به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، وزیر ارشاد تلویحا اذعان کرد مطبوعات منتقد دولت رصد میشوند. علی جنتی با این وجود میگوید کیهان طی 6-7 ماه گذشته تخلفی مرتکب نشده و گزارشی در این باره به هیئت نظارت بر مطبوعات نرسیده است.
جنتی در مصاحبه با روزنامه فرهیختگان (وابسته به دانشگاه آزاد) تصریح کرد که هفتهنامه 9 دی به خاطر توهین به رئیسجمهور(!؟) توقیف شده است.
در ادامه خبرنگار گویا خواستار برخورد با روزنامههایی نظیر کیهان میشود و از جمله میگوید «نشریه 9 دی نمونه بسیار رقیقی از سایر روزنامههای تندرو و دژهای پولادین بود. چرا با آنها برخورد نمیشود؟ در مذاکرات ژنو هم این روزنامهها پرچمدار مخالفان در سیاهنمایی بودند» که جنتی پاسخ میدهد: در مورد 9 دی موارد متعددی اتفاق افتاده است. هر گونه اقدامی برای نشریات در هیات نظارت تصمیمگیری میشود از اعطای مجوز فعالیت نشریه تا لغو آن و حداقل برای هر اقدام باید چهار رای هیات نظارت وجود داشته باشد. روزنامه کیهان تا امروز مواردی به این صورت نداشته است. به دلیل آشنایی آنها با قانون و تجربه و سابقهای که در این زمینه دارند، مراقبت میکنند که مستقیما مرتکب تخلف قانونی نشوند. در این دوره شش، هفت ماه گذشته تخلفی از کیهان به هیات نظارت گزارش نشده است.
در همین حال گفته میشود یک تیم وابسته به چند تن از اعضای یک سایت خبری که برخی گردانندگان آن هماکنون در دستگاههای دولتی سمتهایی دارند، تحت عنوان رصد رسانههای منتقد دولت، روزانه مطالب مجعول یا تحریف و تقطیع شده به برخی مسئولان ارشد دولت میدهند تا زمینه بدگمانی به منتقدان و بیاعتنایی دولت به نقدهای رسانهای را فراهم کنند. گفته میشود این رصدگران با وجود جاروکشیهای دقیق حتی صفحات حاشیهایسازی نشریات منتقد، مطالب چندان دندانگیری برای پروندهسازی و بولتنسازی وارونه پیدا نمیکنند.
یادآور میشود مدتی است اقدام مشابهی در خبرگزاری ایرنا علیه رسانههای منتقد دولت انجام میشود.
مشابه همین کار در دولت اصلاحات و در دفتر رئیسجمهور از سوی برخی روزنامهنگاران وابسته به حزب مشارکت انجام میگرفت اما به تدریج برخی از همان بولتننویسان -نظیر حسین باستانی- هویت واقعی خود را علنی کرده و به لندن و برخی دیگر از پایتختهای اروپایی گریختند و در خدمت شبکههایی نظیر بیبیسی و... درآمدند.
منبع: کیهان