کد خبر:۳۰۸۰۵۸
امنیت اروپا دگرگون می‌شود؟

هشدار مسکو درباره عواقب عضویت اوکراین در ناتو

به نظر می‌رسد شکافی عمیق در ساختار تحریم‌های غرب علیه روسیه به وجود آمده است چنان که در آلمان، پیشاهنگ اتحادیه اروپا، 2 وزیر کابینه عملا در این باره با هم مخالف هستند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، سخنگوی رئیس‌جمهور روسیه هشدار داد، تنها یک اقدام اضافی از سوی ناتو در قبال مرزهای روسیه، موجب بازنگری در کل ساختارهای امنیتی اروپا خواهد شد. دیمیتری پسکوف در اظهاراتی تلویزیونی تأکید کرد، توسعه‌طلبی ناتو به سوی شرق تهدیدی جدی برای روسیه به شمار می‌آید. ناتو نمی‌تواند یک سازمان نظامی نباشد، مسلما با مسلسل نمی‌توان کتاب نوشت. وی افزود: این امر موجب می‌شود روسیه برای تضمین امنیت خود، تدابیر لازم را اتخاذ کند. پسکوف درباره احتمال عضویت اوکراین در ناتو، اظهار داشت: کرملین امیدوار است آینده نظامی و سیاسی اوکراین به چنین عضویتی منجر نشود البته ما امیدواریم نظر مردم کشوری که قصد دارد به عضویت ناتو درآید هم در نظر گرفته شود و همتایان ما در اروپا و آنسوی اقیانوس باید بدانند که «صدای اعتراض» مردم اوکراین از طرف مسکو دیکته نمی‌شود. سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه این مساله که مقامات بسیار بلندپایه دولتی روسیه مورد اعمال تحریم‌های غرب قرار گرفته‌اند را اقدامی کاملا غیر‌قابل قبول و غیرمسؤولانه دانست. این سخنگو در پاسخ به سوال مجری برنامه «حق دانستن» از شبکه «تی‌وی‌تس» روسیه با اشاره به اینکه مقامات طراز دوم و سوم دولتی روسیه در فهرست تحریم‌های غرب قرار دارند، چنین مساله‌ای را با روح زمان کنونی مناسبات بین‌المللی در مغایرت دانست و گفت: مساله «ازسرگیری روابط» روسیه و آمریکا یکی دو سال است که به جهانیان اعلام شده ولی اکنون همه چیز، حقوق بین‌الملل و روابط بین‌الملل در معرض خطر قرار می‌گیرد. همه چیز ممکن است تحت تاثیر این تحریم‌ها قرار بگیرد و حال این سوال مطرح است که آیا سخن گفتن با روسیه به زبان تهدید و تحریم نتیجه‌بخش خواهد بود؟ به عقیده من که چنین نیست. سخنگوی رئیس‌جمهوری روسیه در پاسخ به سوال دیگری درباره تبلیغات منفی علیه روسیه تاکید کرد تمایلات منفی رسانه‌های غربی دربرخورد با روسیه مربوط به دیدگاه‌هایی می‌شود که از دوران جنگ سرد باقی مانده است. به گفته پسکوف، «روس‌ستیزی» در آمریکا و کشورهای اروپایی در زمان حساس کنونی، برخی مواقع بسیار ظریف و هوشمندانه بوده و برخی مواقع هم بسیار رسا و بی‌شرمانه است، به گونه‌ای که حتی کمیته مرکزی حزب کمونیست دوران اتحاد جماهیر شوروی هم به حال روسیه غبطه می‌خورد. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه هم در مصاحبه‌ای تلویزیونی تاکید کرد: اقتصاد را به مسائل سیاسی اوکراین ارتباط نمی‌دهد. پوتین همچنین افزود: نباید عملیات مبارزه با تروریسم در شمال قفقاز در اویل قرن جاری را با «عملیات مبارزه با تروریسم» مسؤولان «کی‌یف» در شرق اوکراین مقایسه کرد، زیرا در شمال قفقاز روسیه با اقدامات تروریستی بین‌المللی و باندهایی مواجه شد که از سوی طرف‌های خارجی حمایت تسلیحاتی شده بودند.


وزیر خارجه آلمان نگران تشدید تحریم روسیه


به نظر می‌رسد شکافی عمیق در ساختار تحریم‌های غرب علیه روسیه به وجود آمده است چنان که در آلمان، پیشاهنگ اتحادیه اروپا، 2 وزیر کابینه عملا در این باره با هم مخالف هستند. اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان در گفت‌وگو با هفته‌نامه «بیلد آم زونتاگ» گفته است: «آرزو می‌کنم همان تلاش‌هایی که برای به راه انداختن بحث‌ها درباره تحریم‌ها علیه روسیه انجام شد، در اجتناب از تشدید تحریم‌ها علیه این کشور هم به وجود آید. البته بحث‌ها درباره قطعنامه را ما مفصلا و در تمام جزئیات انجام داده‌ایم». بدین ترتیب او این مساله که غرب درگیری‌ها با روسیه بر سر اوکراین را با تهدیدات قطعنامه‌ای شدیدتر علیه این کشور متشنج کند، رد کرده است. بخش‌ صنعتی آلمان نیز نگران خسارت‌های اقتصادی چنین اقدامی است. این در حالی است که وزیر دفاع آلمان اواخر هفته، مجددا روسیه را به تشدید تحریم‌ها تهدید کرد. ایالات متحده آمریکا نیز بر تحریم‌های اقتصادی علیه مسکو تاکید دارد. اشتاین مایر همچنین درخواست کرد برای اجرای توافقنامه میان کی‌یف و مسکو که روز پنجشنبه در ژنو صورت گرفت، ماموریت ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا در این کشور هر چه سریع‌تر تقویت شده و حمایت آلمان در این راستا را نیز اعلام کرد. او اعلام کرد کشورش از عملیات سازمان امنیت و همکاری اروپا در شرق اوکراین در زمینه منابع انسانی و مالی حمایت می‌کند. وزیر خارجه آلمان همچنین تاکید کرد: «باید از فرصت به دست آمده در ژنو برای تنش‌زدایی از بحران اوکراین استفاده شود و ما دیگر شانس و فرصت زیادی برای پایان صلح‌آمیز بحران اوکراین نداریم. اجرایی کردن توافق ژنو برای کاهش خشونت‌ها در اوکراین کار ساده‌ای نیست، چرا که ما با گروه‌هایی سر و کار داریم که نه تحت امر کی‌یف هستند و نه تحت امر مسکو».

 

 

منبع: وطن آنلاین

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار