به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری هفتگی خود درباره «همایش دلواپسیم» چیست، گفت: ما برای نقد و نظر احترام ویژهای قائلیم و از دریافت نظرات کارشناسی استقبال میکنیم.
وی تصریح کرد: ما از دریافت هرگونه پیشنهادی که به ما کمک کند استقبال میکنیم. جمهوری اسلامی ایران کشور بزرگی است و ظرفیت و فعالیت دیدگاههای مختلف در آن وجود دارد. همچنین کشور شنوای هرگونه نقدی است در عین حال نقدها باید سازنده و در مسیر تحقق و تقویت اجماع ملی در کشور باشد.
افخم خاطرنشان کرد: کسانی که دلواپس هستند ما به دلواپسان هم توصیه میکنیم که به عزم و امید مردم برای آینده اعتماد بیشتری داشته باشند.
وی در مورد گفتگوی تلفنی ظریف و اخضر ابراهیمی اظهار داشت: موضوع سوریه و تحولات این کشور از مباحث اصلی گفتگو بوده و خیلی از طرفها برای حل بحران سوریه با ما در تماس هستند. ما از ابتدای بحران سوریه اعلام کردیم که آماده حل بحران هستیم و آماده کمک به برگزاری انتخابات در این کشور هستیم و به همه طرفها توصیه میکنیم که برای حق تعیین سرنوشت توجه ویژهای شود و با ظرفیتهای منطقه گام عملی و جدی بردارند و درباره سوریه رویکرد سیاسی برای تحقق خواست مردم به کار گرفته شود.
سخنگوی وزارت امورخارجه درباره اینکه غربیها از اظهارات صالحی مبنی بر باز طراحی راکتور اراک موضع مثبتی داشتهاند، اظهار داشت: گمانه زنی در محورهای مذاکرات و تفاهمات و توافقات احتمالی در هر دوره مذاکره صورت گرفته و با توجه به این که مذاکره ادامه دارد و این که توافق چه هست نمیتوانیم قبل از توافق اعلام کنیم. ایران با پیشنهاداتی برای تحقق و احقاق حق مردم خود در مذاکرات آمده و پس از پایان مذاکرات که نتیجه حصول شود میتوان درباره نتیجه قطعی صحبت کرد و از اقدامات تیم مذاکره کننده کشورمان این است که حقوق جمهوری اسلامی رعایت شود و حقوقی از ما ضایع نشود.
افخم در مورد مذاکرات کارشناسی نیویورک اظهار داشت: مذاکرات کارشناسی از شب گذشته آغاز شده است و تا فردا نیز ادامه دارد و به مسائلی که قرار است در دور آتی مذاکرات وجود داشته باشد پرداخته خواهد شد. البته در مذاکرات کارشناسی موضوعی برای اعلام عمومی وجود ندارد و تیم کارشناسی نظرات را به مذاکره کنندگان ارایه میدهد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا امکان دارد مذاکرات آینده در نیویورک برگزار شود، اظهار داشت: این امر باید در بین مذاکره کنندگان مطرح و بررسی شود. درباره مذاکره کردن در نیویورک هنوز بحثی نبوده و اگر در دورهای آینده به چنین نتیجهای رسیدند اعلام خواهد شد.
افخم در مورد انتقادات نسبت به تیم هستهای تاکید کرد: ما پذیرای نقدهای دلسوزانه که به تقویت اجماع ملی کمک میکند هستیم همچنین ما بسیاری از پیشنهادات و نظرات کارشناسی را تاکنون دریافت کردهایم و بسیاری از اساتید و کارشناسان پیشنهادات خود را به وزارت امور خارجه ارسال کردهاند و ما روزانه این موارد را دریافت میکنیم.
وی همچنین درباره اخبار منتشر شده در رابطه با تحریم دو بانک از سوی آمریکا که با ایران همکاری میکردند، گفت: در حال بررسی اخبار منتشر شده در این خصوص هستیم.
سخنگوی وزارت امورخارجه درباره ربایش بیش از 270 دانش آموز دختر در نیجریه گفت: نیجریه کشور بزرگی در غرب آفریقا است که متاسفانه مدتی است گرفتار فعالیت گروههای تروریستی افراطی شده و امنیت این کشور در مخاطره قرار گرفته و شهروندان نیجریه متحمل خساراتی شدهاند. اخیرا هم اخباری منتشر شده که بیش از 270 دانش آموز در این کشور از سوی گروههای تروریستی ربوده شدهاند.
افخم در مورد مشکلات ایجاد شده برای دانشجویان ایرانی در نروژ گفت: وزارت امور در حال پیگیری این موضوع است، صحبتی با سفارت نروژ در تهران داشتهایم مقامات نروژ هرگونه تغییری در مقررات مربوط به انتخاب رشته و یا حضور ایرانیها در یک رشته خاص را تکذیب کردهاند و گفتهاند تغییری در مقررات مربوط به آن صورت نگرفته است.
وی در خصوص وضعیت دیپلمات ربوده شده در یمن اظهار داشت: پیگیریهای وزارتخارجه در این خصوص ادامه دارد، برنامهریزی صورت گرفته تا معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه سفری به یمن داشته باشند تا وضعیت آقای نیکبخت را پیگیری کنند. همچنین پیگیری درباره عاملان شهادت آقای ابوالقاسم اسدی و دستگیری و مجازات آنها در برنامه این سفر قرار دارد. امیدواریم به نتایج خوبی برسیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد سفر وزیر خارجه ارمنستان به تهران نیز گفت: مناسبات دو کشور در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. دو کشور مروادات و گفتگوهایی در سطح بسیار خوبی دارند. روابط سیاسی و اقتصادی به خوبی پیش میرود. همچنین در این سفر توافق شد که مقدمات برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی فراهم شود و این کمیسیون فعالتر از گذشته کار خود را ادامه دهد. ایران و ارمنستان همکاریهای خوبی در حوزه بینالمللی دارند و اشتراک نظر و نزدیکی مواضع سبب همکاریهای خوبی شده و قطعا این سفر به استحکام روابط دو کشور کمک میکند.
افخم درباره تحولات اخیر در اوکراین اظهار داشت: هیچ کس از تنش و درگیری استقبال نمیکند. ایران نیز از ابتدای این بحران خواهان جلوگیری از تنش و حفظ ثبات و آرامش بوده است در عین حال طرفین را به آرامش و در پیش گرفتن راههای مسالمتآمیز دعوت کردهایم امیدواریم همه طرفهای درگیر کمک کنند اوضاع در اوکراین پیچیدهتر نشود و اقدامات در جهت جلوگیری از افزایش تنش پیش رود.
وی در مورد زندانیان ایرانی در مالزی اظهار داشت: تلاشها در این خصوص ادامه دارد. وضعیت ایرانیان به دلیل عدم آشنایی آنها به مقررات کشورها است. برخی از شهروندان ایرانی دچار مشکلاتی هستند و مسائلی را نادیده گرفتند که ما در صدد قضاوت نیستیم و موظف به پیگیری حقوق تمام ایرانیان هستیم .
سخنگوی وزارت امورخارجه ادامه داد: در حال حاضر دسترسیهای لازم را برای آنها فراهم شده است تا حقی از آنها ضایع نشود و تلاشها در این راستا در جریان است، خانوادههای این افراد با وزارت خارجه در ارتباط هستند و ما به طور مستمر به خانوادهها پاسخ میدهیم.
وی در مورد سفر روحانی به ترکیه گفت: به محض قطعی شدن این سفر در زمانبندی مناسب اطلاعرسانی خواهد شد.
افخم در پاسخ به سوالی در مورد انتخابات عراق اظهار داشت: انتخابات این کشور رویدادی مبارک و مشارکت خوبی است چراکه انتخابات با درصد بالایی از حضور مردم علیرغم همه کارشکنیها انجام شد. خوشبختانه با درایت مردم این کشور خنثی شد بنابراین تصمیم و عزم مردم عراق برای آینده این کشور ودخالت برخی کشورها به واقعیات لطمه نمیزنند و مهم اتفاق بزرگ و مشارکت خوب ملت عراق بدون حضور نیروهای بیگانه است.
وی در پایان پیرامون انجام توافق نهایی میان ایران و 1+5 در بازه زمانی 6 ماه خاطرنشان کرد: از ابتدا طرفین یک دوره زمانی را به عنوان سقف برای گفتگوها قرار دادند و ایران هم آمادگی و عزم خود را بر این گذاشته تا شاید در همین دوره 6 ماه به نتیجه برسد.خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران حقوق مسلم و روشن ملت در داشتن فناوری هستهای است و از هیچ یک از حقوق ملت برای پیشرفت در این فناوری عدول نخواهد شد و بر همین اساس مذاکرات ادامه پیدا میکند.
1- نقد قبول نيست. نقد بايد سازنده باشه! مثلا : آقاي ظريف شما چرا اينقدر خوبي؟ و ...
2- شما از مردم ايران حساب نمي شين. يه مردم ايران خوب، يک مردم ايران ساکته.
اگر موشکافي کنيم مي بينيم که در واقع استدلال نيست بلکه مغلطه است.
ايشون گفته : نقدها بايد سازنده و در مسير تحقق و تقويت اجماع ملي در کشور باشد.
يعني چون پنجاه درصد مردم به حسن روحاني راي دادن پس هر مذاکره اي که دولت انجام بده بر اساس اجماع ملي است.
اولا در اصالتا در مباني ديني ما براي اجماع اصالتي قائل نيستيم
ثانيا بر فرض که اجماع رو معتبر بدونيم اجماع با پنجاه درصد راي مردم به دست نمياد
ثالثا اگر نصف مردم به کسي راي دادن به اين معنا نيست که هر کاري که اون دولت انجام بده مساوي خواست همه کساني است که به اون دولت راي دادن
رابعا خانم افخم بايدبگن که اعتراض منتقي عده اي از معتبر ترين چهره هاي کشور چه خللي به اين اجماع ادعايي وارد ميکنه؟
شما سطح ايمانت احتمالا پايينه كه اميدت دولته!!!
خانم افخم دوتا ؟ 1- منظورتون از عزم و اميد کدوم اميده و به کي؟
2- منظورتون از مردم کدوم مردمه عموم مردم اونايي که خانواده شهدا و دانشمنداي هسته اي و اونهايي که شرافت و عزت براشون مهمه يا اون مردم ديگه ک جيبشون يه تحريمها بسته اس و با تحريم قطعات هواپيما خواب و خوراکشون مختل شده؟
از کدوم اميد مردم صحبت ميکنيد !