به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، این اظهارنظر از سوی دادستان تهران در حالی صورت گرفت که پیش از این دولتیها در اظهارات مختلفی خواستار برخورد قضایی با مستند «من روحانی هستم» شده بودند. بررسی واکنش دولتیها به این مستند که شامل سخنگوی دولت، معاون حقوقی و وزیر فرهنگ و ارشاد میشود از اصرار دولت بر برخورد با عوامل سازنده «من روحانی هستم» خبر میدهد تا جایی که الهام امینزاده، معاون حقوقی رئیسجمهور پیش از این با کذب خواندن بخشهایی از این مستند، از پیگیریهای مکرر و یکهفتهای خود در تماس با دادستان در روند پیگیری این موضوع خبر داده بود. بهرغم فشار دولت به قوه قضائیه در برخورد با این مستند اما آنچه دیروز جعفری دولتآبادی مطرح کرد گویای آن است که هیچ استدلال یا گزارشی مبنی بر تخلف این مستند از سوی دولت به دادستانی ارائه نشده است.
دادستان تهران که در حاشیه مراسم تودیع و معارفه سرپرستان دادسراهای نواحی 21 و 27 به سوالات خبرنگاران پاسخ میداد در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اخیراً معاون حقوقی رئیسجمهور از دادستانی تقاضای رسیدگی به مستند من روحانی هستم را داشته است، آیا جنابعالی در این باره اقدامی کردهاید، اظهار داشت: قرار شده معاونت حقوقی رئیسجمهور مواردی که مدعی هستند خلاف واقع است را به ما گزارش دهند تا آن را مورد بررسی قرار دهیم اما تاکنون از سوی معاونت حقوقی گزارشی به ما ارائه نشده است. پیش از این الهام امینزاده، معاون حقوقی رئیسجمهور درباره این مستند و در پاسخ به این سوال که «آیا دولت از مستند من روحانی هستم شکایت کرده و در صورت شکایت پرونده در چه مرحلهای است؟» به نسیم گفته بود: دولت از این مستند شکایت نکرده است و دادستانی تنها به عنوان مدعیالعموم در این مسأله ورود کرده است و به دلیل ابهامات موجود در مستند از هفته گذشته به صورت مرتب با دادستان در حال تماس تلفنی هستیم و با آنها همکاری میکنیم. وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اسناد موجود، دولت دقیقا با چه قسمتی از این مستند مخالف است؟ تصریح کرد: دولت اصلا شکایتی نکرده و طبق قانون، دادستانی به عنوان مدعیالعموم در این پرونده وارد شده است.
معاون حقوقی رئیسجمهور در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه ابهاماتی که از نظر دولت در این مستند وجود دارد به کدام بخش آن مربوط میشود؟ خاطرنشان کرد: ابهاماتی در این مستند وجود دارد که به طور مثال آقای روحانی اصلا در ماجرای مک فارلین حضور نداشته و حضور ایشان کذب است. اکنون و بعد از ورود دادستان تهران به موضوع مستند «من روحانی هستم» و اظهارات صریح دولتیها مبنی بر توهینآمیز و خلاف واقعبودن این مستند، افکار عمومی جامعه منتظر گزارش رسمی دولت درباره بخشهایی از این مستند است که بنا بر ادعای دولت خلاف واقع مطرح شده است. دولتی که حتی در عالیترین جایگاه، یعنی رئیسجمهور نسبت به این مستند روایی انتقادات و هجمه شدیدی وارد کرد؛ اکنون باید توضیح دهد کدام بخش از این مستند و بر اساس چه استدلالی دارای ابهام یا ایراد بوده است. جامعه طی چند هفته اخیر با موجی از اتهام و افترا علیه عوامل این مستند درگیر بوده در حالی که بهرغم درخواست دادستان، هنوز هیچ استدلالی برای برخورد با این مستند از سوی دولت ارائه نشده است. جدای از اصل واکنش دولت به مستند «من روحانی هستم» و تقاضا از قوه قضائیه برای ورود به این موضوع نوع واکنش دولتیها هم به این مساله قابل توجه است.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در حقیقت متولی امور فرهنگی در دولت یازدهم محسوب میشود و برخی اقدامات این روزهای وزارت تحتنظر وی موجی از اعتراض در میان جامعه به ویژه مراجع تقلید و علما ایجاد کرده است در حالی چندی پیش درخواست صریح خود مبنی بر برخورد قوه قضائیه با این مستند را مطرح کرد که مستند را ندیده بود (!) وی درباره انتشار این مستند به گفته بود: این فیلم یک توهین آشکار به شخص رئیسجمهور است و دستگاه قضایی باید با عوامل آن برخورد کند. وی همچنین افزود: انتشار فیلم «من روحانی هستم» بدون مجوز و طی مراحل قانونی صورت گرفته است و یک توهین آشکار به شخص رئیسجمهور است. بعد از این اظهارنظر جنتی در حاشیه افتتاحیه خانه فرهنگ ایثار و مقاومت در نمایشگاه کتاب،
وی در پاسخ به این سؤال که آیا خودتان این مستند را دیدهاید، گفته بود: من فیلم را ندیدم اما پیرامون این مستند مطالبی را خواندهام. وزیر ارشاد همچنین درباره مستند «من روحانی هستم» و اینکه دستور پیگیری این مستند را دادهاید اما دو دانشجو آن را ساختهاند گفته بود: هیچ کس مانع نقد نیست. هرکس نقدی داشته باشد میتواند ارائه کند و هیچ کس مانعش نمیشود. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: این اتهامات نارواست آن هم به شخصیت بارز و برجستهای مثل دکتر روحانی که سابقه ایشان در انقلاب از سال 1340 تا به امروز کاملاً روشن و شفاف است.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز چندی پیش در نشست هفتگی خود مستند من روحانی هستم را مغرضانه خواند و خواستار پیگیری قضایی در اینباره شد. وی در پاسخ به سوالی درباره علت مخالفت دولت با پخش مستند «من روحانی هستم»، گفته بود: این فیلم که به صورت سیدی منتشر شده با اهدافی مغرضانه تهیه شده و مجموعهای تحریف شده است که قابل پیگرد قضایی است. از قوه قضائیه انتظار داریم نسبت به این موضوع رسیدگی لازم را انجام دهد، البته دادستان کل کشور اعلام کرده در راستای پیگرد قضایی و قانونی اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
زیباکلام: خاطرات هاشمی درست است
صادق زیباکلام از حامیان دولت در پاسخ به این سوال که آیا شما خاطرات آقای هاشمی را به عنوان یک سند قابل استناد قبول دارید، اظهار داشت: خاطرات آقای هاشمی را به صورت کامل قبول دارم، فقط ممکن است ایشان یکسری مسائل را به خاطر مصلحت کشور نگفته باشد. به گزارش نسیم، وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ماجرای مک فارلین که در مستند «من روحانی هستم» به نقل از خاطرات آقای هاشمی مطرح شده، درست است؟ گفت: درباره مکفارلین اصل بحث مطرح نشده است، این مستند جریان مکفارلین را به صورت یک خیانت درآورده که همه دارند از آن فرار میکنند و ماجرای «کی بود کی بود من نبودم» شده است. این فعال اصلاحطلب البته در پاسخ به این سوال که آیا شما این مستند را دیدید؟ پاسخ منفی داد. وی در پایان در پاسخ به این سوال که با وجود سندیت خاطرات هاشمیرفسنجانی، آیا حضور روحانی در مک فارلین را تایید میکنید، خاطرنشان کرد: بله! یقینا درست است.
منبع: وطن امروز