معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر استاندارد سازی تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل گفت: صورت آمادگی شرکتها برای دریافت استاندارد CE کمکهای لازم اعمال خواهد شد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست خبری دومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران با بیان اینکه به دلیل عدم وجود مدیریت صحیح آمار دقیقی برای بررسی درخواست خرید تجهیزات دانشگاهی وجود ندارد افزود: توسعه شبکه آزمایشگاهی میتواند تاثیر بسزایی در جلوگیری از ورود تجهیزات آزمایشگاهی خارجی داشته باشد.
معاون علمی و فناوری با تاکید بر افزایش تعامل دانشگاهها و آزمایشگاهها برای استفاده استراکی از تجهیزات پزشکی، اظهار داشت: برای تولید برخی محصولات پرتقاضا و پرمصرف توافقاتی با برخی از شرکتهای باسابقه شده است تا با این صورت از ورود برخی از تجهیزات خارجی جلوگیری شود.
وی با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه تجهیزات پزشکی خاطر نشان کرد: در این نمایشگاه محصولاتی ارائه میشود که قبلا صلاحیت آنها بررسی شده و شرکتهای تولید کننده نیز از فروش و کیفیت قابل قبولی برخوردار بودهاند.
ستاری توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان را از برگزاری این نمایشگاه دانست و ادامه داد: هدف از برگزاری چنین نمایشگاههایی این است که محصولات تولید داخل بتوانند با شرکتهای خارجی رقیب برابری کنند و خود را به استانداردهای جهانی نزدیک کنند تا مشتریان نیز بدون دریافت تسهیلاتی انگیزه خرید پیدا کنند.
تلاش برای استاندارد سازی تجهیزات آزمایشگاهی
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه آمار دقیقی از درصد تولیدات تجهیزات دانشگاهی وجود ندارد خاطر نشان کرد: براساس آمارها محصولات ارائه شده در نمایشگاه امسال میتواند 25 درصد تقاضاهای داخل را پاسخ دهد.
وی یکی از تفاوتهای نمایشگاه امسال با سالهای گذشته را در نظر گرفتن غرفهای برای بررسی استاندارد محصولات عنوان کرد وگفت: این غرفه میزان استاندارد بودن محصولات داخلی را مورد ارزیابی قرار میدهد و در صورت پایین بودن این استانداردها از ورود شرکتها در سالهای آینده جلوگیری خواهد شد.
ستاری با بیان اینکه از امسال توجه ویژهای به کیفیت محصولات ارائه شده در نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی خواهد شد اظهار داشت: یکی از بستههای حمایتی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور این است که در صورت آمادگی شرکتها برای دریافت استاندارد CE (استاندارد اروپا) معاونت شرکتها را در گذراندن پروسه دریافت این استاندارد یاری خواهد کرد.
وی با بیان اینکه سیاست ممنوعیت کامل کالاهای خارجی مورد قبول نیست یادآور شد: آنچه اهمیت دارد این است که همزمان با ممنوعیت واردات کالاهای خارجی باید شرکتهای داخلی نیز با دریافت تسهیلاتی بتوانند در تولید محصولات داخلی پیشرفت کرده و مرحله به مرحله بازار را از کالاهای خارجی خالی کنند.
کاهش ریسک شرکتهای دانش بنیان
وی برداشتن ریسک سرمایهگذاری شرکتهای دانش بنیان توسط معاونت علمی را یکی از مهمترین عوامل به دست گرفتن بازار داخلی عنوان کرد و اظهار داشت: زمینه سازی برای تجاری کردن محصولات داخلی و یادگیری رقابت تجاری وظیفه دولت برای حمایت از محصولات داخلی است.