محققان دانشگاه صنعتی شریف، برای حذف فلزات سنگین از پسابهای صنعتی با استفاده از فناوری نانو جاذبهایی با بازده بالا تولید کردند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، در بین جاذبهای معدنی مختلف «زئولیت» یکی از نوید بخشترین مواد برای انجام عملیات تصفیه فلزات به شمار میرود. مزیت زئولیت نسبت به انواع رزینها، هزینه پایین آن است. این جاذب، از نشاندن نانوذرات پلاتین بر پایه زئولیت 4Aتولید شده است.
از این رو در این مطالعات پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به تولید نانو جاذبهایی با اندازه 20 نانومتر شدند که از آن برای حذف فلزات سنگین چون یونهای نیکل، کبالت و باریم از پسابهای صنعتی استفاده میشود.
به دلیل بازده بالای این نانو جاذب، مقدار مصرفی آن کم بوده و در نتیجه کاهش هزینههای عملیاتی را به دنبال خواهد داشت. این محققان همچنین معادلهای ارائه دادند که با در نظر گرفتن عوامل مختلف موثر بر بازده جذب، سینتیک این واکنش را بیان میکند.
نتایج به دست آمده از این مطالعات نشان داد که با افزایش مقدار جاذب، میزان جذب نیز افزایش مییابد. به بیان دیگر با این عمل، سطح تماس ذرات با جاذب افزایش مییابد و یونهای بیشتری امکان نشستن بر سطح جاذبها را دارند.