به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، هوانس کاراپتیان که در سال 1914 در ارمنستان متولد شد و هفتاد سال عمر کرد از شیفتگان شهر شیراز و غزل سرایان این شهر بود که بر این اساس به نام هوانس شیراز معروف شد.
«آویک ایساهاکیان»، رییس موسسه آکادمی ملی علوم ارمنستان دراین باره به خبرنگار واحد مرکزی خبر در ایروان گفت: هوانس شیراز علاقه خاصی به آثار شاعران پارسی گوی داشت، او نه تنها غزلیات شاعرانی مانند حافظ و سعدی بلکه شاهنامه فردوسی را به زبان فارسی و ارمنی مطالعه می کرد.
وی افزود : اشعار هوانس شیراز عطر و بوی گل های شهر شیراز را دارند و براستی نام شیراز برازنده اوست.
«واناند شیراز»، هشتمین فرزند هوانس شیراز نیز درباره پدرش گفت: پدرم عاشق فردوسی بود وغزلیات فردوسی را به زبان فارسی مطالعه می کرد.
وی افزود: پدرم خودش را شاعر شرق می نامید و آرزو داشت که به شیراز سفر کند اما در زمان حکومت شوروی چنین اجازه ای را به او ندادند.
هوانس شیراز هشت فرزند داشت که همه آنها نام شیراز را به عنوان نام فامیل خود برگزیدند.
هوانس شیراز حدود 30 کتاب شعر به چاپ رسانده، او شاعری غزل سراست که بسیاری از آثارش تحت تاثیر عزل سرایان ایرانی خلق شده اند.
«ادوارد میلی تونیان»، رییس کانون نویسندگان ارمنستان نیز تصریح کرد: چند سال قبل وقتی در جشنواره ادبی در شهر شیراز شرکت کرده بودم، تازه متوجه شدم که دلیل شیفتگی هوانس شیراز به این شهر زیبا و مهد شاعران بزرگ مشرق زمین چیست.
امروزه نه تنها در ارمنستان بلکه در برخی کشورها خانواده های ارمنی نام شیراز را برای فرزندان خود انتخاب می کنند تا یاد این شاعر ارمنی همیشه زنده بماند.
مانند « شیراز زاروکیان»، ارمنی اهل گرجستان که حالا دانشجوی دانشگاه دولتی ایروان است.
وی به خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: من اسمم را خیلی دوست دارم و به آن افتخار می کنم.
شیراز افزود: می دانم که شیراز یکی از زیباترین شهرهای دنیاست و از طرفی نام یکی ازبزرگترین شاعران ارمنی است. من آرزو دارم یک روز شهر شیراز را از نزدیک ببینم.
منبع: واحد مرکزی خبر