کد خبر:۳۱۰۶۴۳

آقای ظریف! بند ۹ قطعنامه ۱۹۲۹ را بخوانید

آقای محمدجواد ظریف روز دوشنبه در نشست خبری با وزیر خارجه اتریش درباره موضوع موشک‌های ایران و طرح آن در مذاکرات اظهارنظر کرد. وزیر امور خارجه اما در لابه‌لای اظهارات خود ناخودآگاه دچار اشتباهی شده که به نظر می‌رسد باید نسبت به آن توجه بیشتری داشته باشد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، ظریف در این باره گفت: «این تصور که از موشک‌ها برای حمل سلاح غیرمتعارف استفاده شود تصوری غلط و بی‌مبنا و مبتنی بر برخی فضاسازی‌هاست چرا که برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز است و آنچه ما در مذاکرات به دنبال آن هستیم به توانمندی‌های دفاعی ایران کاری ندارد، توانمندی‌ای که هسته‌ای نبوده و نخواهد بود.»

 

این بخش از اظهارات آقای ظریف اگرچه در ظاهر آن دفاع وی از توانمندی دفاعی ایران را نشان می‌دهد اما گویا وزیر امور خارجه در دریافت اصل موضوع دچار اشتباه شده است. موضوع این است که براساس گام میانی توافق ژنو، ایران متعهد شده گام‌هایی اضافی درباره قطعنامه‌های شورای امنیت آنگونه که برای اعضای 1+5 رضایتبخش باشد؛ بردارد. منتقدان مفاد توافق ژنو‌‌ همان زمان اعلام کردند این بند دست طرف مقابل را برای فشار بر ایران در جهت اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت باز خواهد گذاشت.

 

اظهارات وندی شرمن در 20 فروردین در توضیح مفاد مذاکرات وین نیز همین را نشان داد. شرمن صراحتا گفت که موضوع موشک‌ها یکی از نگرانی‌ها است و براساس قطعنامه‌های شورای امنیت این موضوع باید رسیدگی شود و تا همه نگرانی‌ها برطرف نشود هیچ توافقی حاصل نخواهد شد. موضوع موشک‌ها نیز در قطعنامه 1929 شورای امنیت علیه ایران آمده است. بند 9 این قطعنامه الزام صریح و شفافی علیه برنامه موشکی ایران دارد: «شورای امنیت تصمیم می‌گیرد که ایران نباید هیچیک از فعالیت‌های مربوط به موشک‌های بالستیکی را انجام دهد. موشک‌هایی که قادر به حمل و پرتاب سلاح‌های هسته‌ای باشند و از جمله پرتاب‌هایی که با استفاده از فناوری موشک بالستیک انجام می‌گیرد و اینکه کشورهای جهان می‌باید همه تدابیر لازم برای ممانعت از انتقال فناوری یا کمک‌های فنی به ایران در رابطه با این فعالیت‌ها را اتخاذ کنند.»


این بند از قطعنامه تقریبا همه برنامه موشکی ایران را شامل می‌شود چراکه اساسا حمل کلاهک توسط موشک صورت می‌گیرد! این یک موضوع بدیهی است و عجیب است آقای ظریف چنین اظهارنظری کرده است و به همین دلیل نیز در مصوبه مجلس مذاکره درباره برنامه موشکی ایران در قالب مذاکرات هسته‌ای ممنوع شده است. بنابراین در قالب طرح قطعنامه‌ها آن‌ها به دنبال مذاکره درباره همه برنامه موشکی ایران هستند. ضمن اینکه نباید به گونه‌ای سخن گفت که این شائبه به‌وجود آید که در صورت داشتن موشکی با توانایی حمل کلاهک، باید درباره آن مذاکره کرد. از سوی دیگر ایران هیچ تعهد بین‌المللی برای محدود‌کردن دستاورد‌ها و فعالیت‌های موشکی خود نداده است.

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار