پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی راکتوری برای تولید مواد اولیه دارویی طراحی کردند که در فاز توسعهای آن راکتورهایی با حجم زیاد برای کاربرد در بخش صنعت عرضه خواهد شد.
سید علی سجادی، مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، به جزئیات راکتور طراحی شده اشاره کرد و گفت: این راکتور شامل یک مخزن شیشهای یک تا سه لیتری دوجداره است که قادر به تنظیم دمای ظرف برای تولید مواد اولیه دارویی خواهد بود.
وی به عملکرد این راکتور اشاره کرد و ادامه داد: این راکتور به گونهای طراحی شده است که فرآیندهای شیمیایی مورد نظر را در زمانهای خاص و به میزان تعیین شده انجام میدهد.
سجادی، با تاکید بر اینکه دمای ظرف و فشار داخل ظرف در حین انجام واکنش شیمیایی عاملی برای ترکیب مواد با یکدیگر است، خاطر نشان کرد: پس از اتمام فرآیندهای شیمیایی در داخل راکتور، مواد تولید شده توسط شیر تخلیه به بیرون هدایت میشود.
وی آزمایش بر روی گازها را از دیگر زمینههای کاربرد این راکتور نام برد و افزود: در صورتی که ماده مورد آزمایش محققان گاز باشد قابلیتهایی برای تزریق گاز به داخل راکتور پیش بینی شده است.
مجری طرح، فیلتر را یکی از ابزارهای مورد نیاز این راکتور ذکر کرد و یادآور شد: وقتی ماده تولید شده از رآکتور خارج می شود لازم است تا این مواد از یکدیگر جداسازی شوند که این امر توسط فیلترهای تولید شده فرآیند فیلتراسیون و جداسازی انجام میشود.
سجادی، کاربرد این دستگاه را در آزمایشگاههای مراکز تحقیقاتی دانست و اضافه کرد: از راکتور طراحی شده برای انجام آزمایشهای مربوط به تولید مواد اولیه دارو، رنگ و رِزین استفاده میشود.
این محقق دانشگاه شهید بهشتی، با اشاره به ساخت این رآکتور در حجم وسیعتر و مخازن بزرگ غیرشیشهای، گفت: محققان این پروژه موفق به ساخت این محصول به صورت پایلوت برای کاربردهای صنعتی صنعتی شدند.
بچه هاي راکتوراي ديگه اي دارن ميسازن همينطوري ميريم جلو اجرکم عندالله