محققان دانشگاه شهید چمران اهواز به منظور بهبود خواص درمانی یک داروی ضد سرطان نسل جدیدی از نانو حاملهای دارویی را عرضه کردند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» از داروهای شناخته شده در درمان سرطانهای ریه، مری و تخمدان از داروهایی بر پایه پلاتین (سیس و ندا پلاتین) استفاده میشود. با وجود عملکرد درمانی خوب این مواد، عوارض جانبی شدید آنها مانند تهوع، استفراغ و ایجاد مقاومت به دارو غیرقابل انکار است.
برای رفع این مشکل میتوان از راهکارهایی چون استفاده از حاملهای دارویی با رهایش کنترل شده و هدفمند استفاده کرد که در مطالعات اخیر محققان دانشگاه شهید چمران اهواز به آن پرداخته شد.
بر اساس نتایج حاصل شده توسط این محققان، نانو لولههای «بور نیتریدی» یکی از ترکیبات کارآمد برای انتقال هدفمند دارو به بافت سرطانی و درمان این بیماری خواهند بود. این نانوساختارها از پایداری فیزیکی و شیمیایی بالایی برخودار هستند ضمن آنکه این نانو لوله موادی آبگریز و غیر محلول در آب هستند و در برابر اکسید شدن مقاومت خوبی دارند.
از سوی دیگر نانو ساختارهای کربنی دارای سمیت ذاتی هستند که برای رفع این مورد اغلب تلاش میشود با عاملدار کردن سطح آنها از سمیت این نانو ماده کاسته شود. در حالیکه نانوساختارهای بور نیتریدی غیرسمی و دارای خواص منحصر به فرد مکانیکی و الکتریکی هستند.
نتایج حاصل شده حاکی از آن است این ترکیب نانوساختار، حاملی کارآمد برای تحویل دارو به بافت هدف خواهد بود. به باور این محققان برهمکنشهای نانو لولههای بور نیتریدی نسل جدیدی از داروهای درمان سرطان است.