محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تولید نانو ادجوانت با روش کم هزینه موفق به افزایش سطح ایمنی زایی واکسن هپاتیت «ب» شدند.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، واکسن هپاتیت B انسانی در حداقل 10 درصد افراد قادر به تولید سطح قابل قبولی از ایمنی نیست. از این رو محققان در سراسر جهان به دنبال راهکاری برای ارتقای ایمنیزایی این واکسن هستند.
یکی از این راهکارها استفاده از ترکیبات ادجوانت همراه با واکسن است که میتواند پاسخ ایمنی ایجاد شده را تقویت کند. در این راستا محققان دانشگاه شهید بهشتی با هدف ارزیابی اثر نانو ادجوانت Hep-c بر افزایش ایمنیزایی واکسن هپاتیت B مطالعاتی را اجرایی کردند. این نانو ادجوانت بر پایه فناوری نانو طراحی و تولید شده است.
ادجوانتها و حتی نانو ادجوانتهای موجود در سطح تجاری و یا تحقیقاتی غالبا از ایمنیزایی محدودی برخوردار هستند و سمیت آنها نیز مشکلات متعددی را ایجاد میکند. اما در این تحقیق با روشی ساده و کم هزینه تلاش شده است نانوادجوانتی تولید شود که ضمن سمی نبودن از ایمنیزایی بالایی نیز برخوردار باشد.
نتایج به دست آمده نشان داد که این محققان با استفاده از روشی ساده و کم هزینه به نانو ادجوانت برای افزایش سطح ایمنی واکسن هپاتیت B دست یافتند که امیدوارند در مطالعات تکمیلی موفق به تولید صنعتی شوند.
در صورت موفق بودن این طرح در مطالعات تکمیلی و در سطح انسانی، نتایج آن در صنایع واکسنسازی قابل استفاده خواهد بود. با توجه به اهمیت بهبود سطح ایمنی توسط این واکسن به ویژه برای کارکنان مراکز درمانی، این نانوادجوانت میتواند زمینه مناسبی برای تامین نیاز داخلی و صادرات محصولی دانشبنیان برای کشور فراهم آورد.