کد خبر:۳۱۲۶۹۲

سرقت تجهیزات هسته‌ای آمریکا توسط اسرائیل+ اسناد

وقتی آمریکا، عامل تجهیز اسرائیل به بمب هسته‌ای شده، چطور در نقش پلیس بین‌الملل به بازجویی از ایران می‌پردازد و این کشور را به تلاش برای ساخت بمب هسته‌ای متهم می‌کند؟

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اسناد جدید منتشرشده از سوی عالیترین سازمان طبقه‌بندی اطلاعات در آمریکا The Interagency Security Classification Appeals Panel (ISCAP) نشان می‌دهد در دهه 1960 اورانیوم‌های غنی‌شده از مرکز هسته‌ای آپولو در پنسیلوانیا به اسرائیل منتقل شده و در ساخت بمب هسته‌ای رژیم صهیونیستی مورد استفاده قرار گرفته است.

 

این اسناد همچنین نشان می‌دهد که دولت کار‌تر در آن زمان ضمن اطلاع از ماجرای سرقت اورانیوم غنی‌شده به اسرائیل، تلاش داشته این ماجرا مخفی باقی بماند.

 

 

البته 5 سال پیش یعنی در مارس 2010 نیز اسنادی منتشر شد که نشان می‌داد 337 کیلوگرم مواد رادیواکتیوی که در دهه 1960 در مرکز هسته‌ای آپولو ناپدید شد، در واقع جهت استفاده در رآکتور هسته‌ای اسرائیل در دیمونا به سرقت رفته بود.

 

اسناد جدیدی که به تازگی از حالت محرمانه خارج شده‌، نشان می‌دهد که در آن دوران، مقامات ارشد سیا، اف. بی. آی، کمیسیون انرژی اتمی آمریکا و نهادهای امنیت ملی این کشور از روابط رئیس مرکز هسته‌ای آپولو با نیروهای اطلاعاتی اسرائیل مطلع بوده‌اند.

 

 

اما علت اهمیت ماجرای سرقت تجهیزات هسته‌ای توسط اسرائیل در دهه 1960 (که با توجه به اسناد جدید، تقریبا انکار آن نشدنی است) ربط آن با جنجال‌های آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران است.

 

اینکه ماجرای سرقت تجهیزات هسته‌ای از آمریکا به اسرائیل در 50 سال پیش رخ داده و اینک افشا می‌شود، نشانه‌ای از عدم صداقت آمریکا در سیاست‌های منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است.

وقتی آمریکا 50 سال قبل، عامل تجهیز اسرائیل به بمب هسته‌ای شده و البته اینک هیچ مقام آمریکایی اطلاعی از سطح برنامه هسته‌ای و تعداد بمب‌های اسرائیل ندارد، چطور در نقش پلیس بین‌الملل به بازجویی از ایران می‌پردازد و این کشور را به تلاش برای ساخت بمب هسته‌ای متهم می‌کند؟


منبع: مشرق نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار