کد خبر:۳۱۲۹۲۴

عرضه نانو کامپوزیت دندانی با خاصیت ضد باکتری برای ارتودنسی

محققان پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای نانو کامپوزیتی با خاصیت ضدباکتری برای ارتودنسی و ترمیم دندان ارائه کردند.
عرضه نانو کامپوزیت دندانی با خاصیت ضد باکتری برای ارتودنسی
 به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» یکی از پرمصرف‌ترین مواد در حوزه پزشکی و دندان‌پزشکی هیدروکسی آپاتیت است. این ماده که از زیست سازگاری بالایی برخوردار است، به عنوان مواد پرکننده، پوشش فلزات مورد استفاده در کاشت دندان، تولید چسب‌های دندانی و ترمیم و ساخت مجدد عاج و مینای دندان به کار گرفته می شود.
 
تجمع میکروارگانیسم‌ها روی این مواد همواره یکی از مشکلات قابل پیش بینی در استفاده از این مواد به ویژه در ارتودنسی است که برای رفع این مشکل محققان پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای با هدف وارد کردن نانوذرات نقره در کامپوزیت‌های هیدروکسی آپاتیت و ایجاد خاصیت ضدمیکروبی در آن تحقیقاتی را اجرایی کردند.
 
مطالعات اخیر نشان داده است که استفاده از نانو ذرات نقره در کامپوزیت‌های دندانی نسبت به سایر مواد ضدباکتری از سمیت کمتر و خاصیت ضدمیکروبی بیشتری برخوردار هستند. این ماده همچنین قادر است خاصیت ضدباکتری خود را نسبت به مواد دیگر برای مدت طولانی‌تری در کامپوزیت دندانی القا کند.
 
این محققان برای ساخت این نانوکامپوزیت از روش پرتودهی گاما استفاده کردند که از مزایایی چون سهولت، عدم پیچیدگی و تمیز بودن سازوکار فرایند برخوردار است.
 
نحوه رهایش یون نقره در حالت نانو، با مشتقات یونی نقره متفاوت است. نانوذرات نقره به شکل مخزنی از یون‌های نقره عمل می‌کنند که با قرار گرفتن این مواد در حضور آب و اکسیژن محلول در آن، یون نقره به تدریج آزاد می‌شود. این امر موجب می‌شود یون نقره به صورت کنترل شده و در مدت زمان بیشتری آزاد شود و خاصیت ضد میکروبی برای مدت زمان طولانی‌تری حفظ شود.
 
برای ساخت این محصول در ابتدا تلاش شد با مخلوط کردن هیدروکسی آپاتیت و محلول نیترات نقره، یون نقره وارد ساختار هیدروکسی آپاتیت شود. سپس، کامپوزیت نقره/ هیدروکسی آپاتیت تهیه شده تحت تابش پرتو گاما قرار گرفت. پس از تابش‌دهی و انجام مراحل خالص‌سازی، نانوکامپوزیت نقره/هیدروکسی آپاتیت تهیه شد.
 
بر اساس نتایج به دست آمده نانوذرات نقره با ساختار کریستالی مکعبی و میانگین اندازه ذرات کمتر از 50 نانومتر در ساختار هیدروکسی آپاتیت و بدون آنکه در ساختار شیمیایی هیدروکسی آپاتیت تغییر قابل‌ ملاحظه‌ای رخ دهد، تشکیل شده است. همچنین آزمون تعیین خاصیت ضدمیکروبی نشان داده است که نانوکامپوزیت‌های تهیه شده خاصیت ضد میکروبی بالاتری دارد

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار