کد خبر:۳۱۳۹۱۵

تولید کاتالیست با طول عمر بالا برای تهیه خوراک پتروشیمی با فناوری نانو

محققان دانشگاه صنعتی سهند نانوکاتالیستی تولید کردند که قابلیت کاربرد در فرآیندهای تامین ‌کننده خوراک واحدهای پتروشیمی را دارد و طول عمر آن نسبت به سایر کاتالیست‌ها بیشتر است.
تولید کاتالیست با طول عمر بالا برای تهیه خوراک پتروشیمی با فناوری نانو
 به گزارش گروه « خبرگزاری دانشجو» با توجه به سهم قابل توجه ایران از منابع گاز جهان و مزایای زیست محیطی گاز طبیعی، سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی در این خصوص می‌تواند از اولویت‌های اقتصادی کشور باشد. لذا، بررسی روش‌های مختلف تبدیل گاز طبیعی به محصولات ارزشمندتر، دارای اهمیت خاصی است.
 
یکی از این فرایندها، ریفورمینگ خشک متان است، که در سال‌های اخیر مورد توجه خاصی قرار گرفته است. این فرایند، گازهای گلخانه‌ای متان و دی‌اکسیدکربن را به خوراک اصلی فرآیندهای پتروشیمی ( هیدروژن H2 و مونو اکسید کربن CO) تبدیل می‌کند.
در این راستا محققان مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست دانشگاه صنعتی سهند در این مطالعاتی نانوکاتالیست‌های اکسید منیزیم را تولید کردند.
 
کاتالیست ساخته شده به دلیل استفاده از تقویت ‌کننده‌های مناسب و بهینه و روش تولید مطلوب، دارای طول عمر بیشتر توأم با درصد تبدیل بالاتری است. همچنین در این کار مطالعاتی، تولید گاز سنتز با نسبت H2 به CO واحد، در دمای 750 درجه سانتیگراد برآورده شده است، که نسبت به کاتالیست‌های متداول، در دمایی تقریباً به اندازه 100 درجه، کمتر قابل دستیابی است.
 
این نسبت در تولید محصولات پتروشیمی، همچون هیدروکربن‌های مایع، تولید آمونیاک و تولید مشتقات اکسیژنی دارای اهمیت بسیاری است. به عبارتی، افزایش طول عمر کاتالیست و دستیابی به خوراک با نسبت مطلوب در دمای پایین‌تر، منجر به کاهش هزینه تولید به دلیل کم شدن کاتالیست مصرفی و نیز کاهش هزینه‌های تامین انرژی خواهد شد.
 
نانوکاتالیست تولید شده در این طرح طی 24 ساعت فعالیت و پایداری مناسب و قابل قبولی از خود نشان داده است و در طی این مدت هیچ گونه کاهشی نداشته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار