کد خبر:۳۱۱۲۴۱

بررسی وضعیت فروش تجهیزات آزمایشگاهی در دو دوره نمایشگاه/ افزایش حمایت با همکاری 3 دستگاه

در حالی دو دوره نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی برگزار شده است که با همکاری 3 دستگاه میزان یارانه‌ها به خریداران افزایش یافته است که این امر موجب که میزان فروش تجهیزات از 123 میلیارد تومان به 630 میلیارد تومان افزایش یابد.
توسعه یافته، برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، دست یافته به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای‌های همسایه  با تأکید بر جنبش نرم افزاری و تولید علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل از جمله ویژگی‌هایی جامعه ایرانی بر اساس سند چشم انداز 1404 است.
 
دستیابی به این اهداف جز با ایجاد زیر ساخت‌های لازم میسر نیست و یکی از این زیر ساخت‌ها برای توسعه علمی و فناوری کشور توجه و تامین تجهیزات آزمایشگاهی است که در این راستا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از سال گذشته اقدام به برگزاری نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی کرده است.
 
دومین دوره این نمایشگاه با هدف تبدیل شده ایران به قطب منطقه‌ای تجهیزات آزمایشگاهی، ‌شناسایی شرکت‌های توانمند در کشور در زمینه تولید مواد و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و حمایت از تولیدات استاندارد از روز 7 اردیبهشت ماه آغاز و 10 اردیبهشت ماه به کار خود پایان داد.
 
مقایسه شرکت‌های ثبت نام کننده در دو دوره برگزاری نمایشگاه تجهیزات
 
در اولین دوره برگزاری نمایشگاه تجهیزات و مواد اولیه آزمایشگاهی تعداد شرکت‌های ثبت نام کننده 192 شرکت بودند که از این تعداد 155 شرکت تاییدیه فنی را دریافت کردند. این تعداد شرکت صبت نام کننده در دومین دور این نمایشگاه به 246 شرکت افزایش یافت که از این تعداد 202 شرکت موفق به دریافت تاییدیه فنی شدند.
 
وضعیت شرکت‌های ثبت نام کننده سال 92 سال 93
تعداد شرکت‌های ثبت نام کننده 192 246
تعداد شرکت‌های تایید فنی شده 120 202
تعداد کل محصولات ثبت شده 1779 4444
تعداد کل محصولات تایید فنی شده 1425 3586
تعداد شرکت‌های سازنده تجهیزات تایید فنی شده 122 183
تعداد تجهیزات تایید شده 1500 3146
تعداد شرکت‌های تولید کننده مواد آزمایشگاهی تایید فنی شده 24 29
تعداد مواد تایید شده 300 440
 

 مقایسه میزان حمایت‌ها در دو دوره برگزاری نمایشگاه

 

به منظور هدایت و تشویق دانشگاه‌ها،‌مراکز پژوهشی و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی به خرید تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی تولید شده در کشور حمایت‌هایی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مراکز خریدار انجام شد که این حمایت در دومین دور برگزاری علاوه بر معاونت علمی، وزارتخانه‎های علوم،‌تخقیقات و فناوری و بهداشت و درمان آموزش پزشکی نیز انجام شد.

 
 خریدار درصد حمایت  سقف حمایت به میلیارد ریال 
مراکز علمی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم  50 درصد 3 تا 5  
دانشگاه‌های علوم پزشکی   50 درصد  3 تا 5  
مراکز پژوهشی وابسته به دستگاه‌های اجرایی 50 درصد  3 تا 5
دانشگاه‌های آزاد، جامع علمی و پیام نور   20 درصد  3 تا 5 هر کدام 10 میلیارد 
موسسات آموزشس و پژوهشی غیر انتفاعی   10 درصد  
آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های خصوصی  10 درصد   

 

 در دومین نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی بر اساس توافقی که میان معاونت علمی با دو وزارتخانه علوم و بهداشت برای حمایت مالی از خریداران این نمایشگاه صورت گرفت، هر کدام از این وزارتخانه‌ها ب حمایت 40 درصدی خود مبلغی بالغ بر 100 میلیارد ریال اعتبار را متعهد شدند ضمن آنکه معاونت علمی از خرید پژوهش‌سراهای دانش آموزی وزارت آموزش و پرورش حمایت 40 درصدی داشته است.

 

وضعیت خرید تجهیزات در دو دوره نمایشگاه

 

در دومین نمایشگاه ساخت تجهیزات 28 شرکت‌ تجهیزات‌ساز فعال در زمینه فناوری نانو بیش از 200 دستگاه آزمایشگاهی و صنعتی پرکاربرد در این حوزه عرضه کردند که طی 3 روز برگزاری نمایشگاه تعداد 1254 پیش فاکتور به ارزش 630 میلیارد ریال به منظور خرید تجهیزات فناوری نانوی ارایه شده در نمایشگاه مذکور ثبت شده‌است. مجموع کل پیش‌ فاکتورهای ثبت شده به 9 هزار و 500 مورد رسیده‌است.

 

بر اساس اعلام دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری سه نهاد معاونت علمی و وزارتخانه‌های بهداشت و علوم حدود 70 میلیارد تومان یارانه برای این دوره از نمایشگاه در نظر گرفته شد که در پایان روز سوم این نمایشگاه مبلغی بالغ بر 350 میلیارد تومان پیش فاکتور صادر شده است.

 

این در حالی است که دردور اول برگزاری نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی تعداد 4 هزار و 600 پیش فاکتور با حجم 123 میلیارد تومان تایید شد که از سوی 150 خریدار امضا شده بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار