محققان دانشگاه تهران با استفاده از ضایعات نیشکر فیلم نانوکامپوزیتی تولید کردند که در صنایع بسته بندی و الکترونیک کاربرد دارد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» امروزه بسیاری از مواد بستهبندی مورد استفاده حاصل از مشتقات نفتی و موادی زیست تخریب ناپذیر بودند. در دنیا سالانه بیش از 150 میلیون تن زباله پلاستیکی وارد طبیعت میشود که میتواند بار آلودگی زیادی ایجاد کند.
با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد نانو فیبرها و نانوکامپوزیتهای تمامسلولزی چون خاصیت تمام زیست تخریبپذیری امکان کاربرد آن در صنایع بستهبندی از جمله موضوعات مورد توجه محققان قرار گرفته است که در این زمینه یکی از منابع سرشار از سلولز ضایعات نیشکر یا باگاس است.
سالانه در حدود 4.3 میلیون تن باگاس در ایران تولید میشود که اکثر آن بدون استفاده باقی میماند که اخیرا محققان دانشگاه تهران با استفاده از این ضایعات سعی کردند نانو فیبرهای تمامسلولزی تولید کنند.
روش تولید این نانوفیبرها نسبت به سایر روشهای تولیدی، ساده، سریع و کم هزینه و استحکام نانو کامپوزیت تولید شده در مقایسه با اکثر فیلمهای زیست تخریبپذیر و زیستتخریبناپذیر بیشتر است. بسته بندی و ، چسبسازی، پزشکی و صنایع الکترونیک کاربرد دارد.
نانوکامپوزیت تولید شده جایگزینی مناسبی برای حذف پلیمرهای مصنوعی و مشتقات نفتی مواد بستهبندی است ضمن آنکه استفاده از منابع عظیم و بلااستفاده باگاس در تولید محصولات بسته بندی سبب ایجاد ارزش افزوده در این صنایع خواهد شد.
در راستای دستیابی به این هدف و جهت تجاریسازی این طرح، هم اکنون قراردادی با سازمان صنایع کوچک استان البرز بسته شده است.