به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، فارینپالیسی با اشاره به سفر اوباما به چند کشور آسیایی نوشت: این سفر برای اطمینان دادن به متحدان آمریکاست اما حوادث دیگر مناطق بینالمللی شک و تردیدهایی را در خصوص میزان اجرایی بودن وعدههای اوباما ایجاد کرده است. این مسأله نگران کننده است که تمام تلاشهایی که او در این سفرمیکند به وعدههای بسیار و سخنرانیهای رنگین محدود خواهد شد و این در حالی خواهد بود که وی اندک تعهدی از میزبانهای خود دریافت نخواهد کرد.
استفن والت سردبیر فارینپالیسی میافزاید: این سفر هم مانند بسیاری از سفرهای دیگر در میانه شک و تردید به اعتبار ایالات متحده رخ میدهد. اگر آمریکا و ناتو برای کمک بیشتر به اوکراین کاری نکنند، این سهلانگاری چه مسائلی را متوجه تعهد ما به توافقنامههای جاری در خصوص دریاهای جنوب و شرق چین میکند؟ سؤال دیگر هم این است که اگر ایالات متحده کاری برای حل بحران در اوکراین و یا سوریه بکند، این تلاشها چه پیامی برای متحدان آمریکا در منطقه آسیا دارد در خصوص توانایی اوباما برای تبدیل کردن این منطقه به اولویت نخست در حالی که هر لحظه ممکن است که حوادث در سایر نقاط باز هم توجه اوباما را جلب کند؟ مهم نیست که ایالات متحده چه میکند اما مسأله اینجاست که پرسش در خصوص قدرت باقی مانده در چنته ایالات متحده و استراتژیهای این کشور باز هم به ذهن شرکای آسیایی ما خطور کرده است.
فارین پالیسی خاطرنشان کرد: اعتبار تعهد آمریکا به آسیا به آنچه که از زبان رؤسای جمهور میشنویم و یا تعدد سفرهای آنها به این منطقه ربطی ندارد اما به این مسأله بستگی دارد که تا چه اندازه دیگر کشورها اعتقاد دارند که نفع ایالات متحده هم در سرمایهگذاری و حضور در آسیا است. اگر واقعاً حضور مؤثر و استراتژیک آمریکا در منطقه آسیا به نفع ایالات متحده نباشد، هیچ سخنرانی جذاب و یا دست دادنهای مقابل دوربین خبرنگاران نمیتواند غیر این را به شرکای آسیایی ما اثبات کند.
والت معتقد است: اوباما باید وقت بسیاری را در آسیا گذرانده و به مقامهای این کشور توضیح دهد که چرا حفظ حضور امنیتی آمریکا در آسیا در چارچوب تأمین منافع ایالات متحده است. این سیاست به دلیل حس بشردوستی آمریکا نیست بلکه در منافع ایالات متحده، جغرافیای سیاسی و آرزوهای طولانی مدت آمریکا در باقی ماندن به عنوان یک هژمونی منطقهای در آسیا ریشه دارد.
در ادامه این تحلیل آمده است: مدیریت رابطه با شرکای آسیایی در حقیقت چالشی جدی در چند سال آتی خواهد بود. امروز برخی متحدان آمریکا روزهای تنش با یکدیگر را تجربه میکنند و در این شرایط اگر آمریکا نگاه خود را متوجه مناطق دیگر کند و به آسیا نگاه تفقدآمیزی نداشته باشد، آسیاییها از این بیمهری و عدم توجه به خود به ستوه خواهند آمد. اگر آمریکا باز هم توجه خود را به سمت آسیا معطوف داشته و کارهای بیشتری انجام دهد سپس متحدان این کشور، واشنگتن را متهم میکنند که در حال دوباره نظامیسازی منطقه و تهدید به راهاندازی جنگ سرد جدیدی است.
منبع: کیهان