21 اردیبهشت ماه سیاره زحل به نزدیکترین فاصله خود به زمین خواهد رسید و این زمان تنها فرصت تا انتهای سال 93 برای رصدگران است تا این جرم آسمانی را همراه با حلقههای اطرافش مشاهده کنند.
کاظم کوکرم، منجم آماتور و فعال نجومی در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، رصد سیاره زحل در روز 21 اردیبهشت ماه را از مهمترین رخدادهای نجومی در ماه جاری نام برد و گفت: در روز 21 اردیبهشت ماه پدیده مقابله سیاره زحل رخ خواهد داد.
وی با بیان اینکه این پدیده در ساعت یک بامداد 21 اردیبهشت ماه قابل مشاهده است، اظهار داشت: در این زمان زمین میان خورشید و سیاره زحل قرار خواهد گرفت؛ حالت قرار گرفتن زحل در مقابل خورشید را مقابله میگویند.
این فعال نجومی بهترین زمان رصد این سیاره را در حالت مقابله دانست و ادامه داد: در این حالت سیاره زحل به نزدیکترین فاصله خود با خورشید خواهد رسید و بهترین شرایط برای رصد این جرم آسمانی است.
کوکرم با اشاره به نحوه رصد این جرم نجومی خاطرنشان کرد: سیاره زحل با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است و در این پدیده رصدگران قادر به مشاهده حلقههای پیرامون این سیاره خواهند بود.
وی به بیان اهمیت این پدیده اشاره کرد و افزود: 21 اردیبهشت ماه بهترین زمان رصد این سیاره تا پایان سال 93 خواهد بود.
جرئیات دومین خورشیدگرفتگی سال 93
این فعال نجومی با اشاره به رخداد دومین خورشیدگرفتگی سال 93 خاطرنشان کرد: این خورشید گرفتگی که امروز رخ داده از نوع حلقوی بوده و در ایران قابل مشاهده نیست.
کوکرم با اشاره به ویژگیهای خورشید گرفتگی حلقوی توضبح داد: در خورشید گرفتگی حلقوی فاصله ماه تا زمین کم میشود و ماه در اوج مداری قرار خواهد گرفت و انتهای هرم سایه ماه در فضا به زمین نمیرسد، در نتیجه قرص خورشید به طور کامل پوشیده نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه این پدیده نجومی در ایران قابل مشاهده نیست، اظهار داشت: این پدیده در بخشی از جنوبگان، استرالیا و جنوب اقیانوس هند قابل مشاهده است.