باید دید گمانه زنی ها درباره پذیرش پروتکل الحاقی، آب سنگین اراک، تاسیسات هسته ای فردو و درصد غنی سازی اورانیوم که در واقع در گام بعدی مذاکرات بحث خواهد شد به حقیقت خواهد پیوست در این صورت تیم مذاکره کننده ایرانی در توافق جامع مرتکب یک «گناه نابخشودنی» در یک «معامله پنهانی» با غرب می شوند.
گروه بین الملل«خبرگزاری دانشجو»؛ 2 روز دیگر مذاکره کنندگان ایران و گروه 1+5 برای چهارمین بار در وین اتریش گرد هم می آیند تا درباره پرونده هسته ای 10 ساله ایران به رایزنی و گفت و گو بنشینند.
به نظر می رسد این دور از مذاکرات از جایگاه ویژه ای برخوردار است چرا که طرفین، شروع به نوشتن توافقات خویش می کنند و از این جهت متعهد می شوند تا اقداماتی تکمیلی برای اعتمادسازی بردارند تا از این رو پرونده هسته ای که 10 سال با فراز و نشیب های متعددی روبرو بوده است را حل کنند و به اصطلاح طرفین در این صورت به یک توافق جامع و نهایی دست پیدا می کنند.
ولی چرا 2 روز مانده به آغاز دشوارترین و سخت ترین مرحله مذاکرات هسته ای غرب ضمن استقبال از توافق نهایی با ایران، به دنبال اقناع متحدین منطقه ای ـ رژیم صهیونیستی و عربستان ـ است؟
اگر مروری بر آنچه در چند روز گذشته اتفاق افتاده است بکنیم، متوجه خواهیم شد که آمریکا و هم پیمانانش از آنچه در پرونده هسته ای ایران در حال روی دادن است بسیار راضی و حتی خوشحال هستند. اظهارت لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه که در دور اول مذاکرات در ژنو، با توافق صورت گرفته با ایران بسیار مخالف بود را 3 روز مانده به آغاز نگارش پیش نویس توافق جامع بخوانیم:
«توافق نهایی بهتر از توافق اولیه است ما حق غنی سازی برای ایران را به رسمیت نشناختیم، اگرچه آنانمیتواند غنیسازیها به صورت محدود داشته باشند، اگر تا پایان ماه جولای ـ موعد مقرر6 ماهه ـ توافق کنیم فوق العاده است».
این در حالیست که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در نشست مشترک با کاترین اشتون می گوید:
«ایران تصمیمات بسیار دشواری پیش رو دارد. ایران نباید به سلاح اتمی دست یابد و باید ثابت کند که برنامه هستهایاش صلحآمیز است»
از سوی دیگر مشاور امنیت ملی کاخ سفید بعد از دیدار با مسئول ارشد گروه 1+5 در مذاکرات هسته ای با ایران ـ کاترین اشتون ـ به تل آویو می رود و طی دیدار با نتانیاهو، یه مقامات صهیونیستی اطمینان می دهد، که توافق هسته ای با ایران به هیچ وجه امنیت اسرائیل را تهدید نمی کند. سوزان رایس برای اطمینان مقامات صهیونیستی اینگونه می گوید:
«ایالات متحده همزمان با ادامه مذاکرات با 1+5 و اتحادیه اروپا به رایزنیهای فشرده با اسرائیل نیز ادامه میدهد.»
به دنبال سفر رایس به رژیم صهیونیستی، جان کربی، سخنگوی پنتاگون، خبر می دهد که چا هیگل، وزیر دفاع آمریکا قرار است به منطقه خاورمیانه سفر کند و چالش های امنیتی پیش رو را حل کند. سخنگوی پنتاگون بدون در نظر گرفتن ماهیت صلحآمیز فعالیتهای هستهای ایران سفر وزیر دفاع آمریکا را این طور ارزیابی می کند:
« این دیدار به وزیر دفاع فرصت میدهد تا بر الزامات امنیتی آمریکا در منطقه خاورمیانه تاکید و سیاست ما برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای -که تهدیدی علیه منطقه است- را تقویت کند».
به نظر می رسد پیش فرضی ـ نارضایتی متحدین منطقه ای ـ که تبدیل به یک چالش برای غرب در توافق هسته ای با ایران شده بود در حال برطرف شدن است و قرار است در یک توافق جامع با ایران علی رغم اینکه رژیم صهیونیستی و عربستان از توافق حاصل شده راضی باشند، غرب نیز به خواسته های خود در پرونده هسته ای ایران برسد، این چیزی است که رفتار و سخنان مقامات غربی آن را تائید می کند.
اکنون باید دید گمانه زنی ها درباره پذیرش پروتکل الحاقی، آب سنگین اراک، تاسیسات هسته ای فردو و درصد غنی سازی اورانیوم که در واقع در گام بعدی مذاکرات بحث خواهد شد به حقیقت خواهد پیوست. در این صورت باید دید تیم دیپلماسی کشورمان به ریاست محمدجواد ظریف چه توجیهی برای توافق مذکور خواهند داشت. در حالیکه قرار بود در مذاکرات هسته ای، دستاوردهای داخلی به طور کامل حفظ شود و خطوط قرمز رعایت شود. آیا ظریف به همراه هئیت مذاکراه کننده ایرانی ـ به گفته جان کری ـ تصمیمات دشوار خواهند گرفت؟
در صورتی که توافق جامع هسته ای ایران و 1+5 به صورتی که گفته شد و با ادعاهایی که مقامات غربی دارند حاصل شود تیم مذاکره کننده ایرانی در توافق جامع مرتکب یک «گناه نابخشودنی» در یک «معامله پنهانی» با غرب می شوند.
ما فقط اجازه تعليق موقت 20% رو مي ديم.
کمتر از 5% بايد بصورت کاملا نامحدود اجرا بشه تا بتونيم نيروگاه هاي برق رو هرچه زودتر راه بندازيم.
شهيد نداديم که تحقير هم بشيم.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
کمتر از 5% بايد بصورت کاملا نامحدود اجرا بشه تا بتونيم نيروگاه هاي برق رو هرچه زودتر راه بندازيم.
شهيد نداديم که تحقير هم بشيم.