کد خبر:۳۰۸۵۶۴
فناوری‌ در هفته گذشته؛

اسامی سایت‌های تهدید شده با خون‌ریزی قلبی/ کاهش خطاهای پزشکی جراحان

یکسان‌سازی نرخ مکالمات همراه اول، سایت‌های ایرانی که با «خونریزی قلبی» تهدید شدند، میز هوشمندی که قادر به کنترل تعداد ابزار پزشکی است و طراحی سیستمی برای افزایش توان شبکه توزیع برق از مهترین عناوین خبرهای گذشته بود.
به گزارش خبرنگار گروه عمی «خبرگزاری دانشجو»؛ در هفته گذشته شاهد یکسان‌سازی نرخ مکالمات همراه اول بودیم که بر همین اساس مکالمات سیم‌کارت‌های دایمی همراه اول 57 تومان و سیم‌کارت‌های اعتباری 67 تومان شد که مشترکان با افزایش 6 درصدی نرخ مکالمات مواجه شدند.
 
اندازه گیری تهدیدات حفره «خون‌ریزی قلبی» در کشور
 
کشف حفره خطرناکی موسوم به «خون‌ریزی قلبی» جز خبرهای مهم هفته گذشته بود که سروصدای زیادی را در فضای مجازی ایجاد کرد. با فراگیرشدن این حفره امنیتی از کاربران اینترنتی خواسته شده ‌است تا رمز عبور و نام کاربری خود را در سرویس‌های ایمیل، چت، بانکداری اینترنتی، خرید آنلاین و شبکه‌های اجتماعی تغییر دهند.
 
براساس مطالعات یک شرکت امنیتی بسیاری از سایت‌های ایرانی مانند بانک سامان، شاپرک، (شبکه الکترونیکی پرداخت)، سرویس ایمیل ملی شرکت پست، مرکز ملی ثبت دامنه، مرکز آپای‌ شریف، باشگاه خبرنگاران صداوسیما، همراه اول و سامانه دفاتر پیشخوان دولت از جمله ‌سایت‌هایی بودند که در 48 ساعت اولیه بعد از کشف این حفره سریعا در به روزرسانی برای رفع این حفره اقدام کردند.
 
منع مصرف دو داروی لاغری مرگ‌آور
 
از دیگر خبرهای هفته گذشته، مصرف قرص‌ لاغری هربال اسلمیت بود که با تبلیغات گسترده ماهواره‌ای مورد استقبال مردم قرار گرفته است. این دارو از سوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در اطلاعیه‌های متعددی داروی غیرمجاز اعلام شده است. همچنین داروی سیبوترامین که با نام‌های تجاری ریداکتیل Reductil)) شناخته می‌شود، دارویی است که برای درمان چاقی و برای کاهش و یا ثابت نگهداشتن وزن و کاهش اشتها استفاده می‌شود. مصرف این دارو در ایران، از سوی وزارت بهداشت جزء داروهای غیرمجاز قرار گرفته و ممنوعیت مصرف آن نیز صادر شده است.
 
 ساخت میز هوشمند با قابلیت کنترل تعداد ابزار پزشکی در حین عمل جراحی
 
با توجه به برخی مشکلات ناشی از جاماندن ابزار پزشکی در بدن بیماران تحت جراحی، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کرمان میز هوشمند جراحی برای جلوگیری از این مشکل عرضه کردند که علاوه بر بالا بردن دقت چک کردن وسایل روی میز، پیش و پس از عمل، مدت زمان انجام این امر نیز کاهش می‌یابد و وسایل به طور مرتب در دسترس پرستار کادر پزشکی قرار می‌گیرد.
 
توسعه ترانزیت پهنای باند و ایجاد نهادی مستقل برای پست
 
مرتضی براری، معاون حقوقی امور دولت و مجلس وزارت ارتباطات از تلاش این وزارتخانه برای راه اندازی ترانزیت پهنای باند خبر داد و گفت: قراردادهایی میان زیر مجموعه‌های وزارت ارتباطات با مرکز تحقیقات مخابرات برای توسعه این فناوری منعقد شده است.
 
وی با اشاره به تصویب طرح سازمان پست در صحن علنی مجلس یادآور شد: مجلس شورای اسلامی در صحن علنی خود بر اجرای طرح ایجاد سازمان پست رای داد که بر همین اساس سازمان پست به عنوان مرجع حاکمیتی و شرکت پست نهاد و متولی اجرایی این سازمان خواهد ‌شد.
 
پیاده‌سازی شبکه اجتماعی بدون افشای هویت کاربران در دانشگاه امیرکبیر
 
پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر شبکه اجتماعی را طراحی کرده‌اند که کاربران را قادر می‌سازد بدون افشای اطلاعات شخصی خود در فضای مجازی تبادل اطلاعات کنند. ایده اصلی در طراحی این شبکه اجتماعی ایجاد یک شبکه ناشناس بر پایه توصیه محتوای اشتراکی است که با عدم اتصال هویت کاربران به اقلام اشتراکی، وضعیت جاری و سوابق کاربر را از دید سایرین پنهان می‌کند.
 
طراحی سیستمی برای افزایش توان شبکه توزیع برق
 
پژوهشگران پارک علم‌و‌فناوری آذربایجان شرقی سیستمی برای افزایش توان پست‌های توزیع فشار ضعیف ارائه کردند و در حال حاضر در صدد کاربردی کردن این سیستم در شرکت مخابرات استان هستند. این سیستم در پست‌های توزیع فشار ضعیف کاربرد دارد و نمونه صنعتی آن برای نصب در یکی از پست‌های شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی در حال آماده‌سازی است.
 
رتبه اول ایران در حوزه رادارهای پدافند هوایی
 
پژوهشگران طرح ملی شبکه رادارهای پدافند هوایی کشور درصدد توسعه فناوری‌های مورد نیاز این طرح چون شبیه ساز اهداف رادارهای تصویر بردار و آنتن جمع شونده برای رادر تصویر بردار فضا پایه هستند.
 
طرح ملی شبکه رادارهای پدافند هوایی کشور، در حالی با پیشرفت 3 درصدی در این حوزه مواجه بوده‌است که از 160 میلیارد تومان اختصاص داده شده به این طرح تاکنون 3 میلیارد و 500 میلیون تومان آن تامین شده است و این مبلغ به 17 زیر پروژه با پیشرفت 50 تا 70 درصدی اختصاص داده شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار