کد خبر:۳۱۰۵۳۸
افخم در نشست خبری:

تهران و لندن در روند گام به گام و تدریجی بهبود روابط دوجانبه قرار دارند/وزارت امورخارجه ویزای ابوطالبی را با جدیت پی‌گیری می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: روابط ایران و انگلیس در مسیر بهبود تدریجی خود قرار گرفته است.
تهران و لندن در روند گام به گام و تدریجی بهبود روابط دوجانبه قرار دارند/وزارت امورخارجه ویزای ابوطالبی را با جدیت پی‌گیری می‌کند

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مرضیه افخم سخنگوی دستگاه دیپلماسی صبح امروز(سه‌شنبه) در نشست خبری خود با خبرنگاران به مناسبت روز ملی خلیج‌فارس گفت: در این هفته روز ملی خلیج‌فارس همراه با مراسم ویژه‌ای در استان هرمزگان برگزار می‌شود، امیدواریم بزرگداشت این روز به تحکیم و تقویت هرچه بیشتر پیوند میان کشورهای منطقه کمک کند.
 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد حکم دادگاه مصر برای اعدام 7 عضو اخوان‌المسلمین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره تحولات مصر را به دقت دنبال می‌کند، ما برای دستاورد بزرگ انقلاب مردم این کشور احترام قائلیم و تاکید می‌کنیم حفظ آن باید منوط بر رفتاری مبتنی بر مساوات و وحدت ملی میان جریان‌های مختلف باشد. این احکام به دشمنان مصر که مستعد دامن زدن به شرایط کنونی مصر هستند، کمک می‌کند و چنین اقدامی مغایر اصل تساهل و تسامل تاریخی - سیاسی و فرهنگی مصر است.

 

افخم در مورد سفر مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه انگلیس به تهران افزود : با شروع کار دولت یازدهم شاهد رفت وآ‌مدهای سیاسی از کشورهای مختلف و در سطوح متفاوت بوده‌ایم. در حوزه اروپا نیز این ترددها را در حوزه‌های روابط پارلمانی و سیاسی شاهد هستیم. مدیرکل سیاسی وزارت خارجه انگلیس نیز با مقامات وزارت خارجه دیدارهایی داشت.  تهران و لندن در روند گام به گام و تدریجی بهبود روابط دو جانبه قرار دارند که این سفر و رایزنی‌های انجام شده علاوه بر موضوعات روند گام گام روابط دو جانبه شامل رایزنی درباره مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای بوده است.

 

وی در مورد انتخابات ریاست جمهوری سوریه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است که آماده کمک به حل بحران سوریه است. معتقدیم در این مسیر و بر پایه این نگاه برگزاری انتخابات در سوریه نقش مهمی دارد زمان آن است که با برگزاری انتخابات فرصتی برای برقراری صلح و ثبات در این کشور فراهم شود. ضمن اینکه برگزاری انتخابات را جز حقوق اساسی ملت سوریه می‌دانیم.

 

سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد سفر مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران ادامه داد: توافقاتی بین سازمان انرژی اتمی و آژانس انجام شده است که این سفر در چارچوب همین توافقات صورت گرفته است؛ مشورت‌ها و ارتباطات میان سازمان و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره در جریان است.

 

افخم در مورد ورود کالاهای چینی به ایران اظهار داشت: چین یکی از طرف‌های مهم تجاری ما است و روابط خوب سیاسی و اقتصادی میان دو کشور برقرار است. کیفیت کالاها و میزان مبادلات مورد توجه همه کشورهایی است که با یکدیگر رابطه تجاری دارند در عین حال بخش‌های خصوصی هم برای ثبت سفارش‌ها و استانداردسازی کالاها باید نقش موثر خود را ایفا کنند.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد صدور حکم اعدام برای برخی از شهروندان ایرانی در مالزی اظهار داشت: متاسفانه طی سال‌های گذشته به دلیل اینکه برخی هموطنان ما مقررات کشور مقصد را رعایت نکردند دچار مشکلاتی شده‌اند که برخی به اتهام حمل مواد مخدر دستگیر شدند و احکامی برای آنها صادر شده است که 6 نفر از این افراد خانم هستند.

 

وی تاکید کرد: به دلیل روابط خوب و حسن مناسباتی که با کشور مالزی داریم سعی در جلوگیری از اجرای این احکام می‌کنیم تا از طریق امضای موافقت‌نامه انتقال محکومین از اجرای حکم جلوگیری کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: سفارت ما پیگیری‌های لازم را انجام داده است و البته در مالزی محمل قانونی برای چنین موافقت‌نامه‌ای وجود نداشت. با برخی اصلاحات در قوانین این کشور امکان اولیه برای این توافقنامه فراهم شده و سفارت ما موارد لازم را ارائه کرده و ما پیگیر جدی این موضوع هستیم تا محکومین به اعدام به کشور بازگردانده شوند و دنباله محکومیت خود را در ایران بگذرانند.

 

افخم افزود: سفارت ما مشورت‌های حقوقی، در اختیار گرفتن وکیل، مترجم و مسائل بهداشتی مربوط به این افراد را پیگیری می‌کند تا روند قضایی این مسئله سریع‌تر طی شود و امیدواریم در یک مقطع زمانی مناسب از طریق اقدام‌های قانونی این کار به نتیجه برسد.

 

سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد سفر حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به نیویورک برای شرکت در کنفرانس مقدماتی بازنگری ان پی تی گفت: این سفر در قالب یک گروه سیاسی و بین‌المللی برای شرکت در کنفرانس مقدماتی بازنگری ان پی تی است. بنابراین در حاشیه این نشست گروه‌های کارشناسی ایران و 1+5 گفت‌وگوها و دیدارهایی خواهند داشت.

 

وی در مورد ویزای حمید ابوطالبی اظهار داشت: ما از طریق ساز و کارهای بین‌المللی در سازمان ملل و کمیته روابط با میزبان موضوع را پیگیری می‌کنیم و رایزنی‌ها در این خصوص ادامه دارد.

 

افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر سفر وزیر مشاور در امور خارجه پاکستان درباره وضعیت مرزبان ربوده شده ایرانی ادامه داد: این سفر در چارچوب گفت‌وگوهای دو کشور بوده است. ما در طی هفته‌های آینده شاهد سفر نخست وزیر پاکستان به ایران خواهیم بود.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: تهران و اسلام‌آباد همواره  همکاری‌های خوب و دیرینه‌ای با یکدیگر داشته‌اند و روابط ما به دلیل همسایگی در حوزه‌ها و ابعاد متنوع و وسیع برقرار است.

 

وی ادامه داد: همکاری‌هایی درباره موضوع کمیته امنیت مرزی دو کشور برقرار شده اهتمام دو طرف بر داشتن مرزهای امن و استفاده از ظرفیت‌ها برای اینکه مرزهای این کشور امن باشد بیش از گذشته شده است و این از سوی طرف ایرانی هم مورد تاکید و توجه قرار گرفته است.

 

سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد  سفر امیرعبداللهیان به جده گفت: سفر به عربستان در دستور کار است که لازم است برخی مقدمات انجام شود و در زمان بندی مناسب خود انجام می‌شود.
 
وی همچنین در خصوص دیدارهای سایمون گس در با مقامات کشورمان افزود: سایمون گس در تهران با مسئولین سیاسی ما ازجمله آقای تخت‌روانچی، امیرعبداللهیان و عراقچی دیدار و گفتگو داشت  و پیرامون مسایل دو جانبه و بین‌المللی گفتگو شد هم چنین در مورد موضوعات هسته‌ای نیز صحبت‌هایی انجام شد. 

 

سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد پیرامون دستگیری برخی شهروندان ایرانی در ترکمنستان و اخراج برخی دانشجویان ایرانی در نروژ اظهار داشت: شما را به گزارش و پیگیری‌های بیشتر پیرامون این خبرها ارجاع می‌دهم، حضور پسر سفیر در میان ایرانیان دستگیر شده در ترکمنستان خبرسازی رسانه‌ای است، هم چنین اطلاعات اولیه ما در مورد دانشجویان ایرانی در نروژ صحت این خبر را به این شکل تایید نمی‌کند و باید پیرامون این مسائل پیگیری‌های مفصل‌تری صورت گیرد.

 
افخم همچنین در مورد توافق جامع میان ایران و 1+5 تاکید کرد: توافق میان ایران و 1+5 توافقی است که دو طرف در حال اجرای تعهدات خود هستند و روند آن نیز در جریان است. متاسفانه برخی اطلاعات ناقص در صحنه افکار عمومی مطرح می‌شود که ما هم آن‌ها را به دقت دنبال می‌کنیم.

 

وی ادامه داد: آن چه در روند مذاکرات جاری است این است که تا پیش از حصول نتیجه نهایی هیچ جزییاتی قابل انتشار نیست، بنابراین هر گونه پیش‌بینی در مورد نتیجه نهایی در این زمان درست نیست و بسیاری از اظهارنظرها در این خصوص گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای است.

 

سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد بنیاد علوی گفت: این بنیاد یک بنیاد خیریه مستقل در آمریکا است و هیچ گونه وابستگی به ایران ندارد. این گونه اقدامات علیه یک بنیاد مستقل نقض حریم و حقوق انسان‌ها و حتی شهروندان آمریکایی است و این نگرانی ما نسبت به این مسئله است.

 

افخم در مورد دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 ادامه داد:  23 اردیبهشت دور چهارم مذاکرات برگزار می‌شود که در این دور طرفین وارد مرحله تنظیم و نوشتن متن توافق می‌شوند که یک مرحله بسیار سخت است بنابراین برای ورود به مرحله نیاز به یک نقشه راه است اما این به معنای تهیه و نوشتن پیش‌نویس متن نهایی نیست.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات مقامات آمریکایی علیه ایران گفت: این اظهارات نشانگر رویکرد یک جانبه و برتری‌جویی آمریکا در منطقه است. چنین سیاستی برای کشورهای منطقه نیز روشن است چرا که ایران کشوری است که همواره خواهان صلح و ثبات در منطقه بوده و ارتباط با همسایگان در سایه این مهم در اولویت قرار داشته است.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: پیشرفت نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران هیچ تهدیدی برای کشورهای دیگر نیست لذا چنین اظهاراتی پشتوانه کشورهای دیگر را می‌طلبد.

 

وی در خصوص انتخابات عراق خاطر نشان کرد : ضمن آرزوی برگزاری موفقیت آمیز انتخابات پارلمانی عراق، امیدواریم نتایج این انتخابات موجب تحکیم حرکت مستقل مردم عراق در مسیر ساختن و پیشرفت این کشور دوست و برادر باشد.

 

افخم در مورد توافق فتح و حماس افزود: ما هرگونه توافق که به قدرت گرفتن و تقویت جایگاه فلسطین منجر شود و نقش این کشور را در رایزنی‌ها و روند تحولات تقویت کند را مبارک می‌دانیم و معتقدیم در وهله نخست حمایت از مردم فلسطین اولین گامی است که می‌تواند به حرکت روان و مستقل ملت فلسطین در صحنه بین‌المللی کمک کند.

 

وی ادامه داد: این توافق و هرگونه حرکتی که منجر به وحدت فلسطینی ها شود دشمنانی هم دارد که درصدد هستند به اختلافات میان گروه‌های فلسطینی دامن بزنند و شاهد هستید که برخی گمانه‌زنی‌ها بر نقاط افتراق گروه‌های فلسطینی بیشتر دامن می‌زند. ما از تقویت گروه‌های فلسطینی حمایت می‌کنیم .

 

سخنگوی وزارت امورخارجه در رابطه با جعل نام خلیج‌فارس نیز گفت: ما همواره تاکید کرده‌ایم این منطقه بر اساس تمام اسناد تاریخی همواره خلیج فارس بوده است و کسانی که مباحثی خلاف آن مطرح می‌کنند به دنبال تفرقه میان کشورهای ساحلی این پهنه آبی هستند.

 

وی در مورد سفر دکتر روحانی به جمهوری آذربایجان اظهار داشت: این سفر در دستور کار قرار دارد و هم چنین سفر رئیس‌جمهوری آذربایجان به کشورمان دور جدیدی از همکاری‌ها را رقم زد و توافق شد تا کمیسیون تجاری اقتصادی برگزار شود.

 

افخم همچنین درباره آخرین اقدامات انجام شده درباره انتقال پیکر ریچارد فرای به تهران نیز گفت: وزارت امور خارجه مسئول انجام اقدام خاصی در این باره نبوده است و ما هم اقدام ویژه‌ای در این زمینه نداشته‌ایم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار