کد خبر:۳۱۲۱۴
رئيس سازمان دامپزشكي كشور خبر داد؛

اختصاص بودجه 5 ميلياردي براي مبارزه با تب مالت و سل

رئيس سازمان دامپزشكي از گسترش اعتبارات براي مبارزه با بيماري هاي مشترك انسان و دام خبر داد و گفت: در سال 83 و 84 ، 400 ميليون تومان براي مبارزه با بيماري تب مالت و سل در نظر گرفته شده در حالي كه اين رقم در سال 87 به پيش از 5 ميليارد تومان رسيد.

به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر نوروزي صبح امروز در سومين همايش كشوري بروسلوز كه در تالار امام خميني(ره) دانشكده علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد، توليد واكسن را يكي از اقدامات موثر براي پيشگيري از بروسلوز در جهان عنوان كرد و گفت: خوشبختانه سال گذشته واكسن بروسلوز در سرم سازي رازي به توليد انبوه رسيد.

وي در ادامه با اشاره به كاهش سطح بيماري در بين انسان و دام گفت: سطح بيماري بروسلوز از 44 درصد در سال 1337 به 23 درصد در گاوداري ها و 3/1 درصد در گله هاي بز كاهش يافته است.

نوروزي همچنين اظهار داشت: بر اساس آمار مركز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت ميزان شيوع بيماري هاي مشترك انسان و دام در سال 68، 90 هزار مورد در سال بوده كه اين رقم در سال 87 به 18 هزار مورد در سال كاهش يافته است.

تبادلات غير قانوني انسان و دام در مرزهاي شرقي كشور تب مالت را گسترش مي دهد

رئيس سازمان دامپزشكي توجه به وضعيت جغرافيايي كشور را يكي از فاكتورهاي مورد توجه در مبارزه با بروسلوز عنوان كرد و افزود: ايران در يك منطقه پرخطر از لحاظ بيماري ها قرارگرفته به طوري كه علاوه بر چالش هاي سياسي نظام در كشورهاي همسايه، چالش هاي ميكروبي نيز، ايران را تهديد مي كند.

وي در ادامه بيان داشت: در حال حاضر تبادلات انساني رسمي و غيررسمي در مرزهاي شرقي و شمالي كشور در كمتر از 24 ساعت بروسلوز را وارد كشور مي كند.

نوروزي در ادامه تاكيد كرد: مبارزه با بروسلوز مستلزم تدوين برنامه مدون در سطح منطقه خاورميانه است.

نيروي انساني كافي براي مبارزه با تب مالت وجود ندارد

رئيس سازمان دامپزشكي كمبود نيروي انساني براي مبارزه با تب مالت(بروسلوز) را يكي از معضلات سازمان دامپزشكي عنوان و تصريح كرد: سازمان نظام پزشكي از نيروي انساني كافي براي پوشش 100 درصدي جمعيت دامي كشور برخوردار نيست.

وي همچنين افزود: در دسترس نبودن مايه با اثر بالا و در اختيار نبودن روش هاي تشخيصي قاطع از ديگر چالش هاي مبازه با بروسلوز است.

نوروزي حفظ سلامت جامعه را يكي از اهداف اصلي برنامه مبارزه با بروسلوز عنوان و تصريح كرد: استفاده از فراورده هاي دامي پاستوريزه و انجام اقدامات بهداشتي در سطح گسترده بايد مورد توجه قرارگيرد./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار