کد خبر:۳۱۱۸۹۱
کارشناسان در میزگرد نقد توافقنامه در همایش «دلواپسیم»:

رئیس جمهور پیام رفراندوم عدم انصراف از یارانه را دریافت نکرده است/ سیاست خزانه‌خالی، راه‌حل خالی‌کردن دل مردم بود

فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: ما پیام 24 خرداد را گرفتیم، شما هم پیام رفراندوم یارانه را بگیرید.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» میزگزد بررسی و نقد توافقنامه ژنو در همایش «دلواپسیم » با حضور جمعی از کارشناسان و نمایندگان مجلس برگزار شد.

 

در این میزگرد ابتدا نوبری سفیر سابق ایران در شوروی سابق اظهار داشت: اگر رئیس‌جمهور از منتقدان شناسنامه خواسته است، من که شناسنامه کاری‌ام را ارائه دادم، لطفا موافقین شما هم شناسنامه بیاورند.

 

نوبری افزود: برای تیم ملی که می‌خواهد به جام جهانی برود کلی برنامه می‌ریزیم ولی برای تیم مذاکره‌کننده‌مان که قرار است سرنوشت کشور را رقم بزند یک تیمی فرستاده‌ایم که هیچ سندی برای نخبه‌ بودنشان در جمع ملت ایران نداریم.

 

وی ادامه داد: نمی‌توانیم منتظر بنشینیم تا اینها جلو بروند و ما ببینیم مثل تخم‌مرغ شانسی چه چیزی از این مذاکرات درمی‌آید.

 

نوبری به رئیس جمهور توصیه کرد که تیم مذاکره کننده را مانند تیم ملی ارنج کند و نخبگان را به آن اضافه کند.

 

در ادامه میزگرد نقد توافقنامه، فریدون عباسی  رئیس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: اگر بخواهیم به کسی لقب قهرمان دیپلماسی بدهیم این لقب برای آقای جلیلی است. من قصد ساختن قهرمان کاغذی ندارم و این نتیجه سال‌ها کار با آقای دکتر جلیلی است.

 

وی ادامه داد: ما پیام 24 خرداد را گرفتیم، شما هم پیام رفراندوم یارانه را بگیرید. کسی که توهم دانایی داشته باشد خرد جمعی را نادیده می‌گیرد.

 

همچنین در بخش دیگری از این میزگرد، کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد در مجلس با بیان بخشی از سخنان رهبری که در آن به خوشبین نبودن ایشان به مذاکرات اشاره شده بود گفت: رئیس جمهور ما می‌گوید خوشبینی و بدبینی در روابط بین‌الملل سودی ندارد، تا به حال در تاریخ سابقه نداشته رئیس‌جمهوری این چنین صحبت‌های صریح رهبری را نادیده بگیرد.

 

وی در افزود: رئیس جمهور خواستار برخورد قانونی قوه قضاییه با منتقدین و سایت‌های منتقد مانند فارس، الف و ... که از آنها نام برده‌اند، شده است.

 

در بخش دیگری از این میزگرد نوبری در پاسخ به سئوالی در رابطه با اینکه فارغ از انقلابی‌بودن یا نبودن اعضای تیم مذاکره‌کننده آیا اصول دیپلماسی در توافقنامه رعایت شده است یا نه و نیز اینکه آقای نوبری چه توصیه های برای اعضای این تیم دارد گفت: آقای روحانی گفته است باید منتقدان شناسنامه دار باشند، شناسنامه من بدین شرح است که من 33 سال کارمند وزارت خارجه بوده‌ام و از دوران آقای موسوی تا آقای خاتمی در وزارت‌خارجه کار کردم و با شروع دوره احمدی‌نژاد از تمام مسئولیت هایم عزل شدم، این شناسنامه من است. من از زاویه یک کارشناس در این بحث صحبت می کنم و توافق را به نقد می‌کشم.

 

وی افزود: در همان ابتدای جشن توافق ژنو بنده نامه‌ای به آقای روحانی نوشتم و مذاکرات را نقد کردم، نامه سرگشاده من که در 16 آذر منتشر شد تاکنون هیچ مخالفی را به سمت مناظره با من سوق نداده است. هیچ یک از مخالفین من حاضر نشدند در این رابطه به مناظره بنشینند، آقای رئیس جمهور که می گویند ما جواب منتقدان را می دهیم، اشتباه می کنند و تاکنون هیچ کس حاضر نشده پاسخ قانع کننده‌ای به ما بدهد.

 

نوبری اظهار داشت: متأسفانه در طول پنج ماه گذشته تمامی هشدارهایی که نسبت به این توافقنامه دادیم در حال بروز و ظهور است و من از آقای روحانی خواهش می‌کنم یک حقوقدان تعیین کنند تا پاسخ پرسش‌های ما را بدهند.

 

سفیر سابق ایران در شوروی سابق گفت: من در نامه اعلام کردم هدف توافقنامه ژنو، خشک کردن برنامه هسته‌ای است، آمریکایی‌ها در لیبی درخت هسته‌ای‌شان را کندند و بردند ولی در ایران نمی‌توانند این کار را بکنند، بنابراین می‌خواهند آن را بخشکانند و این با برنامه بلندمدت امکان‌پذیراست.

 

نوبری ادامه داد: کسانی که موافق توافق هسته‌ای هستند از اساس انرژی هسته‌ای را نفی می‌کنند و متأسفانه تمامی طرف‌های مذاکره به جای اینکه پاسخی درخور در این رابطه به اینجانب بدهند از مواضع دولت دفاع می‌کنند و بحث را به انحراف می‌کشانند و مطالبی چون طلاق، ترافیک و ازدیاد جمعیت را مطرح می‌کنند.

 

وی افزود: سئوال من از رئیس‌جمهور این است که شما از منتقدان شناسنامه می‌خواهید اما از موافقان توافقنامه ژنو هیچ چیزی نخواسته‌اید، کسانی هم که موافق ژنو هستند، باید شناسنامه بیاورند.

 

این کارشناس سیاسی گفت: سئوال اساسی این است کسانی که به دنبال اثبات نفی انرژی هسته‌ای هستند نمایندگان دولت هستند یا از اقشار دیگر جامعه، اگر نیستند، دولت مواضع آنها را مشخص کند. ما برای اینکه تیم فوتبال کشورمان جام جهانی را ببَِرد سال‌ها تمرین کرده‌ایم و بازیکنانی را گزینش کرده‌ایم که از قبل مهارت‌هایشان اثبات شده بود، آیا توافق ژنو به اندازه فوتبال مهم نیست؟! آیا برای اینکه چه کسانی را به مذاکره بفرستیم بهترین بررسی صورت گرفته است؟ پیام من برای رئیس جمهور این است که ما همگی دلواپسیم.

 

نوبری اظهار کرد: ما نمی توانیم مذاکراتی که آینده کشور به آن بستگی دارد را مثل لُپ لُپ شانسی امتحان کنیم. آیا موافقت‌نامه نهایی مثل موافقتنامه ده‌سال گذشته خواهد شد؟! آیا باز هم همان ذلت‌ها تکرار می‌شود؟ پیشنهاد من برای آقای روحانی یک تیم مذاکره‌کننده جدید است، البته اینها در کنار غربی‌ها کامل‌کننده خواهند بود.

 

وی ادامه داد: کسانی چون خانم دکتر امین‌زاده، آقای سرمدی، آقای دکتر صدر مشاور فعلی وزیر خارجه و بعد از آن حسین شیخ الاسلام موافق توافقنامه ژنو از اصلاح طلبانند. موافقت‌نامه‌ای که معاونین فعلی وزارت خارجه از آن دفاع نمی‌کنند، نمی تواند آینده کشور ما را تأمین کند.

 

در ادامه گردهمایی دلواپسیم فریدون عباسی شروع به سخنرانی کرد و گفت: باید بدانیم هر کشوری در یک موضوع محوری بزرگ و راهبردی را انتخاب می‌کند که حول آن باقی تخصص‌ها دنبال می‌شود تا پیشرفت ایجاد نماید. یکی از این موضوعات هسته‌ای است در جنگ جهانی دوم این علم را به صورت کنترل نشده به جهان معرفی کردند که اگر آن را به عنوان یک موضوع در نظر بگیریم همه چیز از جمله مدیریت، مدیریت پروژه‌های بزرگ در آن وجود دارد و حتی مدیریت بحران نیز در آن وجود دارد.

 

وی در ادامه افزود: اساسا اینکه چرا پرونده ایران به شورای امنیت رفت و تحریم‌ها به بهانه قطعنامه علیه ما صادر شد. همچنین در مورد اینکه گزارش آمانو چیست باید بدانیم که در ابتدا به ما نگفتند که شما تحریم می‌شوید و اینکه جلوی ما را بگیرند و ما در ابتدا معتقد به العلم السلطان بودیم و می‌خواستیم آرمان‌های انقلاب را به صورت علمی، پزشکی و ... به جهان عرضه کنیم. آنان به بهانه انحراف از اقدامات آژانس تلاش کردند تا جلوی ما را بگیرند.

 

عباسی در باره مذاکرات از سوی جلیلی خاطرنشان کرد: در دوره جلیلی تیم ما در حال پاسخگویی به سوالات غرب بود که آنان می‌گفتند مدارکتان را ارائه دهید در صورتی که غرب می‌خواست ما بدون سند و مدرک اطلاعات خاصی را در اختیار آنان بگذاریم، اما جلیلی در این زمینه بسیار تلاش کرد.

 

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشور گفت: پس اگر بخواهیم اتلاق قهرمان را بر کسی بگذاریم این نام را باید به جلیلی بدهیم. من به دنبال ساختن قهرمان کاغذی نیستم، من از عقبه تیم مذاکره کننده با شما صحبت می‌کنم.

 

وی ادامه داد: هیچ کجا حاضر نشدیم حقوق کشور را زیر پا بگذاریم. بعد از امضای برنامه مشترک چه اتفاقی افتاد؟ آیا تحریم جدی بعد از آن برداشته شد؟ ما می‌توانستیم مابه‌اذای مناسب بگیریم. اما آمانو ذکر کرده که هر چیزی سند و قابل اعتبار است. حال بعد از سه سال مدارک جدیدی به دست ما رسیده که این چیزها را بیشتر اثبات می‌کند. هر چه که داشتیم در یک گزارش زیرکانه از سوی آنان بر باد رفته و آن موضوع مورد تأکید آژانس قرار گرفته است که تا آژانس مانع نشود به ما شفافیت نخواهد داد.

 

عباسی اظهار کرد: نکته مهمی که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد اینکه هر چه ما رشته کردیم آمانو پنبه کرد. آنچه که اتفاق افتاده حماسه سیاسی مردم ما در 24 خرداد است که آخر این بند به دست یک جریان خاص مصادره شده است.


وی تصریح کرد: اینکه بیان می‌شود پیام 24 خرداد را نگرفتید ما نیز می‌گوییم شما پیام انصراف از یارانه را دریافت نکردید. هر کجا که توهم دانایی ایجاد شود به خرد جمعی مراجعه نمی‌شود، حال یک توافق مشترک را شتاب‌زده امضا کردند اما همه ما باید تاوان آن را بپردازیم.

 

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در پایان گفت: چرا درباره نعمت‌های طبیعی که در کشور داریم ناسپاسی کنیم و جوانان کشور را از آن محروم کنیم؟ چرا نباید پروژه استراتژیک ایجاد کنیم و به صورت هدفمند از خروج نخبگان ممانعت کنیم تا چرخ زندگی مردم بچرخد؟ اگر قبلاً از حقوقدانان به موقع سوال می‌شد آیا امروز اینقدر شتاب‌زده از سوی مسئولان اقدامی صورت می‌گرفت؟!

 

کریم قدوسی نیز در ادامه میزگزد نقد و بررسی توافقنامه در همایش دلواپسیم گفت: مردم صاحب انقلاب هستند، ولی نعمت این انقلاب‌اند بنابراین همه ما که در جایگاه مسئولیت‌های کشوری هستیم باید قدردان این نعمت الهی باشیم از ابتدای انقلاب تاکنون همیشه دلواپسی باعث شده که انقلاب اسلامی حفظ شود. هرگز امام‌خمینی بالش پر زیر سر مردم نگذاشتند که بروید با خیال راحت بخوابید و ملت اگر دلواپس نباشند مسائل کشور حل نمی‌شود.

 

وی همچنین افزود: رهبری در سخنرانی‌شان فرمودند به مذاکرات خوشبین نیستند اما بعد از این سخنرانی رئیس جمهور در پاسخ به سوال مجری در رابطه با مذاکرات گفت خوشبینی و بدبینی در زبان دیپلماسی معنا و مفهومی ندارد.

 

کریمی افزود: هیچ رئیس‌جمهوری از ابتدای انقلاب تاکنون به خوداجازه نداده مقابل مقام معظم رهبری بایستد.

 

نماینده مجلس شورای اسلامی در این گردهمایی خاطرنشان کرد: بالاترین موهبت انقلاب اسلامی، آزادی است و نمایندگان مجلس باید جنسشان از جنس شما مردم و جوانان غیور باشد؛ اما هنگامی که یکی از نمایندگان شما نطقی سه دقیقه‌ای پیرامون نقض مذاکرات در مجلس انجام داد دولت از آن نماینده مجلس به طور رسمی شکایت کرد.

 

وی ادامه داد: در متن این شکایت‌نامه آمده که این نماینده به رئیس‌جمهور توهین کرده و باید جلوی آن گرفته شود. همچنین در ادامه این متن آمده است خبرگزاری‌هایی همچون خبرگزاری فارس، الف و... باید جلویشان گرفته شود و قوه قضاییه با آنها برخورد کند تا دیگران به خود اجازه ندهند نسبت به رئیس جمهور و تیم محترم مذاکره‌کننده نقدی انجام دهند.

 

کریم قدوسی بیان کرد: دولت چندین سیاست با نگاه درونی و برونی انجام داد تا بتواند راه خود را ادامه دهد یکی از سیاست‌هایی که با نگاه به درون بود این بود که غیرت دینی مردم گرفته شود. آنها معتقدند این شیر غرنده باید بخوابد تا این توافقنامه به امضا برسد، اگر این شیر غرنده بیدار شود توافقنامه را پاره می‌کند.

 

وی افزود: سیاست دوم جلوگیری از روند نقد با توهین به منتقدین بود اینکه به منتقدین انگ تندرو، بی‌سواد، افراطی، شلوغ‌کن و غیره بزنند تا دیگر کسی جرأت نکند نقدی انجام بدهد.

 

نماینده مردم مشهد ادامه داد: سیاست خزانه خالی، راه‌حل خالی‌کردن دل مردم بود و ابراز جمله امروز کلید حل مشکلات در دست سیاست خارجی است راضی کردن مردم برای انجام توافقات بود.

 

وی ادامه داد: آیا خبر دارید سیدحسن نصرالله و نیروهای رزمنده فلسطین در زمان توافقنامه‌های ما اشکشان جاری بود؟ آیا خبر دارید آنجا که اسرائیل می‌گفت نباید به دنبال نابودی اسرائیل باشید آقای ظریف با لبخند می‌گوید به رسمیت شناختن و نشناختن اسرائیل به ما ربطی ندارد؟

 

وی در پایان سخنان خود گفت: نماینده آمریکا اخیرا گفته است مذاکرات به بن‌بست رسیده و یکی از طرفین می باید کوتاه بیاید و باید بگویم براساس خواست رهبری و خواست ملت انقلابی در این سی و چند سال این طرف مقابل است که باید کوتاه بیاید نه ما.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار