کد خبر:۳۰۸۱۱۱

اسکاتلندی‌ها خواهان استقلال هستند/ 27 شهریور رفراندوم جدایی از انگلیس

دولت اسکاتلند به رهبری وزیر اول دولت محلی اسکاتلند، الکس سالموند، می‌گوید اتحاد ۳۰۰ ساله انگلیس دیگر پاسخگوی هدف اولیه‌اش نیست و اینکه یک اسکاتلند مستقل، با ثروت فراوان نفتی، یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان خواهد بود.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»،  در روز 18 سپتامبر (27 شهریور) رأی‌دهندگان اسکاتلندی در یک همه‌پرسی شرکت می‌کنند که در آن از آنها پرسیده می‌شود «آیا اسکاتلند باید یک کشور مستقل باشد؟» براساس نتایج نظرسنجی موسسه مستقل آی‌سی‌ان، جنبش حامی استقلال اسکاتلند بالاترین میزان حمایت از خود را پس از آغاز کمپین «آری» داشته و تنها به دو درصد دیگر نیاز دارد تا برنده‌ همه‌پرسی شود.

 

براساس نتایج این نظرسنجی، میزان حمایت از استقلال اسکاتلند از انگلیس 39 درصد بوده در حالی که همچنان 42 درصد با این اقدام مخالف هستند. به گزارش نووستی، از زمان آغاز کمپین مبارزات برای همه‌پرسی در سال گذشته میلادی، فاصله بین حامیان و مخالفان جدایی از انگلیس تا حد زیادی به یکدیگر نزدیک شده است. این نظرسنجی همچنین برای اولین بار نشان داد که رأی‌دهندگان اسکاتلندی که اصلیتی انگلیسی دارند، نقشی اساسی در نتایج همه‌پرسی ایفا می‌کنند زیرا تنها 28 درصد از آنها حامی استقلال هستند.

 

اگر این افراد را در نتایج همه‌پرسی در نظر نگیریم، حامیان استقلال از انگلیس رأی بیشتری خواهند داشت. حزب ملی اسکاتلند که هدف اصلی‌اش استقلال است، با اختلاف بالا برنده انتخابات پارلمانی اسکاتلند در سال 2011 شد و مشروعیت لازم برای برگزاری این همه‌پرسی را به‌دست آورد. دولت اسکاتلند به رهبری وزیر اول دولت محلی اسکاتلند، الکس سالموند، می‌گوید اتحاد 300 ساله انگلیس دیگر پاسخگوی هدف اولیه‌اش نیست و اینکه یک اسکاتلند مستقل، با ثروت فراوان نفتی، یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان خواهد بود. او می‌گوید حالا وقت آن است که اسکاتلند سرنوشت خود را در دست گیرد و از آنچه «یوغ» پارلمان لندن‌نشین انگلیس می‌نامد، رهایی یابد. برای تحقق چنین هدفی در همه‌پرسی استقلال اسکاتلند از انگلیس در پاییز آینده، سالموند باید صدها هزار نفر از رای‌دهندگان بویژه طرفداران حزب کارگری را متقاعد کند تا به استقلال از انگلیس رای دهند. در طرف مقابل این جدال، پارلمان انگلیس به رهبری نخست‌وزیر دیوید کامرون، می‌گوید بریتانیا یکی از موفق‌ترین اتحادیه‌های اجتماعی و سیاسی در جهان است.

 

از سوی دیگر، رقبای سالموند معتقدند که اغلب اسکاتلندی‌ها می‌خواهند کشورشان بخشی از انگلیس باشد. بلر ماکدوگال، یکی از مخالفان استقلال اسکاتلند از انگلیس در این‌باره گفت: من معتقدم اغلب اسکاتلندی‌ها تمایل دارند اوضاع کنونی به همین منوال ادامه پیدا کند زیرا با گرایش به انگلیس به عنوان نظامی بزرگ احساس امنیت بیشتری دارند. حدود 4 میلیون نفر از جمعیت 5/3 میلیون نفری اسکاتلند می‌توانند در همه‌پرسی شرکت کنند. براساس قوانین این کشور افراد بالای 16 سال حق شرکت در همه‌پرسی را دارند. اسکاتلند پس از 307 سال قصد دارد از انگلیس جدا شود. در صورت استقلال، اسکاتلند سیاست‌های مالیاتی، اقتصادی، تامین اجتماعی، مهاجرت، درآمدهای نفت و گاز، سیاست اروپایی و بسیاری از سیاست‌های مورد نظر خود را مستقل از دولت لندن اتخاذ و اجرا خواهد کرد.
 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار