان قندخون است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» با توجه به ماهیت ذاتی آنزیم، شایعترین مشکل زیست حسگرهای آنزیمی بیثباتی آنها است. علاوه بر این فعالیت اکسید گلوکز به راحتی توسط درجه حرارت، pHمحیط، رطوبت و مواد شیمیایی سمی، تحت تاثیر قرار میگیرد.
در این راستا محققان دانشگاه تهران با استفاده از نانو لولههای کربنی نانو ذرات اکسیدآهن اقدام به تولید این نوع حسگرها کردند. حسگر غیر آنزیمی تولیدد شده از تکرار پذیری، پایداری و گزینش پذیری بالایی برخوردار است.
استفاده از نانولولههای کربنی و نیز نانوذرات اکسید آهن سبب بهبود انتقال الکترون، افزایش سرعت واکنش الکتروشیمیایی و در نتیجه بهبود خواص الکتروشیمیایی حسگر غیرآنزیمی تولیدی شده است.
حسگر تولید شده قادر به تعیین میزان قندخون است ضمن آنکه قابل کاربرد در صنایع غذایی و پزشکی برای اندازهگیری غلظت گلوکز نمونهها است.